bihon.ro Web analytics

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Reactualizat la:
Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.
Scris de Demian - Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.

Marele premiu al salonului, Medalia de aur, Premiul de excelență (din partea Univesității Politehnica București) și Premiul special (din partea Univesității Regele Mihai din Timișoara). Acestea sunt premiile obținute de inventatorul orădean, Ciprian Adrian Farcaș, la cea de-a III-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Tineretului din Timișoara în perioada 07-09.06.2017.

Schimbător de căldură

“În cadrul acestui salon am expus brevetul meu de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire. Caracteristicile lui principale sunt: capacitatea de expandare în caz de îngheț (astfel se elimină schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toți producătorii de pompe de căldură apă-apă, scăzând simțitor costurile de implementare și exploatare, respectiv crește performanța pompei de căldură cu până la 25%)”, ne-a declarat orădeanul.

Schimbătorul este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conținut ridicat de impurități și poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale). Garanția produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ținând cont de durabilitatea materialelor din care este confecționat. “Invenția este deja aplicată la scară largă în construcția pompelor de căldură Termocasa, firmă cu o experiență de aproape 10 ani în producerea, comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire cu pompe de caldură care utilizează acest tip de schimbător, brevetat de mine”, a precizat Adrian Farcaș.
19074031_1489821277758840_1061989809_n

Pompele de caldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială. Brevetul inventatorului orădean este utilizat de aproape 10 ani pe piață ajungând la maturitate din punct de vedere al testelor și performanțelor. El revoluționează construcția pompelor de căldură din întreaga lume. Adrian Farcaș ține să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături, din Statele Unite, Republica Moldova, Ungaria și România, precum și inginerilor, profesorilor și specialiștilor care l-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestui schimbător de căldură.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă doi români infectați cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie
  În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccin insuficient, în Bihor. Promisiuni pentru noi fluxuri
  Prefectul Dumitru Țiplea anunță că s-au cerut încă cinci fluxuri de vaccin, pentru a face față solicitărilor. În Oradea nu mai sunt locuri, până spre final de martie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primarul Gabi Popa explică de ce 20.000 de oameni din Țara Beiușului nu se pot vaccina
  Peste 20.000 de oameni din Țara Beiușului, de la Roșia la Ceica, via Lazuri de Beiuș trebuiau să se vaccineze în centrul zonal Beiuș.

  Angajari BIHON

  SC DEME Macarale angajează personal
  S.C. DEME MACARALE S.R.L. angajează personal.

  România

  Cîmpeanu: Reducerea numărului de elevi din clasele de liceu înseamnă 1.000 de clase în plus
  Reducerea numărului de elevi din clasele de liceu înseamnă 1.000 de clase în plus, a declarat la Digi24 ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

  România

  Consiliul European, acord privind folosirea testelor rapide antigen și recunoașterea rezultatelor
  Statele membre au convenit astăzi în unanimitate, printr-o procedură scrisă, o recomandare a Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunță un comunicat.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.