bihon.ro Web analytics

Încă o centură ocolitoare în Bihor: la Valea lui Mihai, pe DN 19 Oradea - Satu Mare

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Încă o centură ocolitoare în Bihor: la Valea lui Mihai, pe DN 19 Oradea - Satu Mare

Traseul propus al Centurii Valea lui Mihai
Reactualizat la:
Scris de Călin Corpaș

Anunțul este făcut de președintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabó Ödön. Acesta anunță că proiectul de ocolire a orașului Valea lui Mihai a fost prins pe finanțare europeană – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 – în urma unor discuții purtate cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Varianta ocolitoare a orașului din zona de nord-vest a județului Bihor urma să se întindă pe 8 kilometri lungime, iar lucrările sunt estimate la 79,8 milioane de lei.

Traseul Centurii

Centura urmează să ocolească Valea lui Mihai prin sudul localității, se va intersecta cu drumul care duce spre satul Galoșpetreu, pentru ca, în cele din urmă, să revină, la vest de oraș, în DN 19. Centura va fi utilă atât celor care doresc să ajungă la vama cu Ungaria, respectiv pentru cei care circulă pe DN 19 Oradea – Satu Mare și vor să evite intrarea în Valea lui Mihai.
Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean, în timpul mandatului lui Pásztor Sándor, studiul de fezabilitate fiind realizat de Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului, condusă de Vitályos Barna.

Deputatul Szabó Ödön, biciclist ocazional prin Oradea

„În discuțiile care au avut ca temă proiectele de dezvoltare din județului Bihor dintre colegul nostru Cseke Attila, ministrul dezvoltării și Cătălin Drulă, ministrul transporturilor a fost analizată necesitatea demarării unor lucrări pentru centurile ocolitoare ale unor orașe din județul Bihor. Trebuie să remarc implicarea ministrului Cseke Attila pentru proiectele importante ale județului și, mai ales, să îi mulțumesc ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru operativitate și că a înțeles importanța acestui proiect și astfel poate fi demarată o investiție importantă pentru Valea lui Mihai”, a declarat cu această ocazie președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön.

Amplasarea orașului în mijlocul triunghiului Oradea – Satu Mare – Debrețin

Fluență pe DN 19

Odată ce va fi realizată și această centură, toate cele trei orașe de pe relația Oradea – Satu Mare, anume: Săcueni, Valea lui Mihai și Carei vor avea variante ocolitoare pentru traficul auto.

Varianta 1 – versiunea scurtă, stabilită pentru Centura Ocolitoare Beiuș. Vezi care va fi traseul și când ar putea începe lucrările

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ciki says:

  Centurile ocolitoare nu se fac pe criterii etnice.

 2. Ce ne facem, cum bifãm says:

  Firmele fug sã plãteascã creşã, gradiniţã, pe salariat.
  (de multe ori salariul salariatului nici nu este cât plata de creşã, grãdiniţã).

 3. Velobiped says:

  Cum ar fi cu modelul suedez în loc de modelul finlandez?

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se face curățenie generală în județ, cu ocazia „Campionatului Bihorean al Curățeniei”
  Locuitorii comunelor și orașelor din județ, elevi, angajați ai primăriilor, salvamontiști s-au implicat cu toții în acțiunile organizate în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”.

  BIHON Sport local

  Promovare ratată pentru un gol

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu profesorului Dorel Tifor
  din partea PROMOȚIEI 1973 a Liceului Gojdu.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Sport local

  Performanță! Baschetbalistele de la Crișul BCU Oradea au cucerit titlul național!
  Sala Sporturilor din Târgu Mureș a găzduit turneul final al Campionatului Național de baschet rezervat fetelor U14.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Roşia Montană, la fel de vie în imagini ca acum 15 ani
  La Muzeul Ţării Crişurilor a fost vernisată expoziţia de fotografie documentară „Roșia Montană: Duhul Aurului”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O aripă a Palatului Baroc a fost inaugurată
  Aripa stângă de la etajul I al Palatului Baroc din Oradea a fost inaugurată sâmbătă, în prezența primarului Florin Birta, a secretarului de stat al Guvernului Ungariei – Potapi Arpad, a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării și a mai multor episcopi. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.