bihon.ro Web analytics

Ioana Mihăilă avertizează: „Studiile confirmă că trecerea prin infecție Covid la copii poate favoriza apariția diabetului de tip 1”

De Georgiana Anghel

Ioana Mihăilă avertizează: „Studiile confirmă că trecerea prin infecție Covid la copii poate favoriza apariția diabetului de tip 1”

Vicepreședintele USR Bihor, Ioana Mihăilă, subliniază, într-o postare pe Facebook, importanța vaccinării copiilor împotriva Covid-19 și riscurile la care sunt supuși cei care trec prin boală.
Scris de Georgiana Anghel - Vicepreședintele USR Bihor, Ioana Mihăilă, subliniază, într-o postare pe Facebook, importanța vaccinării copiilor împotriva Covid-19 și riscurile la care sunt supuși cei care trec prin boală.

Fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, critică guvernul pentru faptul că vaccinarea copiilor cu vârsta între 5-11 ani este întârziată. Asta în condițiile în care copiii s-au întors la școală din 3 ianuarie, fără să existe teste pentru depistarea coronavirusului. Ioana Mihăilă vorbește, într-o postare pe Facebook, de riscurile la care sunt expuși copiii care trec prin infecția cu Covid-19.

„Există din ce în ce mai multe studii care confirmă faptul că trecerea prin infecție Covid la copii poate favoriza apariția diabetului de tip 1. Asta înseamnă tratament cu insulină pe toată durata vieții”, subliniază fostul ministru al Sănătății. Ea a atașat la postare mai multe link-uri cu studiile despre care vorbește.

„La noi, deși avem recomandarea EMA, deși există semnate contractele cu unul dintre furnizori pentru anul 2022, livrarea vaccinului pentru copii este întârziată. Asta deși nu am avut aproape deloc restricții de sărbători, am trimis copiii la școală încă din 3 ianuarie și avem o rată mică de vaccinare la adulți. Și să nu uităm, testarea în școli este acum blocată, pentru că statul român a organizat o licitație cel puțin discutabilă”, a precizat Mihăilă.

Ea adaugă faptul că scuzele invocate de guvern pentru întârzierea livrărilor de vaccin anti-Covid-19 pentru copii „nu pot fi luate în serios”.

„Faptul că nu a existat prevedere bugetară pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat și contract cu același furnizor. Și trebuie luat în calcul și faptul că Guvernul poate să dea bani din fondul de rezervă pentru cheltuieli noi, neprevăzute. Dar Guvernul a preferat să împartă fondul de rezervă discreționar primăriilor, iar acum să crească pensiile speciale. Pentru asta există buget, pentru a preveni complicațiile la copiii din România care vor trece printr-un nou val de infectări, nu există”, a continuat Ioana Mihăilă.

Potrivit postării făcute de fostul ministru, Asociația Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, în noiembrie, administrarea vaccinului anti-Covid la copiii cu vârsta între 5-11 ani.

„Spania, Italia, Franța și alte țări europene administrează vaccin copiilor din luna decembrie. Germania vaccinează din decembrie copiii vulnerabili. Canada a autorizat vaccinul pentru copii încă din luna noiembrie, iar în Statele Unite s-a publicat planul de vaccinare a copiilor din octombrie și a început vaccinarea din luna noiembrie”, a exemplificat Mihăilă.

50 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. lili says:

  Doamna Mihaila ,copil vaccinat cu schema completa, este bolnav acum de Covid, vaccinul nu opreste transmisia,doar simptomele sunt usoare…

 2. blabla says:

  Mă mir cum mai scot capul cei de la USR. E inadmisibil cum au condus Ministerul Sănătății. Faptul că persoanele cu boli cronice nu au avut acces în spaitele pentru tratamente, e ceva… Eu sper ca USR să răspundă penal pentru cum a condus acest Minister. Pentru că nu doar corupția ucide, și incompetența ucide, și neglijența ucide.

  • Rad says:

   Sa trezit zanamaseluta. E cam tirziu ………………..

  • Rautati says:

   blabla bati si tu campii aiurea, daca ar fi dupa tine toti opozantii partidului tau trebuie pedepsiti ca asa vrei tu, esti cam dus cu pluta tu si cativa ca tine care va aratati prostia, rautatea si obrazniciile.

  • unul says:

   Acum au acces in spitale? S-a schimbat ceva? Mie mi se pare ca situatia este identica, asa ca pun semnul egal intre toti si eu zic ca pnl si psd sunt mai rai, pentru ca sunt mai puternici si mai versati

 3. Deea says:

  Vaccinul nu oprește un copil sa nu facă covid …. Dar totuși problema e ca nu se vaccinează și ca fac diabet tip I, nicidecum nu ar fi problema faptul ca au o tabla de ciocolata in fata zi de zi ori ca mănâncă toate prostiile. :))

 4. Grigore says:

  De ce ne explică despre Covid19 toți papagalii????
  În țară o avem pe Mihăilă care e doctor de hormoni.
  Jurmă a terminat medicina, dar nu are nicio specialitate.
  Arafat e doctor anestezist.
  În afara țării îl avem pe șeful OMS, care a terminat medicina, dar nu a profesat deloc ca și medic.
  Bil Gates ne povestește despre viruși, el nu e doctor.

  • Vasile says:

   Ai uitat să te enumeri pe tine și le încă Unu.

   • Unu says:

    Dorești sa îți furnizez material de propaganda???
    Ca altfel nu înțeleg motivul menționări mele în postarea ta.
    Hai sa nu te las în somerie..
    Încep cu criminalul șef faucci, care e cu un picior în închisoare.

    https://t.me/project_veritas/1308

    • Vasile says:

     De ce ne explică despre Covid19 toți papagalii????

     • Pop Ioan says:

      Vasile,
      Inteabă-l pe specialistul ăsta :
      Un specialist de încredere :
      Corupție,crime, detenție în masă,privare de bunuri.

      Nu a profesat niciodată ca și medic(are doar diplome de medic).

      Fost șef al Frontului de Eliberare Tigray, organizație din Etiopia care în anii’90 a fost catalogată de USA ca organizație teroristă.

      Despre cine este vorba?
      Ai ghicit:
      Tedros Adhanom Ghebreyesus,directorul Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS):
      https://www.smartradio.ro/directorul-oms-a-fost-in-conducerea-partidului-comunist-etiopian-catalogat-de-sua-drept-organizatie-terorista/

      Incă un mic amănunt:

      Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a fost acuzat că acoperă incompetența guvernului de la Beijing în problema coronavirusului și laudă China în ciuda gestionării dezastruoase a epidemiei. Trecutul său comunist ar contribui la relațiile bune pe care le are cu liderul chinez Xi Jinping.

     • Vasile says:

      Speculații și discreditări nefondate.

      De ce ne explică despre Covid19 toți papagalii????

     • Unu says:

      Băi nene , chiar ma întrebam și eu, poate ne răspunzi pana la urmă, tu fiind șeful papagalilor propagandisti.
      Ma bucur ca te simți cu musca pe căciulă și ai ajuns în acel punct al existentei tale în care îți pui întrebări despre tine însuți. Felicitări!

     • Pop Ioan says:

      Vasilică,
      Naziștii și-au pus papagali la înaintare.
      Comuniștii la fel,și-au pus papagali,adică pe bețivanul din sat l-au pus să convingă satul să își dea pământul la stat și să intre în colectiv la partidul comunist.
      Așa și acuma,cei care conduc lumea îi scoate la înaintare pe papagali.
      Este simplu.
      Ai înțeles acuma?
      Dacă nu ai înțeles meri și te culcă și mai studiezi la dimineața această problemă.

     • sadadsafsafsaddasfaafdsfsfa says:

      Exact, cum ar fi papagalii de la DIGI24, PRO TV, Antena, Realitatea, prima, ctpeu, si alti profitori de pe urma pandemiei, care deja is milionari in euro. Mai esti si tu Vsile care le canti in struna.

   • Mircea says:

    Vasilica tu ce meserie ai ca te dai cam prea rotund pe subiectul Covid dar esti paralel cu toate cele 3 axe?

    • Ionică says:

     Săriți fraților că ne dezinformează rușii!
     E implicată și balerina Ana Pavlova împreună cu calul său.

 5. parveniții says:

  au trecut vremurile in care împărțeau pliante in piață doamnă dragă? acu iacă ești mare politruc

 6. cercetator galactic says:

  studii care au durat cinci ani facite de cercetatorii britanici. de ce nu scrieti tat?

 7. Serpent says:

  Serios? Atat de mult timp a trecut incat sa putem trage aceste concluzii ? Suntem in covid de maxim 2 ani, si deja acei copii au ajuns oameni maturi de 35-40 de ani ? Nici nu mai vorbim de faptul ca e cam genetica treaba .

  • Serpent says:

   Family history. Anyone with a parent or sibling with type 1 diabetes has a slightly increased risk of developing the condition.
   Genetics. The presence of certain genes indicates an increased risk of developing type 1 diabetes.

 8. Rad says:

  Sa trezit zanamaseluta.

 9. Rad says:

  Sa trezit zanamaseluta. E cam tirziu ….

 10. Rad says:

  Sa trezit zanamaseluta. E cam tirziu ………………..

 11. Unu says:

  Te bagi cam ca și musca în curu calului, în loc sa circuli pe sub pământ ca și cartilele sa nu te vadă nici dreku. Care sunt aceste studii si de către cine plm au fost realizate??? Ca nu pomenești nimic de asta..
  “Germania vaccineaza copiii vulnerabili”.
  Copiii vulnerabili care sunt? Cei aflați în grija statului sau cei cu boli cronice? Sau și, și.? Ca este foarte important sa precizezi!
  Pana una alta, lasă dracului “feisbukul” și pune-ți ochelarii madam și citește ce zice un medic din Israel., un “neica nimeni” șeful Catedrei de Microbiologie și Imunologie de la Universitatea din Tel Aviv, poate îți crapă obrazul de rușine, dacă mai ai o urma de demnitate, nimenila ce ești. Hai sictir!

  https://swprs.org/professor-ehud-qimron-ministry-of-health-its-time-to-admit-failure/

  PS. Era sa uit, te rog sa scrii pe “feisbuk și câte medicamente interzise de EMA în UE se comercializează bine mersi în farmaciile din România, daca tot te fute grija de recomandările acestei asociatii. . Mersi.

  • Vasile says:

   “Germania vaccineaza copiii vulnerabili”.
   Copiii vulnerabili care sunt? Cei aflați în grija statului sau cei cu boli cronice? Sau și, și.? Ca este foarte important sa precizezi!

   Corectă observația. Cum e când cineva aruncă o informație doar pe jumătate, doar jumătate de adevăr? Văd că te-ai activat la jumătatea de adevăr. Ei, așa ne sesizăm și noi, ceilalți, când tu sau alți “Mihăilești” aruncați aici informații parțiale, scoase din context. 🙂

   • Unu says:

    Hai du-te, chiar ești amuzant, când voi cei din PNL erați in cârdășie cu usrlgbt+ o pupai în cur pe tâmpita asta, Doamne ferește sa o sifoneze careva ca ți se și activa Ro alert ul.
    Fii tu pe faza mai bine la sferturile de adevăr livrate ție și celor din secta de covidoizi de șeful ala mare Fauci, ca e nasol rău de tot .
    La criminalul ala vei găsi informații parțiale nu la mine, și te asigur ca ai material de studiu pe 78 de ani. Ceau pa.
    Nurnberg 2.0 în curând.

   • Ionică says:

    Și sunt implicați și rușii acilea așa?
    Precis.

  • Ctc says:

   Unde găsiți ma site-utile astea cu 5 articole pe luna? Panarame ce sunteți.

 12. Robert says:

  De unde scoate excroaca asta atitea minciuni ? Nu ii ies $$$ la vaccinarea copiilor ? Nu toti parintii sunt loviti in cap sa isi faca cobai din copii !!!! Daca e asa de extraordinar vaccinul de ce nu stie muista cit tin “ anticorpii “ ? Iar Daca nu stiu ca no e boala noua , mutatie etc etc cum poate spune ca este bun cind nu stie nimic in realitate dovedit ? ??? Tot ce au spus pina acum sunt minciuni , iar Daca masca opreste covid cum de nu sint statii de colectat pt ca in realitate masca Devine biohazard???????? Orice student la medicina careva facut virologia stie ca vaccinarea in pandemie creaza mutatii extreme si nesfirsite . Muista e paralela , focar de dobitocie , jos cu ea .

 13. vlad banyai says:

  Doamna asta sa o numesc asa parca a fost ministru,din câte am Înțeles a dat rateu grupa mare,are ceva clinica din câte am înțeles,ceea ce nu înțeleg e de ce o mai baga pe parașuta asta cineva în seama?

 14. Mișu manivelă says:

  Bă Mihăilă, Dragnea era copil față de voi.
  Ăla măcar era hoț autentic.
  Voi sunteți niște clone de borfași.
  Mihăilă îi proasta aia care și-a băgat soțul pe pile ca doctor erou la spital?
  Avea (și are și acuma) afaceri în domeniul medical când a fost ministru la Sănătate.
  Nu era în conflict de interese?
  Acuma nu mai avem DNA?
  Acuma ăștia au voie să fure?
  Fugi mă Mihăilă, proasta satului, în pădure.
  Ne crezi proști????

 15. xxxxx says:

  Problema ex ministrei nu sunt copii nici ce li sar putea intampla ,urla de ciuda ca nu mai e ministru ea a finantat partidul ca doar de acea a ajuns acolo nu pe merite deosebite nici pe meserie, oricum nici unu din cei ajunsi pe acolo nu merita ori se pricep.
  Problema proastei este ca ea nu a scos banul pe care la preconizat, cat a fost pe functie ,nu a facut nimic nici in contextul crizei pandemice nici in o alta forma ce presupune functia de ministru in afara de a inlesni sotului un post caldut,,atat a reusit ca ministru ,frustrarea o face sa urle sa arate cu degetul catre altii ca ea dar care inca sunt pe functii.
  Poate are noroc sa fie careva curios cum a ajuns sotul pe acel post si se trezeste latratoarea cu un dosarel si un picior in dos sotul

 16. Ati says:

  Da asta e cam ca si trecerea prin starea de ministru duce la favorizarea scaderii numarului de neuroni cu -95 % taci in plm de hoaşcă ,

 17. Coco says:

  Puscariasa vei fi !

 18. Mircea says:

  Acum 2 ani ziceau ca nici nu se imbolnavesc copiii? Ăștia-s habarniști complet. Da studiile alea in care vaccinul te omoara nu le publica?

 19. Tavi says:

  Asta e aia care a uitat sa comande medicamente in plină pandemie??? Aaaa e ok

 20. Charleene says:

  Nu mai este despre boala, este politic, Big Pharma, putere, control.
  #estedoarinceputul

 21. Iahim says:

  ioana Mihãilã ar fi trebuit sã fi fost asa activã precum este când a fost parte la guvernare,!!!! Dar, valoare a unui om le dau faptele, asa cã acum degeaba msi vorbeste!!!!!!

 22. Oradea says:

  Mihăilă da cât de rău poți că vine ziua votului și vei dispărea

 23. Monogoly says:

  Închideți școlile, Omicron nu este o boalã autoimunã.

 24. sss says:

  Să-i spună cineva la doamna ,că și vaccinat poți lua și transmite virusul deci te poți îmbolnăvi doar că faci o formă ușoară apoi copii sunt oricum cel mai puțin afectați de acest virus ,draga doamna în locul dumneavoastră as face din gura după prestația penibilă din fruntea ministerul spitale fără medicamente și accesorii necesare oameni care nu au avut posibilitatea să se trateze știți dumneavoastră aveți însă alte reușite este rușinos că bărbățelul dumneavoastră a ajuns angajat la stat în mandatul matale după câteva încercări esuate e o problema fie ea și morală apoi în funcții publice în afara de fără penali mai avem nevoie de fără incompetenți,fără habarniști etc așa că las-o mai moale sau vrei să-ți faci publicitate de o tot lălâi pe aicea .

 25. K62i says:

  Serios?? Dar vaccinatii nu se infecteaza??? Sau despre ce se vb. mare specialista platita politic sa latre numai prostii!!!

 26. România

  Ministrul Educației: Calitatea învățământului din România este într-un punct minim
  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit sâmbătă despre calitatea învățământului din România, declarând că aceasta se află într-un punct minim, în condițiile în care elevii trec prin școală fără ca măcar să înțeleagă un text.

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere.

  Mapamond

  Rusia clonează marile branduri - CoolCola, Fancy și Street
  Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alimentele viitorului: Ce am putea mânca până în 2050
  Oamenii de știință au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea săapară în meniuri până în 2050. Din listă fac parte banana falsă, fasolea și pandanusul.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare
  RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuței: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Excelența Sa ambasadorul George Bologan, scrisoare de acreditare în fața Regelui Spaniei
  Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Bihoreanul George Bologan devine ambasador cu drepturi depline.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.