bihon.ro Web analytics

Încep lucrările la ştrand. Valoarea contractului e mai mare decât bugetul pe un an al Şteiului

De Veronica Bursasiu

Încep lucrările la ştrand. Valoarea contractului e mai mare decât bugetul pe un an al Şteiului

A fost semnat contractul de execuție pentru cele două loturi ale proiectului ,,Zonă de recreere - Centru Multifuncțional Recreativ” de la Ştei.
Scris de Veronica Bursasiu - A fost semnat contractul de execuție pentru cele două loturi ale proiectului ,,Zonă de recreere - Centru Multifuncțional Recreativ” de la Ştei.

Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional, Axa 13 „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”, având o valoare de 7.222.658,56 lei.

Valoarea acestui contract depășește cu mult bugetul de venituri proprii al orașului Ştei pentru un an. Practic, acum încep lucrările de execuție la Ștrandul Orașului Ștei, un obiectiv mult aşteptat de localnici, după ce proiectul a fost depus în 2016. „Pentru Lotul I Ștrand din cadrul Centrului Multifuncţional recreativ, contractul de execuţie a fost semnat la 05.04.2021. Antrerior, în 26.03.2021, a fost semnat contractul de execuţie pentru Lotul II – Reabilitare Strada Lioarei, contribuția orașului nostru fiind de 2%. Implementarea proiectului are ca obiective pentru Lotul I Ștrand: reabilitarea integrală a bazinelor exterioare existente; împrejmuirea terenului; refacerea integrală a traseelor pietonale cu pavaje din piatră; realizarea unui nou sistem de iluminat exterior, pe bază de stâlpi fotovoltaici cu baterii. Totodată se va realiza un nou sistem modern de echipamente și instalații care să asigure buna funcționare a obiectivului în parametrii tehnici și care să fie eficient din punct de vedere al costurilor de operare și mentenanță. Proiectul prevede şi realizarea unui corp de clădire cu spații multifuncționale, grupuri sanitare, inclusiv pentru grupurile de persoane vulnerabile); vestiare de schimb; un cabinet medical de prim ajutor și un bazin acoperit de dimensiuni mici”, explică primarul Şteiului, Iulian Balaj. Zona de recreere va fi dotată, tot în cadrul proiectului, cu mobilier urban modern și de calitate, spaţiul verde va fi amenajat cu material dendrologic și sistem de irigații, sunt prevăzute locuri de joacă pentru copii și fitness în aer liber, amenajarea unui teren de volei exterior, dotarea și amenajarea spațiului pentru a stimula egalitatea de șanse și de a înlătura discriminarea.

În cadrul Lotului II – Strada Lioarei, se va reabilita Strada Lioarei împreună cu trotuarul, creându-se totodată și o zonă de parcare. Cu câteva luni înainte, Şteiul a primit statut de staţiune balneoclimaterică de interes local, ceea ce înseamnă că se deschid noi oportunităţi de finanţare prin fonduri europene, pentru a dezvolta potenţialul turistic al oraşului. La finele lunii ianuarie, Primăria Ştei a anunţat că „am reușit să punem în producție forajul de apă geotermală F3010H în regim artezian, ca urmare a faptului că din 2019 Şteiul a obținut Licența de dare în adminstrare pentru explorare nr. 21.825/2019, aprobată de președintele ANRM București prin ordinul nr 225/16.05.2019, pentru Perimetrul Geotermal Ştei, ȋn care sunt incluse forajele F3010H (zona Stației Meteo Ștei) şi F3002H (zona Colegiului Național Avram Iancu Ștei). Anul acesta, orașul Ștei va depune documentația pentru obţinerea licenţei de exploatare pentru perimetrul care include cele douǎ foraje, acesta fiind ultimul demers ȋn scopul valorificǎrii rezervei de apǎ geotermalǎ din punct de vedere termic şi curativ, în limita parametrilor celor două foraje”, a fost mesajul primarului Iulian Balaj.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Maria says:

  Dar pietonala aia stearpă, așa va rămâne? Stearpă? Nu tu bănci pe mijloc sau ceva ronduri, copăcei, un mic parc de flori? Înțeleg, că de o parte și de alta se mai pot juca copii, plimba cu bicicleta, alerga, dar pe mijloc, chiar așa, fără nici un gust, fără nici un dram de creativitate? Doar beton și pavele trântite așa, la plezneală dintr-un colț în celălalt? Vai și amar. Lucrare de mântuială!

 2. aa says:

  tot orasul ala e o paragina dar ei isi fac strand,orasul mumie,orasul fantomelor,nici satana nu vrea sa stea pe acolo,fug tinerii de zona aia ca de dracu ca nu au nici o oportunitate,si un cocalar realizeaza ca nu are nici o sansa sa traiasca in mizeria aia de oras,dar hei,acum au un strand!!

 3. Dan says:

  Desi proiecte de genul sunt binevenite in general, uneori trebuie sa realizam ca anumite zone sunt moarte si nu pot fi resuscitate. Orasul Stei nu va exista in vreo 20 de ani, fiindca nu mai sta nimeni pe acolo. Totul e in paragina, case goale, etc

  E si prea departe de Oradea, etc…ca sa fie un loc bun pentru navetistii din clasa mijlocie.

  E gata. Mai bine faci un incentive sa ii muti pe oamenii aia in Oradea sau ceva de genul si dupa puneti lacatul acestui “oras”

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă întârziere la Autostrada Transilvania, în Bihor. Un document arată cum comisia de evaluare CNAIR a respins ofertele constructorilor
  Construcția tronsonului Suplacu de Barcău - Chiribiș este blocată de comisia de evaluare a CNAIR.

  BIHON Sport local

  Sportivii de la CSU Oradea au „ochit” 20 de medalii
  Desfășurat la București, CN de juniori, categoria arme de foc, a constituit un succes pentru sportivii secției de tir a CSU Oradea (antrenori Adriana Floruța și Vasile Leț), care au cucerit nu mai puțin de 20 de medalii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Oradea: Un Audi și un Renault s-au izbit violent
  Accidentul rutier s-a produs vineri după-masă la intersecția străzii Transilvaniei, colț cu Ștefan cel Mare din Oradea. 2

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă potabilă

  România

  Accident cumplit în Sibiu: Patru persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită violent de un TIR. Momentul impactului, surprins de camere
  Doi bărbați și două femeie au decedat în urma unui accident cumplit, petrecut vineri dimineață, în municipiul Sibiu. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Managerul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, notat cu 6,75 pentru proiectul de management
  Chiriac și-a susținut joi proiectul de management, în fața comisiei constiuită prin ordin al președintelui Consiliului Județean Bihor. 4

  România

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unei zile libere la vaccinare
  Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită, în baza legii care a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.