bihon.ro Web analytics

Investiție de 4 milioane lei pentru modernizarea secției de Pneumologie TBC din cadrul Spitalului Aleșd

De Veronica Bursasiu

Investiție de 4 milioane lei pentru modernizarea secției de Pneumologie TBC din cadrul Spitalului Aleșd

Reactualizat la:
Spitalul este declarat Suport Covid, dacă Spitalul Municipal Oradea nu mai face față internărilor. Investiția este de un milion de euro, din fonduri europene.
Scris de Veronica Bursasiu - Spitalul este declarat Suport Covid, dacă Spitalul Municipal Oradea nu mai face față internărilor. Investiția este de un milion de euro, din fonduri europene.

Fost manager al Spitalului Orășenesc, apreciat de capii Sănătății, Ioan Todoca, actualul primar al Aleșdului, se implică în continuare pentru ca spitalul să confirme așteptările comunității, atât din punct de vedere managerial, cât mai ales pentru servicii medicale de calitate.

„Se lucrează la Proiectul European de Eficientizare Energetică a Secției de Pneumologie a Spitalului Aleșd, se forează pentru pompele de căldură. Câștigul cel mai mare, pe lângă îmbunătățirea conditiilor din spital este economia de 30-40 de mașini de lemne, care nu mai trebuie tăiate din pădurile României”, explică Ioan Todoca, primarul Aleșdului.

Proiectul este esențial, având în vedere faptul că, în cazul în care la Spitalul Municipal Oradea nu va mai fi loc pentru internări, această secție devine Spital-Suport Covid.Recent, la sediul primăriei a avut loc ceremonia de semnare a contractului de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului

„Îmbunătățirea parametrilor tehnici și funcționali ai secției exterioare de Pneumologie TBC”, în vederea creșterii eficienței energetice, finanțată prin Programul Operațional Regional, Axa 3. Valoarea proiectului este de 4.275.347,16 lei, din care 193.632,64 lei reprezintă contribuția orașului Aleșd. Clădirea supusă proiectului este construită în anul 1894. Acest corp de clădire, ce urmează să fie reabilitat, deservește secția de pneumologie TBC. Sunt stabilite următoarele lucrări: refacerea izolației de pe fațadă; înlocuirea tâmplăriei; reabilitarea termică a sistemului de încălzire prin pompe de căldură reversibile; montarea de panouri fotovoltaice. De asemenea, se vor monta corpuri de iluminat cu senzori de prezență, se reface rampa de acces în clădire și se montează un lift. Pe lângă acest proiect, Primăria Aleșd a mai depus proiecte pentru sănătate, pe fonduri nerambursabile.

Unul dintre ele este „Modernizarea și dotarea unui nou ambulator”, având ca locație fosta Bancă Agricolă, în valoare de 2.300.000 de euro. Un alt proiect depus la Ministerul Sănătății, în sumă de 2.600.000 de lei, vizează eficientizarea termică și înlocuirea sistemului de încălzire a Spitalului Orășenesc. În aceeași sferă se înscrie și dotarea Spitalului Aleșd cu un aparat de radiologie digital și două ecografe, prin Proiectul Strategic din cadrul Programului RO–HU.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.