bihon.ro Web analytics

Incendiu provocat de jarul căzut din centrala termică

De Costel Demian

Incendiu provocat de jarul căzut din centrala termică

Pompierii bihoreni au intervenit duminică seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din din localitatea Hodoș, comuna Sălard.
Scris de Costel Demian - Pompierii bihoreni au intervenit duminică seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din din localitatea Hodoș, comuna Sălard.

Incendiul a fost anunțat la 112 în jurul orei 22:30. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a mobilizat de urgență la fața locului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Sălard, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității și un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de stingere.

„La sosirea forțelor de intervenție, în aproximativ opt minute de la primirea apelului, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiș al casei, la camera centralei termice și la bucătăria lipită de camera centralei, precum și la tavanul sufrageriei, existând un risc ridicat de propagare a flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței.

Pentru localizarea și lichidarea focarelor, pompierii militari au acționat atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii, reușind, în aproximativ o oră, să stingă focarele și să salveze din calea flăcărilor cinci încăperi”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

În cadrul incendiului au ars camera centralei termice, acoperișul casei pe o suprafață de circa 150 metri pătrați, mobilier din bucătărie, tavanul de lemn din sufragerie, o ușă și patru ferestre.

Potrivit cercetărilor efectuate de pompieri, cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din centrala termică.

Măsuri de prevenire a incendiilor generate de instalațiile de încălzire centrală

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” reaminteşte bihorenilor obligativitatea respectării următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

• Instalaţiile de încălzire centrală se pot amplasa în ansamblul unei clădiri sau în clădiri independente ori alipite acestora, în conformitate cu prevederile normativelor tehnice specifice;

• Coşurile şi canalele de fum se realizează din materiale incombustibile rezistente la foc şi la acţiunea corozivă a fumului şi gazelor de ardere, acestea fiind izolate corespunzător faţă de elementele combustibile din structura clădirilor în care sunt amplasate;

• Montarea şi verificarea centralelor termice vor fi executate de către firme autorizate;

• Exploatarea centralelor termice trebuie făcută conform prescripţiilor tehnice ale producătorului.

Pe timpul exploatării instalaţiilor se interzice:

• Depozitarea combustibilului în interiorul centralei (cu excepţia combustibilului din rezervorul de consum zilnic, la centralele pe combustibil lichid);

• Depozitarea în încăperea centralei termice a unor obiecte sau materiale ce nu au legătură cu exploatarea acesteia;

• Neechiparea centralei cu aparate de măsură şi control al temperaturii, presiunii din cazan şi conducte, indicatoare de nivel pentru combustibil și supape de siguranţă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.