bihon.ro Web analytics

Informaţi despre asigurarea obligatorie a locuinţelor

De Simona Drimbău

Informaţi despre asigurarea obligatorie a locuinţelor

Gradul de acoperire al poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor abia atinge 20%, la nivel naţional.
Scris de Simona Drimbău - Gradul de acoperire al poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor abia atinge 20%, la nivel naţional.

Reprezentanţii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) lansează miercuri, 15 septembrie, o nouă campanie de informare privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, sub sloganul „Natura nu ne datorează nimic”.

„Dezastrele naturale distrug locuinţe, distrug şi vieţi. Şi oricâte eforturi am face pe zona de schimbări climatice, fenomenele meteo extreme vor fi tot mai dese, iar numărul locuinţelor afectate mereu în creştere. Este realitatea lumii în care trăim şi, aşa cum ne-am ales sloganul noii campanii, trebuie să fim conştienţi că natura nu ne datorează nimic. Este responsabilitatea noastră să punem câte puţin deoparte, pentru a ne asigura că, în caz de dezastru, nu pornim reconstrucţia de la zero. Avem mare încredere că, prin acest concept al campaniei, vom reuşi să creştem nivelul de conştientizare a populaţiei în legătură cu nevoia încheierii unei poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale. Evenimentul nostru a pornit de la conceptul 20% nu este suficient. Am comunicat asta tuturor partenerilor noştri, într-un mod cât se poate de creativ, pentru a sublinia faptul că un grad de acoperire al PAD de 20%, raportat la numărul de locuinţe, expune 4 din 5 români la riscul de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural. Dacă vrem să schimbăm aceste cifre, dar mai ales aceste destine, este necesar să ne unim eforturile şi să creştem gradul de cuprindere al asigurării obligatorii. În final, atât PAID, cât şi distribuitorii PAD, ştim clar un lucru: că suntem cu toţii uniţi de aceeaşi responsabilitate”, explică reprezentanţii PAID.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. JB-S.D.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Lucilian Olteanu says:

  DACA NU ESTI CREDITOR UNEI BANCI SI ESTI PROPIETAR 100 % nimeni in lumea aceasta nu te poate obliga sa contractezi o asigurare PENTRU DEZASTRE NATURALE. Legea asa zisei ” Obligatii de asigurare “este falsa si mai mult ca sigur si neconstitutionala. Cei care au trecut-o prin ” parlament ” probabil au luat spaga de la aceste firme de asigurari care au venit in Romania sa excrocheze. Niciodata aceste firme nu platesc decit un procent modest din valoarea propprietatii asigurate !
  Politicienii care sau lasat ” convinsi ” pentru un vot probabil ca le curge untura pe barbie, camasa etc. . . . .!

 2. Stefan says:

  PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.
  Deci comercializeaza bunatatea lui Dumnezeu. Acest lucru nu este bine.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.