bihon.ro Web analytics

Încep lucrările la ştrand. Valoarea contractului e mai mare decât bugetul pe un an al Şteiului

De Veronica Bursasiu

Încep lucrările la ştrand. Valoarea contractului e mai mare decât bugetul pe un an al Şteiului

Reactualizat la:
A fost semnat contractul de execuție pentru cele două loturi ale proiectului ,,Zonă de recreere - Centru Multifuncțional Recreativ” de la Ştei.
Scris de Veronica Bursasiu - A fost semnat contractul de execuție pentru cele două loturi ale proiectului ,,Zonă de recreere - Centru Multifuncțional Recreativ” de la Ştei.

Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional, Axa 13 „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”, având o valoare de 7.222.658,56 lei.

Valoarea acestui contract depășește cu mult bugetul de venituri proprii al orașului Ştei pentru un an. Practic, acum încep lucrările de execuție la Ștrandul Orașului Ștei, un obiectiv mult aşteptat de localnici, după ce proiectul a fost depus în 2016. „Pentru Lotul I Ștrand din cadrul Centrului Multifuncţional recreativ, contractul de execuţie a fost semnat la 05.04.2021. Antrerior, în 26.03.2021, a fost semnat contractul de execuţie pentru Lotul II – Reabilitare Strada Lioarei, contribuția orașului nostru fiind de 2%. Implementarea proiectului are ca obiective pentru Lotul I Ștrand: reabilitarea integrală a bazinelor exterioare existente; împrejmuirea terenului; refacerea integrală a traseelor pietonale cu pavaje din piatră; realizarea unui nou sistem de iluminat exterior, pe bază de stâlpi fotovoltaici cu baterii. Totodată se va realiza un nou sistem modern de echipamente și instalații care să asigure buna funcționare a obiectivului în parametrii tehnici și care să fie eficient din punct de vedere al costurilor de operare și mentenanță. Proiectul prevede şi realizarea unui corp de clădire cu spații multifuncționale, grupuri sanitare, inclusiv pentru grupurile de persoane vulnerabile); vestiare de schimb; un cabinet medical de prim ajutor și un bazin acoperit de dimensiuni mici”, explică primarul Şteiului, Iulian Balaj. Zona de recreere va fi dotată, tot în cadrul proiectului, cu mobilier urban modern și de calitate, spaţiul verde va fi amenajat cu material dendrologic și sistem de irigații, sunt prevăzute locuri de joacă pentru copii și fitness în aer liber, amenajarea unui teren de volei exterior, dotarea și amenajarea spațiului pentru a stimula egalitatea de șanse și de a înlătura discriminarea.

În cadrul Lotului II – Strada Lioarei, se va reabilita Strada Lioarei împreună cu trotuarul, creându-se totodată și o zonă de parcare. Cu câteva luni înainte, Şteiul a primit statut de staţiune balneoclimaterică de interes local, ceea ce înseamnă că se deschid noi oportunităţi de finanţare prin fonduri europene, pentru a dezvolta potenţialul turistic al oraşului. La finele lunii ianuarie, Primăria Ştei a anunţat că „am reușit să punem în producție forajul de apă geotermală F3010H în regim artezian, ca urmare a faptului că din 2019 Şteiul a obținut Licența de dare în adminstrare pentru explorare nr. 21.825/2019, aprobată de președintele ANRM București prin ordinul nr 225/16.05.2019, pentru Perimetrul Geotermal Ştei, ȋn care sunt incluse forajele F3010H (zona Stației Meteo Ștei) şi F3002H (zona Colegiului Național Avram Iancu Ștei). Anul acesta, orașul Ștei va depune documentația pentru obţinerea licenţei de exploatare pentru perimetrul care include cele douǎ foraje, acesta fiind ultimul demers ȋn scopul valorificǎrii rezervei de apǎ geotermalǎ din punct de vedere termic şi curativ, în limita parametrilor celor două foraje”, a fost mesajul primarului Iulian Balaj.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Maria says:

  Dar pietonala aia stearpă, așa va rămâne? Stearpă? Nu tu bănci pe mijloc sau ceva ronduri, copăcei, un mic parc de flori? Înțeleg, că de o parte și de alta se mai pot juca copii, plimba cu bicicleta, alerga, dar pe mijloc, chiar așa, fără nici un gust, fără nici un dram de creativitate? Doar beton și pavele trântite așa, la plezneală dintr-un colț în celălalt? Vai și amar. Lucrare de mântuială!

 2. aa says:

  tot orasul ala e o paragina dar ei isi fac strand,orasul mumie,orasul fantomelor,nici satana nu vrea sa stea pe acolo,fug tinerii de zona aia ca de dracu ca nu au nici o oportunitate,si un cocalar realizeaza ca nu are nici o sansa sa traiasca in mizeria aia de oras,dar hei,acum au un strand!!

 3. Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  România

  Urmărire ca-n filme. Un șofer beat a condus cu cauciucurile împușcate ca să scape de poliție
  Urmărire cu focuri de armă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Recaș. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, după ce un șofer nu a oprit la semnalele lor. Deși cauciucurile mașinii au fost distruse, bărbatul aflat la volan a reușit să meargă până când autoturismul a ieșit de pe drum. Apoi a fugit din nou.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.