bihon.ro Web analytics

La mulți ani asistenților medicali!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

La mulți ani asistenților medicali!

Reactualizat la:
Ziua Internațională a Asistenților Medicali e sărbătorită în 12 mai, data nașterii lui Florence Nightingale, întemeietoarea nursingului din lume.
Scris de Otilia Șandor - Ziua Internațională a Asistenților Medicali e sărbătorită în 12 mai, data nașterii lui Florence Nightingale, întemeietoarea nursingului din lume.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, celebrată anual la 12 mai, a fost marcată virtual de mesaje între asistenți, pe rețelele de socializare, dar și din partea sindicatului principal al asistenților, Federația Sanitas.

Reprezentanții Sanitas au subliniat importanța asistentului medical în cadrul sistemului sanitar, dar și greutățile prin care trece un asistent medical și mai ales momentele de efort eroice prin care asistenții medicali au fost nevoiți să le treacă, alături de medici, în pandemia Covid: “Vă desfășurați munca zi și noapte peste tot unde este nevoie să alinați suferințele celor bolnavi, să îngrijiți, în centrele de asistență socială, bătrânii și alte persoane aflate în situații dificile sau să vegheați asupra sănătății copiilor și elevilor din grădinițe, școli sau licee. Pandemia de Covid-19 v-a marcat profesional și uman: au fost doi ani de eforturi eroice, împreună cu toată echipa medicală, pentru a face față unui virus care a pus pe pauză întreaga planetă. Iar lupta nu s-a terminat, chiar dacă starea de alertă a fost oficial ridicată. Pentru toate eforturile profesionale pe care le faceți zi de zi în beneficiul celor pe care îi îngrijiți, pentru răbdarea, grija și competența dovedite, primiți tot respectul nostru și cele mai sincere gânduri de mulțumire”.

Investiți în asistența medicală!

În Bihor sunt circa 3000 de asistenți medicali iar anul acesta, International Council of Nurses – ICN (Consiliul Internațional al Asistenților Medicali) a ales ca temă de reflecție: “Asistentul medical – o voce făcută să conducă – Investiți în asistența medicală și respectați drepturile pentru a asigura sănătatea la nivel global”. Asta pentru că ICN dorește să atragă atenția comunității internationale și a tuturor factorilor de decizie naționali și internaționali din domeniul sănătății asupra nevoii de a proteja și a sprijini această profesie, de a investi în resursa umană: ”Numai astfel putem construi sisteme de sănătate rezistente, de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor indivizilor și comunităților acum și în viitor”.

Pamela Cipriano. președintele ICN a transmis: ”Asistenții medicali au suferit enorm de-a lungul pandemiei. Au fost expuși în mod inutil la virus, s-au confruntat cu atacuri din partea publicului, au fost supraîncărcați cu sarcini extreme și continuă să fie subplătiți și subevaluați. Dacă guvernele continuă să amâne investițiile în forța de muncă din domeniul sănătății, aceasta va fi în detrimentul sistemelor de sănătate de pretutindeni. Nu există sănătate fără forță de muncă din domeniul sănătății!”.

Data de aniversare a asistenților medicali a fost stabilită în 12 mai, în memoria lui Florence Nightingale (12 mai 1820 – 13 august 1910), întemeietoarea nursingului în lume.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să îți faci cafeaua perfectă: boabe de cafea sau capsule de cafea?
  Din ce în ce mai mulți oameni aleg să se ferească de cafenelele locale, ci doresc să-și cumpere propriul aparat de cafea pentru acasă. Și de ce nu? Acest lucru are sens din punct de vedere economic pentru oricine bea o ceașcă de cafea pe zi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capriciile începutului de secol”, tema noului număr al revistei Familia
  Revista „Familia” o puteţi găsi şi la toate obiectivele turistice gestionate de Oradea Heritage.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.