bihon.ro Web analytics

I-au retras titlul de doctor lui Florian Bodog!

Reactualizat la:

I-au retras titlul de doctor lui Florian Bodog!

Reactualizat la:
Fost ministru al Sănătății, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie (FMF), Florian Bodog, rămâne oficial fără titlul de doctor în Management, după ce fusese acuzat că și-a plagiat teza de doctorat.
Scris de Demian - Fost ministru al Sănătății, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie (FMF), Florian Bodog, rămâne oficial fără titlul de doctor în Management, după ce fusese acuzat că și-a plagiat teza de doctorat.

UPDATE Senator PSD, Florian Bodog crede că rectorul Universității de Vest Timișoara, deputatul PNL Pirtea, îi poartă sâmbetele. Bodog face referiri și la fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că și-a plagiat teza de doctorat, printr-o decizie emisă în 25 iulie și dată publicității de pressone.ro.

Consiliul General al CNATDCU a validat rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management deținut de Bodog în unanimitate, cu 37 de voturi „pentru” din totalul celor 37 de membri prezenți, arată sursa citată.  Chiar dacă i s-a retras titlul de doctor în Management, obținut la Universitatea de Vest din Timișoara, Bodog rămâne, totuși, cu titlul de doctor în Științe Medicale, obținut la Universitatea din Oradea, în 2001.

Decizia CNATDCU in cazul Bodog Sursa: Pressone

Senator și președinte al PSD Oradea, Bodog primește verdictul privind propria teză de doctorat, după ce Victor Ponta și Gabriel Oprea primiseră verdicte similare. De asemenea, colegul său de filială, președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a fost implicat într-un scandal uriaș de plagiat, ce i-a scurtat mandatul la șefia Ministerului Educației, din anul 2012, la doar 9 zile.

Consiliul Naţional de Etică (CNE) a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării – organismul abilitat să decidă în astfel de situaţii – stabilea, în 2012, că unul din cele șapte articole științifice incriminate, unde la semnatari apare și numele lui Ioan Mang, conține elemente de plagiat. În mod curios, raportul ce-l privește pe Mang fusese făcut public abia la trei ani distanță, de către CNE.

Bodog vede implicații politice

Bodog face referiri cu valențe politice, la rectorul Universității de Vest Timișoara, deputat liberal și la fosta șefă DNA, Laura Codruța – Kovesi. „Și eu am aflat din presă, nu mi-au comunicat nimic. Nu mi-au cerut un punct de vedere, așa cum, din câte știu eu, i-au cerut lui Kovesi”. Este reacția lui Florian Bodog, la auzul veștii privind retragerea titlului de doctor în Management. Bodog spune că CNATDCU nu l-a audiat niciodată.
Politician, medic și profesor, Bodog crede că totul i se trage de la rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea. Acesta este deputat PNL de Timiș.

„În concepție, materialul îmi aparține”

Acolo, la U.V. Timișoara și-a susținut Bodog teza de doctorat în Management, după ce își începuse doctoratul la Universitatea din Oradea, în coordonarea profesorului Mihai C. Demetrescu. „Mi-am prezentat punctul de vedere și nu au ținut cont de el. Mi s-a imputat faptul că, în teză m-am folosit de un material care a fost folosit într-o carte, în prealabil. Dar materialul cu pricina este elaborat de mine împreună cu colegii cu care am lucrat. Este vorba despre un proiect de cercetare, tipărit cu acordul meu, de către altă colegă. Aceasta a și declarat că, în concepție, materialul îmi aparține. Însă, au zis că teza a fost validată după ce a apărut cartea”, se apără Bodog, chestionat de JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO.

UVT: „Text similar cu al altor cărți”

Comisia de Etică a Universității de Vest Timișoara privind plagiatul tezei lui Bodog a fost emisă în iulie 2018, cu unanimitate de voturi. Conform Verdictul Comisiei de Etică a UVT, 36% din teza lui Bodog „nu respectă standardele de calitate actuale și etica profesională în modul de elaborare și redactare a tezelor de doctorat”. Comisia a mai stabilit că 2.988 rânduri, dintre cele 8.190 ale tezei, “reprezintă text similar cu cel al altor cărți, fără intervenții consistente din partea autorului tezei, fără a fi evidente poziții critice ale acestuia față de conținutul și structura ideilor din textul-sursă”, mai arată pressone.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clădirile din Campusul UO, în circuitul Art Nouveau
  Una dintre clădirile de patrimoniu ale UO a fost reabilitată și dată în folosință, iar alte patru corpuri dominante din campus urmează să fie renovate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Baza Tineretului are încă un teren acoperit
  Lucrările la acoperirea terenului 5 de la Baza Tineretului s-au finalizat, iar meciul inaugural a adus față în față o selecționată AEK Oradea și echipa Presei.

  România

  VIDEO | Snopit în bătaie de agenții unei firme de pază! Scena bătăii, surprinsă de camere de supraveghere
  Șase minute și peste 50 de lovituri primite! Protagoniștii: mai mulți indivizi, agenți de pază pe ale căror haine este inscripționat, așa cum se poate observa în imagini, numele firmei de pază Dey Bodyguard International.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Diluează” arsenul din apa de la robinetele localnicilor din Diosig
  Scopul investițiilor realizate în mandatul primarului Mados Attila este reducerea nivelului de arsen din apă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție șoferi! Alertă de carosabil umed în Bihor
  Centrul Infotrafic al Poliției Române a emis joi, o avertizare de carosabil umed, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vino să testezi NOUL OPEL CORSA între 17-22 februarie și îl poți câștiga!
  Opel ți-a pregătit cea mai bună ofertă pentru Opel Corsa în Programul Rabla. Cu prețuri de la 9.988 euro cu TVA, noul Opel Corsa te provoacă la test drive cu premii.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.