bihon.ro Web analytics

La vânătoare de angajaţi prin judeţ

Reactualizat la:
Angajatorii au pornit prin judeţ printr-o „caravană a locurilor de muncă” în căutare de noi angajaţi.
Scris de Demian - Angajatorii au pornit prin judeţ printr-o „caravană a locurilor de muncă” în căutare de noi angajaţi.

Angajatorii bihoreni sunt disperaţi din cauza faptului că găsesc tot mai greu forţă de muncă. După „Bursele” de locuri de muncă la care participă constant, firmele din Bihor încearcă să vină chiar în comunităţile din judeţ pentru a-şi căuta posibili angajaţi.

În acest sens, Fundația CREFOP alături de AJOFM Bihor şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ au pus bazele colaborării în cadrul unui program-pilot privind încadrarea persoanelor greu ocupabile din judeţul Bihor. Prin această colaborare se va organiza o „caravană a locurilor de muncă”, ce va trece prin mai multe localităţi din judeţ.

Caravana locurilor de muncă

Startul „caravanei locurilor de muncă” în comunități defavorizate din mediul rural a fost dat marţi, 11 iunie, când reprezentanţi ai participanţilor la proiect şi ai angajatorilor au fost prezenţi în localitățile Gepiş, Lăzăreni, Tășad și Drăgeşti.

Prezenţa posibililor viitori angajaţi a fost sub aşteptări, conform celor declarate de reprezentanţii angajatorilor. „Ideea în sine mi se pare bună, de a organiza o astfel de «caravană a locurilor de muncă», în condiţiile în care criza forţei de muncă este tot mai acută de la an la an. Din punct de vedere al participării celor interesaţi de un loc de muncă, aceasta a fost sub aşteptări. Sunt mulţi plecaţi la muncă în străinătate ca sezonieri. Alţii preferă să muncească cu ziua, fără să aibă vreo responsabilitate. Am întâlnit o persoană care nu a fost încadrată niciodată cu carte de muncă, la 47 de ani. Sunt persoane fizic apte de muncă, dar s-au obişnuit să trăiască din munca cu ziua, din ajutoare sociale şi din alocaţiile copiilor”, ne-a declarat Sorina Manole, reprezentanta PGS. La „caravană” mai participă Faist Mekatronic, GMAB Consulting şi Eberspächer.

Acţiunea continuă joi în comunele Ineu şi Lugaşu de Jos, după următorul program: ora 10:00 – sat Husasău de Criș, Căminul Cultural, ora 12:00 – sat Ineu, Primărie, ora 14:30 – sat Lugașu de Jos – Primărie şi ora 16:30 – sat Urvind, Căminul Cultural.

Angajatorii prezenţi le vor oferi celor interesaţi locuri de muncă precum: operatori producţie, sudori, reglori, mecanici, stivuitorişti, manipulanţi marfă, operatori producţie, operatori recepţie, tâmplari, tapiţeri, tehnician pentru asigurarea calităţii, magazineri, fierari, dulgheri, asfaltatori, muncitori necalificaţi, sablatori, vopsitori industriali, vopsitori auto, lăcătuşi, frezori, operatori CNC, electricieni.

De asemenea, se oferă cursuri gratuite de formare profesională: frizer, manichiură/pedichiură, brutar, patiser, agent de securitate, lucrător în construcţii – finisor, lucrător în textile, cameristă, îngrijitor bătrâni la domiciliu, limba engleză, dar şi consiliere în carieră.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Concedieri colective la Celestica: circa 400 de persoane își vor pierde locul de muncă
  Grupul canadian va concedia circa 400 de persoane, motivând concedierile prin pierderea unui client important.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tesla primeşte aprobare să taie o pădure pentru construirea fabricii din Germania
  Compania americană Tesla a primit aprobare de la justiţia germană să continue tăierea pădurii din apropierea Berlinului, acolo unde producătorul auto îşi construieşte prima uzină din Europa, conform Reuters.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele codului portocaliu: Incendiu la un adăpost de animale din Bihor, copaci și stâlpi doborâți
  Pompierii bihoreni au intervenit în acest sfârșit de săptămână pentru diminuarea pagubelor produse de rafalele de vânt puternic.

  Mapamond

  Al patrulea deces înregistrat în Italia din cauza coronavirusului
  Un bărbat de 84 de ani internat într-un spital din Bergamo a murit din cauza coronavirusului, au anunţat autorităţile italiene, potrivit La Repubblica.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fenomen meteo neobișnuit: Luni dimineața în mai multe localități din Bihor a plouat cu ... grindină!
  Luni dimineața un fenomen neobișnuit a afectat mai multe localități din Bihor, bucăți de gheață au lovit Aleșdul și localitățile învecinate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cristian Tabără, exclusiv din... Şuncuiuş
  Echipa de filmare a TVR1 a punctat unicate ce pun pe harta exclusivităţilor zona Şuncuiuş-Bălnaca.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.