bihon.ro Web analytics

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii

Reactualizat la:

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii

Reactualizat la:
Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie.

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Decizia de începere a școlii se descentralizează. Acesta este anunțul pe care l-a făcut președintele țării, Klaus Iohannis, miercuri seara, într-o conferință de presă.

Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, localitate, au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

Scenariul verde – mai puțin de o persoană cu covid-19 în ultimele 14 zile. Toți elevii merg la școală.

Scenariul galben – în medie 1-3 persoane cu covid-19 în ultimele 14 zile. O parte din activități vor avea loc în școală, în timp ce o parte în online.

Scenariul roșu – în medie peste 3 persoane cu covid-19 în ultimele 14 zile. Nimeni nu merge la școală și toate cursurile se desfășoară online.

În funcție de situația locală, se va decide cum va funcționa școala.

Decizia se descentralizează la nivel de județ și în funcție de situația concretă locală va funcționa după scenariul 1, cu scenariu mic sau deloc, scenariul 2, cu risc mediu sau roșu, care înseamnă că școala se va închide de tot.

La momentul acesta, majoritatea localităților sunt în scenariul verde, câteva sute în scenariul galben și circa 50 în scenarul roșu.

10 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Rejele e nud says:

  Acesta impostor neomarxist va plati cu liberatea pentru tot raul, alaturi de toti politicienii, indiferent de apartenenta, inclusiv care au contribuit la promovarea minciunii. E chestiune de timp. Nu va lasati manipulati, divizati, mintiti… peste tot in lune oamenii afla adevarul, bineinteles media dezinformeaza. Totul pt putere si bani. Trist.. va fi in curand pt ei. Fiti uniti!

  • B-2 Spirit says:

   Îi mint pe  mulți, dar nu pe toți.
   E ca în povestea lui Hans Christian Andersen, ,,Hainele cele noi ale regelui’’.
   Defapt, regele e gol.

 2. ? says:

  Cifrele cu infectările trebuie reglate în jos, pentru că pulimea trebuie să meargă în septembrie la vot.
  Până în septembrie botnița pe moacă.

  Interesant, Guvernul Oladenz nu recomandă purtarea măștilor pentru că nu oferă protecție.
  Vezi aici :
  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-netherlands/dutch-government-will-not-advise-public-to-wear-masks-minister-idUSKCN24U2UJ

  Guvernul PNL e mai deștept decât specialiștii olandezii?
  Interesant, Iohanis și alți demnitari nu au purtat măști la Bruxelles în Parlamentul European.
  Ei știu ceva ce noi ni știm despre povestea cu așa zisul virus ????

  • ? says:

   Interesant, Iohanis și alți demnitari nu au purtat măști la Bruxelles în Parlamentul European.
   Ei știu ceva ce noi nu știm despre povestea cu așa zisul virus ????

 3. !!!! says:

  Adevărul este că politicile privind măștile sunt exclusiv despre putere și frică. Guvernul și-a început carantina sălbatică și disproporționată răspândind frica față de o molimă devastatoare care va distruge sistemul de sănătate și va ucide sute de mii. Acum, după ce mulți oameni și-au dat seama că nu este nimic de felul acesta, trebuie găsite noi metode pentru a ține nivelul de alarmă ridicat.

  Vă dau un indiciu. Pe 12 iulie, Deborah Cohen, corespondentul medical al BBC 2 Newsnight, a dezvăluit ceva extraordinar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inversat recomandarea sa cu privire la folosirea măștilor de la „nu le purtați” la „purtați-le”.
  Informația esențială era aceea că motivul nu l-a reprezentat informația științifică – dovezile nu susțin purtarea măștilor – ci din cauza lobbyului politic.

  Jurnalista a scris pe Twitter: „ni s-a comunicat prin diferite surse că în comisia OMS nu au existat dovezi care să susțină purtarea măștilor, dar totuși le-au recomandat din cauza lobbyului politic.” BBC a întrebat OMS cu privire la acest aspect, iar organizația nu a negat știrea.

  OMS susținea în martie: „În prezent nu există dovezi că purtarea măștilor (fie ele medicale sau de altă natură) de către persoanele sănătoase în comunitatea mai largă, inclusiv purtarea universală a măștilor, pot proteja de infecția contra virusurilor respiratorii, inclusiv Covid 19.”

  Postul american de televiziune CNN relata pe 31 martie că Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgențe medicale al OMS, a afirmat într-o conferință la Geneva: „Nu există nicio dovadă specifică care să arate că purtarea măștilor are vreun beneficiu potențial. În fapt, există anumite dovezi care sugerează opusul, atunci când masca nu este purtată cum trebuie sau nu stă cum trebuie.”

  În urmă cu câteva luni, OMS și-a schimbat recomandarea și a spus că „sfătuiește guvernele să încurajeze publicul general să poarte măști unde există transmisie pe scară largă iar distanțarea fizică este dificilă, cum este cazul în transportul public, în magazine sau în alte locuri închise și aglomerate.”

 4. Nu devenim o țară de victime, agresiunea din,, culise," trebuie opritã says:

  Pentru cã niște nebuni nu cred in Covid, minciuna asupra Covidului este zãdãrnicire. Folosind netul, sã li se taie netul.
  Blocați pentru cã sunt acţiuni ca şi teroriste. Dacă va crește numărul de bolnavi, nu le pasã. Se acoperă ca şi la o crimã, spun că sunt cifre de morţi,, inventate”.
  Tăiați -le netul. Este ca şi cum le puneţi o mascã septicã.
  Este necesară. La acești infectatori trebuie mascã care oprește opiniile lor bolnave, pentru cã sunt bolnave și contra altora.

 5. KJ. says:

  Cum se face că toți cei din educație inclusiv personalul auxiliar își primesc salariile întregi ,
  plus tichete de vacanță chiar dacă nu au fost la muncă ? După câte am înțeles vor să le ofere și ceva sporuri pentru ore suplimentare. Era indicat ca în locul salariilor nesimțite și tichetelor de vacanta să asigure copiilor cu situație materială precară tablete pentru noul an școlar.

 6. garcea says:

  Ui ma ! Clampaul si-a pus botnita acum ? Oricum o so ia la muian foarte curand,cu sau fara botnita,da la Brussels se plimba de colo colo ca un coi in caldare fara botnita !

 7. Beni says:

  La 1000 de locuitori, idiotule care esti acolo mancator de manele pe paine si scrii articolul!!! Cifrele alea se calculeaza la 1000 de locuitori!

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Turismul bihorean promovat prin 22 de panouri turistice
  Simultan, se vor amplasa 250 de indicatoare turistice rutiere care vor promova 50 de obiective turistice din județ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sorban Levente și-a făcut cadou de ziua lui încă un mandat
  Candidatul UDMR Sorban Levente se impune, încă o dată, la Lugașu de Jos.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rezultate finale în comunele din Zona Metropolitană Oradea. Iată câștigătorii
  În ZMO, PNL câștigă la Oșorhei, Nojorid, Sântandrei și Girișu de Criș. PSD câștigă la Sânmartin, Ineu și Toboliu. UDMR câștigă la Borș, Paleu și Biharia. La Cetariu, PPMT și UDMR sunt la egalitate în Consiliu și PNL face diferența, cu un consilier. Vezi rezultatele pentru funcția de primar și mandatele din consiliile locale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noul primar al Marghitei este candidatul independent Marcel Sas Emil Adascăliții, directorul CN Octavian Goga
  „Am reușit!”, a declarat Marcel Sas Adăscăliții, imediat după aflarea rezultatului.Profesorul a avut cu 180 de voturi mai mult ca Pocsaly Zoltan. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bringo, cumpărături din Carrefour livrate acasă sau cu ridicare din magazin prin Click&Collect!
  Bringo, aplicația de cumpărături personalizate care îți livrează produsele acasă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să luminezi o cameră fără ferestre cu Challenge Electric!
  “Geamurile mari” și “multă lumină naturală” sunt între calitățile cele mai apreciate ale unei case. Sunt totuși multe încăperi mai puțin norocoase, unde razele soarelui nu mai pătrund, sau chiar dacă avem ferestre, ne mai dorim de multe ori un pic de intimitate și lăsăm jos jaluzelele sau tragem perdeaua.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.