bihon.ro Web analytics

În memoria foştilor deţinuţi politic

Reactualizat la:
Asociația Foștilor Deținuți Politic – Filiala Bihor și Asociația „Cei 40 de Mucenici” au organizat sâmbătă, un parastas în memoria celor trecuți la cele veșnice.
Scris de Demian - Asociația Foștilor Deținuți Politic – Filiala Bihor și Asociația „Cei 40 de Mucenici” au organizat sâmbătă, un parastas în memoria celor trecuți la cele veșnice.

Martirii români care s-au jertfit în anii comunismului pentru idealul de dreptate și adevăr au fost comemorați de către foștii colegi de celule, familiile lor, dar și alți orădeni veniți la parastasul de pomenire.

Biserica „Sfânta Treime” din Parcul Traian s-a umplut, sâmbătă dimineața, de foști deținuți politic, familiile acestora, de tinerii de la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, însoţiţi de rectorul pr. Anton Cioba, de membrii Clubului Monarhiștilor – Filiala Bihor, dar și de numeroși orădeni veniți să aprindă o lumânare pentru sufletele martirilor închisorilor comuniste. Slujba de pomenire a fost oficiată de către părintele paroh Emilian Susan. Evenimentul s-a încheiat cu depunere de flori şi coroane la Troiţa ridicată în amintirea celor care au luptat împotriva comunismului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu pe strada Liszt Ferenc din Oradea: bărbat în stop cardio-respirator și cu arsuri, resuscitat și trimis la UPU
  Un bărbat de 65 de ani a suferit arsuri de gradul IV pe circa 80% din suprafața corpului, în urma unui incendiu produs la un apartament situat pe strada Liszt Ferenc dn Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curs gratuit de prim ajutor - resuscitare gratuit în Oradea
  Un tată, care şi-a văzut copilul pierind fără să îl poată ajuta, a decis să înveţe cum să îi salveze pe alţii, iar de câţiva ani, bărbatul predă cursuri gratuite de prim ajutor, autorizate la nivel european.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele coronavirus: stocurile de măști din farmaciile din Oradea sunt epuizate
  Stocurile de măști chirurgicale s-au epuizat în aproximativ toate farmaciile din Oradea, din cauza temerii orădenilor de coronavirus. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Traficant de droguri de mare risc, prins de polițiștii orădeni
  Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Oradea, dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a fost arestat de poliţiştii orădeni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci localități bihorene vor fi cadastrate gratuit
  În prezent, din totalul de 101 de UAT-uri din județul Bihor, patru sunt cadastrate în proporție de sută la sută.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noel are nevoie de cel mai scump vaccin din lume
  Viața lui Noel, care are 7 luni, depinde de achiționarea unui vaccin care costă peste 2 milioane de euro și care trebuie administrat până la doi ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.