bihon.ro Web analytics

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.
Scris de Demian - Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.

Marele premiu al salonului, Medalia de aur, Premiul de excelență (din partea Univesității Politehnica București) și Premiul special (din partea Univesității Regele Mihai din Timișoara). Acestea sunt premiile obținute de inventatorul orădean, Ciprian Adrian Farcaș, la cea de-a III-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Tineretului din Timișoara în perioada 07-09.06.2017.

Schimbător de căldură

“În cadrul acestui salon am expus brevetul meu de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire. Caracteristicile lui principale sunt: capacitatea de expandare în caz de îngheț (astfel se elimină schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toți producătorii de pompe de căldură apă-apă, scăzând simțitor costurile de implementare și exploatare, respectiv crește performanța pompei de căldură cu până la 25%)”, ne-a declarat orădeanul.

Schimbătorul este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conținut ridicat de impurități și poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale). Garanția produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ținând cont de durabilitatea materialelor din care este confecționat. “Invenția este deja aplicată la scară largă în construcția pompelor de căldură Termocasa, firmă cu o experiență de aproape 10 ani în producerea, comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire cu pompe de caldură care utilizează acest tip de schimbător, brevetat de mine”, a precizat Adrian Farcaș.
19074031_1489821277758840_1061989809_n

Pompele de caldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială. Brevetul inventatorului orădean este utilizat de aproape 10 ani pe piață ajungând la maturitate din punct de vedere al testelor și performanțelor. El revoluționează construcția pompelor de căldură din întreaga lume. Adrian Farcaș ține să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături, din Statele Unite, Republica Moldova, Ungaria și România, precum și inginerilor, profesorilor și specialiștilor care l-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestui schimbător de căldură.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.