bihon.ro Web analytics

Încep lucrările la parcul din Oncea, în zona străzii Ion Bogdan

De Cristina Ghilea

Încep lucrările la parcul din Oncea, în zona străzii Ion Bogdan

Reactualizat la:
În martie au fost demolate depozitele, garajele și alte construcții de pe amplasament, iar luni demarează proiectul parcului de peste 14.000 de mp.
Scris de Cristina Ghilea - În martie au fost demolate depozitele, garajele și alte construcții de pe amplasament, iar luni demarează proiectul parcului de peste 14.000 de mp.

Luni, 13 aprilie, vor începe lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Ion Bogdan”. Lucrările vizează o suprafață de 14.172 mp, situată pe strada Ion Bogdan, în spatele terenurilor de tenis, transmite municipalitatea prin comunicat de presă.

De la Guvern

La finalul lunii ianuarie 2020, Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiţiei, teren în suprafaţă de 6.000 mp. În cursul lunii martie, au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

„Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan”, spune comunicatul.
Astfel, aleile pietonale sunt prevăzute la lățimea de 1,5 m, totalizează peste 1.674 mp și vor fi realizate din mixturi asfaltice. De-a lungul acestora, ar urma să se monteze mobilier urban. Amenajarea conține și o pistă de biciclete, cu o lățime de 2 m și o suprafață totală de 652 mp, amplasată pe direcția est-vest, la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului. În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră și zgură. Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră, în suprafață de 638 mp, sunt situate în zona pavilionului, la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează.

Joacă, în centrul parcului

În partea centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, aceasta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă.

Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și plantată cu arbori ornamentali, în număr de 185 de bucăți, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe amplasament.
Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei Saminstal SRL, pentru suma de 3.514.360 de lei, având o durată de execuție de 10 luni.

Continuă lucrările la coridorul verde din Veteranilor

Aceeași firmă are și contractul de amenajare a altui coridor verde, cel din cartierul Veteranilor. Acolo, lucrările au început pe finalul lunii februarie.
Până la această dată, au fost instalate bordurile ce delimitează suprafețele aferente coridorului verde și a fost montată conducta principală din sistemul de irigaţie, racordurile urmând să fie finalizate până la sfârșitul săptămânii.
Lucrările imediat următoare vizează pregătirea fundațiilor aferente montării stâlpilor de iluminat și pregătirea terenului în vederea plantării arborilor ornamentali.
Investiția prevede amenajarea coridorului verde din strada Coriolan Pop, spațiu care se intersectează cu încă trei străzi – str. General Eremia Grigorescu, str. Nicolae Firu și str. Radu Enescu.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește taxa de depunere a gunoiului pe haldă
  Din această lună, se majorează tarifele de depunere a gunoiului pe halda ecologică gestionată de Eco Bihor, în funcție de inflația din ultima perioadă. 2

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea nu se va prezenta la baraj
  După cum se știe, echipa de handbal masculin CSM Oradea și-a câștigat dreptul de participare la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur - studiu
  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.