bihon.ro Web analytics

Intrebarile lui Radu Tirle pentru Ilie Bolojan

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Candidatul PDL îl întreabă pe primar de ce nu a sprijinit modernizarea pistei Aeroportului ca prefect şi şef al SGG.
Scris de Călin Corpaş - Candidatul PDL îl întreabă pe primar de ce nu a sprijinit modernizarea pistei Aeroportului ca prefect şi şef al SGG.

Candidatul PDL la Consiliul Judeţean Bihor, Radu Tirle, îl întreabă public pe primarul Ilie Bolojan de ce nu a sprijinit, pe când era prefect, iniţiativele Consiliului Judeţean, prin care se cerea de la Guvern finanţare pentru modernizarea pistei aeroportului.

Radu Tirle a venit cu un document din 2006, semnat de preşedintele CJ de atunci, Kiss Alexandru, prin care se cerea practic, bani pentru aeroport, de la Guvernul Tăriceanu. Potrivit lui Ţîrle, Bolojan a refuzat atunci să semneze acel act şi nu a sprijinit demersurile Consiliului Judeţean pentru pista aeroportului nici ulterior, în 2007, când a ajuns secretar general al Guvernului.

Luceafarul, „tun imobiliar”

Altă întrebare pentru actualul primar de Oradea este, de ce deşi era prefect la acea dată, nu a blocat actualul cartier Luceafărul, pe care-l consideră „un tun imobiliar”, atunci când acest proiect a fost demarat, în 2005. Radu Tirle spune că DNA anchetează în prezent dedesubturile acestei afaceri, spunând că, prin înstrăinarea acelui teren către firma Selina de către administraţia Kiss, Bihorul a fost văduvit cu 17 milioane de euro. La acest capitol, Radu Tirle s-a lăudat cu faptul că în mandatul său nu a înstrăinat terenuri ale judeţului către firme, ci doar pentru noi sedii ale instituţiilor publice, precum cel al Ambulanţei, de pe strada Sucevei.

Aceste întrebări au fost puse de ex-preşedintele Radu Tirle după ce a fost acuzat de Cornel Popa şi Ilie Bolojan de felul în care a gestionat aeroportul. Ţîrle a fost arătat cu degetul pentru faptul că nu sunt curse internaţionale pe aeroport şi pentru că proiectul de modernizare al pistei nu are finanţare. În replică, Ţîrle spune că proiectul a fost aprobat de minister şi că actualul Guvern va trebui să-i găsească şi finanţare din fondurile europene. „E primul la semnat şi e doar o problemă de timp până când se vor primi banii”, e convins candidatul PDL. Ilie Bolojan pusese la îndoială inclusiv calitatea proiectului pentru pistă – văzut ca un posibil motiv pentru care nu a primit încă finanţare. Ţîrle respinge categoric şi acest aspect, arătând că proiectul a primit în comisiile din minister peste 90 de puncte, din maximum de 100. Candidatul PDL consideră că, prin acuzaţiile sale, primarul orădean „şi-a jignit propriul judeţ”.

Acuzat şi pentru că nu ar fi acordat facilităţi menite să atragă operatori aerieni, Ţîrle spune că dacă acorda tratament discriminatoriu unor companii, proiectul de modernizare a pistei din bani europeni cădea din start, devenind neeligibil. Răspunzând la o altă critică formulată de Bolojan, fostul preşedinte de Judeţ a arătat că Oradea are o taxă de aterizare mai mică de Clujul: 7 euro, faţă de 8, cât e la Cluj-Napoca. Radu Ţîrle subliniază faptul că tocmai din cauza pistei învechite a aeroportului, la Oradea nu există zboruri internaţionale. „Aeroportul nu e staţie de autobuz. Unde să aterizeze avioanele, pe palma cuiva?!”, întreabă candidatul, subliniind că la Oradea pot ateriza doar avioane uşoare, precum ATR 42 şi Saab 340, însă nu şi aeronave Boeing sau Airbus, cu care se operează de regulă în transportul aerian internaţional.

Primarul Ilie Bolojan nu a putut fi contactat pentru a răspunde la întrebările lui Radu Tirle.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.