bihon.ro Web analytics

Interes neașteptat pentru Centrul de vaccinare modular din Oradea. S-ar putea depăși targetul de 3.000 vaccinări/zi

De Marius Sasu și Otilia Șandor
Reactualizat la:

Interes neașteptat pentru Centrul de vaccinare modular din Oradea. S-ar putea depăși targetul de 3.000 vaccinări/zi

FOTO: Alex Nițescu / Bihon
Reactualizat la:
Încă din prima jumătate de oră de la deschidere câteva zeci de orădeni s-au mobilizat pentru a se vaccina în noua unitate de vaccinare din Oradea.
Scris de Marius Sasu și Otilia Șandor - Încă din prima jumătate de oră de la deschidere câteva zeci de orădeni s-au mobilizat pentru a se vaccina în noua unitate de vaccinare din Oradea.

Sâmbătă, la ora 08:00 fix s-a deschis centrul modular de vaccinare anti-Covid, pe platoul din fața Catedralei din centrul Civic. Centrul respectiv, funcționează cu 6 fluxuri, cinci Pfizer și un flux Johnson&Johnson (Janssen).

FOTO: Alex Nițescu

Având în vedere evoluția semnificativă a dozelor de vaccin efectuate în centrele de vaccinare din județul Bihor, făcând o medie de aproximativ 2.500 de persoane vaccinate pe zi, odata cu deschiderea acestui centru s-ar putea atinge un target optimist de 3.000 de vaccinări pe zi, crescând semnificativ ritmul de imunizare a bihorenilor.

Zona de așteptare post-vaccin | FOTO: Bihon

Se numește Centru modular fiindcă e format din mai multe containere, care adăpostesc încăperi speciale pentru procesul de vaccinare în cadrul campaniei naționale Ro-Vaccinare. În primele zece minute de la deschidere, circa 10 oameni au și sosit să se vaccineze, majoritatea preferând serul Pfizer.

Prima persoană care s-a vaccinat a fost o bătrânică septuagenară ce se sprijinea în cârje. Ne-a spus că e operată la picior și că sfătuiește oamenii să facă ce face toată lumea: să se vaccineze: „Rău n-are ce face la nimeni. Așa că să meargă toți și să facă se face toată lumea: să se vaccineze!”.

Cel mai tânăr orădean care s-a vaccinat la deschiderea Centrului modular este un tânăr de 17 ani. Thomas ne-a zis că niciodată nu a avut impresii false despre vaccinare, așa cum, din păcate, mulți tineri se documentează greșit de pe internet și presupun că vaccinul are doar consecințe negative, de la manipulare, la supunere totalitaristă, cipuri în creier și afecțiuni grave în timp: „Eu știu un lucru: e foarte bine să mă vaccinez, nu are ce rău să facă acest vaccin. Toată familia mea s-a vaccinat, e clar că și eu doresc să mă vaccinez. Niciodată nu am avut părere negativă despre vaccinare. Așa că nu e nicio prostie să te vaccinezi. Și recomand tinerilor să se vaccineze“.

Thomas – Foto: Dan Pălăghianu Facebook

Și bătrânica și Thomas s-au vaccinat cu doze Pfizer.

Mihai Jurcă, city manager, prezent la Centrul modular, transmite că acest centru va fi deschis în fiecare zi, chiar și în weekend, între orele 8:00 20:00. La centru lucrează trei medici, 12 asistenți și urmează să vină ajutoare din partea Facultății de Medicină și Farmacie Oradea. În Centrul modular, a explicat Jurcă, sunt șase fluxuri de vaccinare, fiecare cu 96 de doze și, dacă e necesar, se suplimentează de la DSP.

La rândul ei, dr. Rodica Fiț, coordonatoarea Centrului modular, a informat că azi (sâmbătă-n.r)), la deschiderea Centrului, erau pregătite 360 de doze Pfizer și 100 Johnson&Johnson, subliniind și ea că stocul se poate suplimenta în caz de aflux mai mare. În prezent, la Oradea sunt centrele de vaccinare active, centrul drive-through și centrul modular, la care se adaugă echipele mobile de vaccinare care au ca misiune vaccinarea persoanelor nedeplasabile sau a celor care se află în diverse companii și solicită vaccinare.

Jurca: Ținta este să depășim 3.000 de vaccinări pe zi

Întrebat de Bihon.ro, dacă odată cu deschiderea centrului modular de pe platoul din Centrul Civic Oradea s-ar putea atinge targetul de 3.000 de vaccinări pe zi în județul Bihor, city-managerul Mihai Jurca a răspuns: „Este greu să ne pronunțăm acum. Vom vedea probabil după prima sau a doua zi, dar cert este că ținta este să depășim 3.000 de vaccinări pe zi.

„Aici putem efectua fără probleme 600 de doze zilnic. Avem cinci fluxuri cu Pfizer și un flux cu Johnson&Johnson. E cel mai mare centru de vaccinare din Oradea cu 6 fluxuri. L-am organizat într-o zonă extrem de vizibilă , într-o zonă în care oamenii circulă, e un nod totuși important și din perspectiva transportului în comun. Este o zonă ușor accesibilă, vizibilă și din mașină. Sper ca și cu suportul acestui centru de vaccinare să putem avansa ritmul de vaccinare, astfel încât să depășim în foarte scurt timp numărul de persoane care ne-ar permite să relaxăm și mai mult restricțiile.

Legat de amânarea deschiderii centrului, city-managerul Jurca a argumentat că nu au reușit să se aducă containerele la timp.

„Deschiderea centrului s-a amânat datorită faptului că furnizorii de echipamente, în special containere, datorită Sărbătorilor Pascale nu au reușit să aducă containerele, pentru că acestea au fost aduse din mai multe locuri din țară”.

 

 

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Popescu says:

  Treci pe acolo și vezi doar câteva containere, cu un scris mic “Centru de vaccinare”. Niciun indiciu, nicio prismă publicitară (bine că electorale când sunt alegeri sunt 1000), nicio reclamă, niciun indicator, nimic. Se vede că municipalitatea doarme. Bine că la începutul pandemiei a dat bani la nu știu ce ONG care să-i de-a premiul de Saftiest City din Univers. Penibil. Care e gradul de vaccinare în Mun. Oradea comparativ cu celelalte reședințe municipiu de județ? Orice poziție mai jos de primelor 10 în România este un eșec. Unde e cel mai tare vizionar al turismului din Oradea, actualul city manager? Poate nu ies bani de aici. De ce nu se face o campanie smart pentru a facilitate și a ajuta indecișii să ia o decizie cu privirea la a se vaccina sau nu? Exemplu Comuna Cugir, e cea mai șmecheră din țară și e un exemplu că se poate și fără politica pumnului în gură, betonat tot ce se poate și cumpărat influenceri care să ne zică că noi defapt trăim bine. Oradea – afară vopsit gardul înăuntru leopardul. Sunt atâtea variante faine: bilet gratuit la OTL în ziua vaccinări, parcare gratuită în ziua vaccinări, un bilet ma muzeu, se poate organiza un tramvai al vaccinări, un autobuz care să bată cartierele pentru cei care nu vor să iasă din casă, se poate crea o adevărată mișcare/atmosferă, un eco drive thrue pentru bicicliști, trotiniști și cei la pas etc.

  • Vivi says:

   Oradea a trecut de o vreme de 40% grad de imunizare. e linistit in top 5. nu acelasi lucru se poate spune de jud bihor care e undeva pe locul 15. ca in toate celelalte aspecte….asta nu face mai putin adevarata afirmatia ta legata de prisme publicitare si marimea fontului

   • Ioana says:

    Asta arată că țăranii prefera o ceapă un usturoi pe post de imunizare iar ce-i de prin blocuri o înțepătură . Usturoiul nu are efecte adverse dar înțepătura vedem peste câteva timp.

   • Ion says:

    Noi de la sate vaccinam vacile nu pe noi .

    • Oradean says:

     Asta duce la urmatoarea concluzie logica: voi de la sate sunteti mai prosti decat bovinele! Nu degeaba multi inca traiti prin grajduri si va cacati in fundul curtii! Mancati usturoi si pupati poala popii, ca in Evul mediu, din care multi inca nu ati iesit!

     • Ion says:

      Lasă că te vaccinezi din 6 luni de acum încolo daca ai inceput uitate ce a anunțat pfaizar urmează runda 3 și tot așa

    • cineva says:

     De prietenul tau Luis Lazarus ce mai stii, n-ai fost sa-l vizitezi la ATI?

 2. razvan says:

  din pacate 10 oameni nu insemana interes neasteptat dar poate si manipularea ajuta un pic. poate daca se vindeau ceva tigai la reducere era bataie si pentru vaccin.

 3. Gheorghe says:

  Normal că si-au dat seama că cei precum ,,daacumtrolez,, si alti behăitori au lătrat a pagubă doar să se afle in treabă ! Succes si sanatate in continuare la vaccinare si nu in ultimul rand si behăitorilor cărora nu le convine nimic important este să fie contra !

 4. Coco says:

  Nu ducem lipsa de …bovine ! In curand se vor face vaxinari si la aprozar ! 😅

 5. Olimpia says:

  Numai idioții simpatizanții lu sosoaca care sunt duși cu pluta și cei care au protestat prostește împotriva masurilor anti covid19 nu se vaccinează iar unii dintre ei care au refuzat să se vaccineze chiar și cadre medicale ceea ce este de neînțeles au plătit cu viata din păcate refuzul de a se vaccina.

 6. Dan Palaghianu says:

  Numele tânărului de 17 ani este Thomas, nu Tamas 🙂

 7. Völkermord says:

  Le-au dat si 25 de lei si o acadea ca au fost cuminti ca s-au vaccinat cu un vaccin experimental ?

 8. Payx says:

  Ce pandemie măi troacă Gheorghe și vacă Olimpia?cum se face că nu m-am îmbolnăvit nici anul trecut fără vaccin nici anul ăsta cu vaccin, și cu masca purtară când și cum am avut chef? stați liniștiți,nu am ieșit în stradă pentru antimasca nici pe sosoacă nu o susțin.dar nici “cobai”nu voi fi.sper să nu vă crească coadă de acum înainte

 9. lili says:

  Nici eu nu am pareri false despre vaccinare. De aceea nu ma vaccinez.

 10. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.