bihon.ro Web analytics

Intrare liberă la muzeu, de 1 Iunie

De Camelia Buşu

Intrare liberă la muzeu, de 1 Iunie

Reactualizat la:
Programul de vizitare, atât la Muzeul Oraşului Oradea cât şi la Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea va fi între orele 10:00 și 18:00.
Scris de Camelia Buşu - Programul de vizitare, atât la Muzeul Oraşului Oradea cât şi la Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea va fi între orele 10:00 și 18:00.

De Ziua Copilului, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural situat în Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41 (Cetatea Oradea) își deschide larg porțile pentru copii, dar și pentru părinți și bunici.

Cei mici vor putea descoperi o serie de povești și istorisiri despre oraș și Cetatea Oradea, având totodată prilejul de a se bucura de câteva expoziții interactive, precum cea dedicată genialului Leonardo Da Vinci. Copiii vor avea ocazia de a cunoaşte diferite mecanisme ale inventatorului, respectiv a celor puse în mișcare de energia apei, vântului și focului, folosite la măcinatul cerealelor, spargerea minereurilor, la armele de foc etc.. Exponatele pot fi privite în mișcare, cu zece dintre acestea se poate interacţiona, mecanismele oferind privitorilor o experiență inedită.

Tot o expoziţie interactivă este şi cea dedicată vieții la curtea regelui Matia Corvin. Expoziţia reprezintă o incursiune în 30 de ani de domnie a lui Matia Corvin în cinci scene ce surprind: umanismul – religia – științe; artele; arhitectura – sculptura – pictura; războaiele purtate și Armata Neagră; curtea regală și diplomația în evul mediu, precum și muzica și iubirea. Expoziţia este extinsă la final cu sala dedicată copiilor, care cuprinde figurine tridimensionale, efecte vizuale şi sonore, jocuri şi jucării medievale, scene tematice. Desfăşurată la etajul I, corpul A al Muzeului Oraşului Oradea – Complex Cultural, expoziţia „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală” găzduieşte 28 de figuri umane. O altă expoziţie interesantă este cea avându-l ca protagonist pe legendarul general Traian Moșoiu.

Totodată se va putea vizita și Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea (str. Primariei nr. 25). Programul de vizitare va fi între orele 10:00 și 18:00, intrarea este liberă!

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. unoradean says:

  Asa se procedeaza corect, poate si gradina zoologica trebuia sa faca parte din proiect !

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China, de către Municipiul Oradea. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și doctorului Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două mașini au luat foc una după alta, în Oradea
  Apelurile pentru cele două incendii la mașini au fost date la diferență de un singur minut.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.