bihon.ro Web analytics

Își iau angajamentul să finalizeze DN 76 în acest an

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Își iau angajamentul să finalizeze DN 76 în acest an

Prefectul Dumitru Țiplea și directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan
Reactualizat la:
Chemat la Oradea de prefectul Dumitru Țiplea, directorul regional de la Cluj, Eugen Cecan promite că până în august vor fi finalizate lucrările de investiții de pe DN 76 Oradea - Deva.
Scris de Călin Corpaș - Chemat la Oradea de prefectul Dumitru Țiplea, directorul regional de la Cluj, Eugen Cecan promite că până în august vor fi finalizate lucrările de investiții de pe DN 76 Oradea - Deva.

Curg promisiunile dinspre Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj, pentru investiții și diferite alte lucrări pe drumurile naționale de pe raza județului Bihor. Reinstalat director general regional, liberalul Eugen Cecan promite ferm că în acest an se vor încheia lucrările de investiții pe DN 76, din județul Bihor și va fi refăcută licitația pentru șoseaua ocolitoare Beiuș – Ștei (27 km). Aspectul este subliniat și de prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, cel care l-a invitat la Oradea pe Cecan, pentru a pune în grafic anumite lucrări necesare în județul Bihor. De asemenea, vor fi finalizate lucrările de modernizare de pe DN 19 E Biharia – Chiribiș, unde se reciclează in situ, promit la unison directorul regional și prefectul județului. În paralel, se vor opera modificări la așa-numitele “puncte negre” de pe DN 1, alveole care, în loc să calmeze traficul, dimpotrivă, generează tragedii. De asemenea, se așteaptă măsuri de siguranță suplimentare, pe DN 1 Oradea – Cluj, printr-un marcaj rutier reflectorizant și prin instalarea unor elemente de semnalizare și protecție, care să ajute la reducerea numărului de accidente.

Buget dublat pentru Bihor

Cecan a anunțat, din start, dublarea bugetului alocat Secției Drumuri Naționale Oradea (jud. Bihor). Astfel, dacă în perioada 2017 – 2019, pentru drumurile județene din județul Bihor fuseseră alocați 22,3 milioane de lei, pentru 2020 sunt prevăzuți 44,3 milioane de lei. Subliniind noua alocare bugetară și pomenindu-i pe ministrul Bode, pe primarul Bolojan și pe premierul României, Cecan anunță că se va repara inclusiv drumul de la graniță, pe sensul de intrare în țară, “pentru că este destul de nepotrivit să intri în România prin gropi”. “Cei care au condus DRDP în ultimii trei ani, nu cred că au făcut ceea ce trebuie. Eu zic că sumele alocate pentru secția Oradea în ultimii trei ani au reprezentat o valoare foarte mică, deoarece Oradea este într-o expansiune foarte mare, la concurență cu Clujul”, dă sentința noul (și vechiul) director regional.

Ce se întâmplă pe DN 76?

„Cea mai mare investiție din regiunea de Nord-Vest va fi pe DN 76. Ne propunem să finalizăm în acest an drumul până la Vârfuri. Lucrarea este angajată cu trei companii. Avem asigurări că există capacitatea de a închide până la toamnă întreg tronsonul. Se lucrează la expropieri pentru Centura Ștei și vor fi gata în câteva zile”, transmite Cecan, precizând că au rămas neclarificate situațiile a circa 20 de imobile ce ar trebui expropriate, pentru a putea fi realizată investiția privind varianta ocolitoare Beiuș – Ștei.

În ceea ce privește tronsonul Ștei – Vârfurile, există o licitație în derulare și există un singur ofertant, grupul Selina – Trameco, cel care a lucrat și anterior, în subantrepriză pentru Construct Mod. Cecan spune că și acest tronson va fi finalizat, în acest an.

FOTO: Drumul Național 76

„Nu mă interesează ce au făcut cei dinantea noastră. Mandatul este să terminăm lucrările pe DN 76 până în august. Este cea mai importantă lucrare, în valoare de 161,8 milioane”, spune Cecan.

Sunt trei tronsoane, între Oradea și Beiuș, pe care sunt lucrări în execuție. Trameco lucrează pe un tronson de 24 de kilometri, dinspre Oradea, iar stadiul fizic al lucrării este de 51%. Pe următorul tronson lucrează ARL Cluj (grupul Strabag), pe o lungime de 16 km și un stadiu fizic de 36,8%, în timp ce austriecii de la Porr lucrează pe 24,3 km, iar stadiul fizic al lucrării este de 7,5%. Cu toate acestea, Cecan este convins că toate lucrările vor fi finalizate până în august, în condițiile în care prefectul Țiplea a întărit necesitatea finalizării lucrărilor în timp-record.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. unpicobiectiv says:

  Pe cât pariem că nu va fi gata?

 2. Jean Valjean says:

  Maaa, voi cap patrati din birourile voastre! Chiar credeti pe bune ceea ce spuneti?? Imposibil sa finalizezi pana in august tronsoanele acelea…..sau ma rog, nu au precizat anul, doar ca pana in august (ca o fi 2022 sau 2026 ce le intereseaza pe ei)

 3. Ionel Vlahuta says:

  Pe DN 19 E Biharia – Chiribiș ar trebui sa se mareasca limita de viteza de la 50 la 70 prin portiunile in care drumul trece pe la marginea unor localitati, la fel cum este in Oradea pe strada Clujului. Ar fi mult mai usor pentru navetistii care vin la Oradea

 4. Pasul e normal says:

  Vine primavara, votul este timpuriu, o poziţie câştigãtoare se poate astfalta.

 5. miron says:

  La ritmul care se lucreaza acum nu are nici o sansa sa fie gata pana in august, nici pana la sfarsitul anului nu vor fi gata lucrarile.

 6. preafericit says:

  adevaraaat

 7. Bibicu says:

  Dar portiunea Chiribis-Suplacu de Barcau cand va intra in reparatie capitala ca deja sunt cate 4-5 petece unul peste altul si au aparut si gropile pe langa burdusiri.

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se dezinfectează scările de bloc și aleile pe Cazaban
  Liniștea mai multor blocuri de pe strada Alexandru Cazaban a fost spartă în jurul amiezii de dumincă, 29 martie, de un bâzâit puternic. 5

  România

  Alexandru Rafila: „Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent"
  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila. 4

  România

  Povești din carantină: „Se apelează la conștiința civică a fiecăruia”
  Cum trăiesc oamenii din lumea largă trista experienţă a pandemiei de coronavirus, care sunt reacţiile locuitorilor din alte ţări, cum merge viaţa mai departe acolo sau cum stă pe loc. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul ajută artiştii independenţi!
  Guvernul a dat curs solicitării senatorului USR Vlad Alexandrescu privind protecția artiștilor independenți. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corespondență din Roma: Al șaselea simț, simțul civic
  Alina-Maria Balaj este asociat în Biroul de Comunicarea al Universității Pontificale Santa Croce și al Centrului de Cercetare Markets Culture and Ethics, Roma. Tânăra din Ştei este absolvent de Jurnalism și Relații Internaționale, Universitatea Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Magia actorului păpuşar, cu Alexandru Pop
  Teatrul Arcadia îşi prezintă în fiecare săptămână câte un actor din echipă.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.