bihon.ro Web analytics

În timpul vacanței, vegheaţi de poliţişti

Reactualizat la:

În timpul vacanței, vegheaţi de poliţişti

<p>FOTO: IPJ Bihor</p>
Reactualizat la:
Echipe mixte veghează vacanța și concediile din Bihor, pe întregul parcurs al sezonului estival.
Scris de Demian - Echipe mixte veghează vacanța și concediile din Bihor, pe întregul parcurs al sezonului estival.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor și reprezentanți ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Bihor au transmis că acționează împreună atât în locaţiile cu un aflux mare de public din județul Bihor, cât și în zonele de agrement frecventate de turiști, pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării conduitei preventive.

Până în septembrie

Până în septembrie, în stațiunile Băile Felix, 1 Mai și Padiș, polițiștii de prevenire și de proximitate bihoreni fac activități de informare și conștientizare a cetățenilor asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile, cu accent pe prevenirea furturilor de pe plajă, din spațiile de cazare, dar și pentru prevenirea furturilor din autoturime în interiorul cărora sunt observate bunuri de valoare lăsate la vedere de proprietari, acestora fiindu-le amplasate pe parbriz materiale de informare/recomandari în acest sens.

În acest context, poliţiştii bihoreni vor distribui materiale cu recomandări preventive (afișe, flyere şi broșuri) și obiecte promoționale (brățări, breloc-uri, evantaie cu mesaje preventive, etc.) cu sloganul campaniei ”Siguranță în vacanță!”.

Antidrog

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și cei ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Bihor desfășoară și întâlniri preventive în taberele școlare din județul Bihor, organizate în locațiile Direcției Județene de Tineret și Sport Bihor.

Și la frontieră

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș, polițiștii de prevenire și polițiștii de frontieră bihoreni, alături de reprezentanții celorlalte instituții amintite mai sus vor derula acțiuni preventive în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și vor distribui materiale informativ – preventive cetățenilor români, dar și turiștilor care vin să-și petreacă concediul pe teritoriul României.

Să vă protejați bunurile, când vă recreați!

În sezonul estival, activităţile specifice de relaxare, ieşirile la iarbă verde, vizitele la piscine şi ştranduri, pescuit, etc. – sunt la ordinea zilei, însă relaxarea nu trebuie să implice și scăderea vigilenței asupra lucrurilor personale pentru a nu fi prejudiciaţi, spun polițiștii, care recomandă:

– Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care v-aţi lăsat obiectele personale!
– Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!
– Nu vă lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă!
– Nu uitaţi că există indivizi care speculează orice neatenţie din partea dumneavoastră!
– Cu un plus de vigilenţă însă, vă puteţi bucura de o vacanţă minunată, feriţi de evenimente nu tocmai plăcute!

Vigilență în stațiune!

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de furt din locuinţă/cameră de hotel, polițiștii vă sfătuiesc să încercaţi pe cât posibil să nu pătrundeţi în locul faptei, întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.

Polițiștii dau câteva recomandări celor care își petrec concediile în stațiuni, pentru a fi în siguranță:

– Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi!
– Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră! Este indicat să aveţi în portmoneu doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.
– Păstraţi portmoneul / geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior!
– Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.
– Nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenţie sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.
– Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente!
– Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor!
– Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)!

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor scoate la concurs, cu recrutare din sursă externă, 29 de posturi. Care sunt acestea
  Perioada de recrutare a început epe 29 iunie 2022 și se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.