bihon.ro Web analytics

Învață să scrie ca prin magie. Orădeanul absolvent de Warwick, singurul producător de manuale reutilizabile cu adâncituri din Europa

De Veronica Bursasiu

Învață să scrie ca prin magie. Orădeanul absolvent de Warwick, singurul producător de manuale reutilizabile cu adâncituri din Europa

Maximilian Morar, fost olimpic la matematică când era elev la Liceul „Emanuel ”, a absolvit Universitatea Warwick, universitate cu o rată de acceptabilitate de 10%. Acum poate spune că a făcut față cu brio unui nou challange.
Scris de Veronica Bursasiu - Maximilian Morar, fost olimpic la matematică când era elev la Liceul „Emanuel ”, a absolvit Universitatea Warwick, universitate cu o rată de acceptabilitate de 10%. Acum poate spune că a făcut față cu brio unui nou challange.

Manualele reutilizabile create împreună cu echipa sa combină povestea cu învățarea, magia cu exersarea pentru ca în cel mai scurt timp, copilul care le folosește să scrie corect, caligrafic, cu ambele mâini șisă le dea părinților, o lecție de caligrafie.

Revoluționeză învățământul preșcolar

Ambițiile sunt mari, producătorii speră să ajungă în programa școlară. „ Dorim să revoluționăm unele aspecte din învățământul preșcolar, și totodata să scădem sărăcia aia de rată a analfabetismului funcțional, care ne pune la coada Europei”, spune Maximilian Morar.

„Copiii mei au învățat să scrie literele și numerele în doar 28 de zile folosind manualele Groove Calligraphy! Pentru ei, faptul că cerneala dispare e magic! Adânciturile sunt geniale! Copii nu deviază și își formează o deprindere sănătoasă. Ar trebui introduse în grădinițe și școli. În plus, salvezi timp și bani!”, consideră o mămică ai căror copii au experimentat manualele realizate de Maximilian Morar.

Pentru orădeanul Maximilian Morar anul care a trecut a fost unul extrem de dificil, „dar care începe să dea roade și sunt încredințat că va dea roade în viața multor multor copii din România. Suntem unicii producători de Manuale Reutilizabile cu Adâncituri din Europa.Ne numim “Groove Calligraphy” – Caligrafie prin Adâncituri.Am muncit enorm să găsim tehnologia pentru producerea acestor manuale, nu e ușor, dar mergem înainte ” , spune Maximilian Morar.

Adio pagini rupte, pete de cerneală

Maximilian a fost o vreme distribuitor de caiete cu adâncituri în Statele Unite și Marea Britanie. Povestește însă că după un timp a fost asaltat de un val de recenzii negative și de temuta expresie: “I want a refund” (Vreau banii înapoi). Au apărut datoriile, frustrările și temerile. S-a repliat rapid și a înțeles de ce nu erau mulțumiți oamenii: formatul caietului era mic și aveau un conținut minimal. „Copilul scria de 2-3 ori o literă și era nevoit să treacă la următoarea. Adânciturile era superficiale, abia le simțeai cu vârful degetului, iar pentru un copil era aproape imposibil să le urmeze.

Erau scrise într-un amestec amuzant și enervant în același timp de engleză și chineză, o chingleză….Analizând la rece am constatat că era o idee excelentă, dar a cărei materializare era un fiasco total”, explică orădeanul. Așa a decis să facă totul de la zero și împreună cu echipa sa a decis „să încercăm și în România, să vedem dacă ar exista o oarecare cerere-inițial ne gândeam doar la US & Canada pentru moment”, a explicat Maximilian.

Cu mintea de statistician și-a spus : „primul lucru te lansezi în Statele Unite, unde piața de desfacere este cea mai promițătoare. Am trimis un cargo în Statele Unite și mi-am zis «Dacă tot trebuie să aștept 30-40 de zile până ajunge acolo, hai să fac câteva seturi și pentru România, în limba română, incluzând diacriticele. Poate-poate va exista o oarecare cerere.» Iar surpriza anului a fost o cerere coăpleșitoare pentru România”, spune orădeanul.

A ajuns la 3.000 de comenzi în decurs de câteva săptămâni și comenzile continuă să vină.

„Zeci de părinți, bunici, dascăli văd potențialul caietelor, ne încurajează, ne felicită. Iar noi încercăm să oferim un produs premium, o experiență de cumpărare excelentă, o atitudine potrivită și un standard de la care nu facem rabat ”, spune Maximilian.

Un tânăr extrem de ambițios, care a făcut performanță în muzică, sport, dar mai ales în matematică, Maximilian spune că acest concept venea mănușă pentru a valofica trei dintre conceptele care îl caracterizează: caligrafia, educația și analiza datelor, respectiv optimizarea proceselor. Era decis să obțină totul sau nimic așa că a început să optimizeze neajunsurile modelelor pe care le distribuise .

„Următoarele 8 luni au fost un «Trial & Error», adică am pătruns în acest vast tărâm al tipografiei, am analizat o sumedenie de metode prin care am putea obține un produs premium și, în final, am găsit combo-ul perfect”, a povestit Maximilian Morar pentru parentopolis.com. Așa se încheie capitolul paginilor rupte din caiete- manualul e reutilizabil – și al petelor de cerneală. „Cărțile pot fi folosite de mai multe ori pentru că pixul magic, așa cum îl numim noi, are cerneală care dispare la uscare (în cca 5-10 minute). Și nu pătează ”, spune orădeanul.

Bestseller-ul set de Manuale Reutilizabile Groove Calligraphy integrează o suită de concepte psihologice și științifice în educația preșcolara, propunând o modalitate inovatoare de a îmbunătăți capacitatea cognitivă de scriere, caligrafie și exprimare prin desen a copilului.

„Piatra de temelie a comunicării rămâne înrădăcinată în alfabetul nostru – confluența supremă a conceptului, sunetului și imaginii într-un cod sistematic. Călătoria copiilor în lumea scrisului este un aspect vital al exprimării de sine, iar Groove Calligraphy a reușit să găsească formula ideală de a împleti perceția vizuală (memoria vizuală) și cea kinestezica a copiilor (memoria musculară).Conceptul de «grooves »(adâncituri) trateaza în mod direct paradigma ochi + mână , care în viața unui copil este definitorie. Orice vede vrea să apuce, iar aceste adâncituri sunt exact de ce are nevoie ca să învețe să scrie fără prea multă îndrumare ”, consideră Maximilian Morar.

Galerie FOTO: Maxi Morar- Facebook

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. George "The fox" says:

  Felicitări Maxi, pentru spiritul de inițiativă de care dai dovadă.

  Din păcate pentru Anglia, odată cu reîntoarcerea ta în Romania, ea a pierdut unul dintre oamenii de valoare pe care îi avea şi care s-au perfecționat aici.
  Din fericire pentru România , ea a câştigat un om de valoare şi cu spirit antreprenorial de care are foarte mare nevoie în aceste vremuri.

  Sper să fii apreciat la adevărata valoare în țara natală.

  Oricum, succes cu afacerea care ai demarat-o şi să auzim numai de bine.

 2. Nicolae Anca says:

  Suna interesant. Sunt interesata,in calitate de educatoare.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.