bihon.ro Web analytics

Lac de acumulare de 4 ha, la Salonta

De Veronica Bursasiu

Lac de acumulare de 4 ha, la Salonta

Reactualizat la:
Lacul ar urma să fie construit de-a lungul Canalului Culișer, în locul fostei orezării, în partea de est a municipiului.
Scris de Veronica Bursasiu - Lacul ar urma să fie construit de-a lungul Canalului Culișer, în locul fostei orezării, în partea de est a municipiului.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Salonta s-a aflat ieri propunerea primarului de a fi cuprinse în buget resursele financiare necesare pentru realizarea documentației tehnice a lacului.

Primăria Salonta execută mai multe lucrări deodată. „Putem spune: chiar ReConstruim Salonta!”, spune primarul Török László. Refacerea din temelii a parcului central, construcția și modernizarea locurilor de joacă, introducerea rețelelor de apă și canalizare, sunt doar câteva dintre șantierele aflate în expansiune. Zilele trecute, înainte ca propunerea sa să ajungă în fața consilierilor, primarul Török László a avut o discuție cu experții Administrației Bazinale Ape Crișuri, pe tema viitorului lac de acumulare. Intenția primarului este aceea de a construi un lac de acumulare, pe o suprafață de 4 ha. Primăria Salonta spune că specialiștii ABA Crișuri consideră că, din punct de vedere tehnic, proiectul este realizabil. Lacul ar urma să fie construit în partea de est al orașului, de-a lungul Canalului Culișer, în locul vechii plantații de orez. Canalul Culișer este un fost curs de apă, transformat în canal artificial, din Câmpia de Vest. Canalul începe din Râul Crișul Negru, trece prin localitatea Tăut, traversează municipiul Salonta și se varsă tot în Crișul Negru, în Ungaria. Canalul este folosit pentru irigații și desecări. Primarul de Salonta spune că necesitatea investiției este susținută de multe argumente.

„Acest lac de acumulare va fi capabil să diminueze efectele vremii extreme și va influența clima în sens pozitiv. Pe viitor, lacul de acumulare va fi potrivit și pentru desfășurarea activităților în aer liber”.

Au refuzat internarea

În urma cazurilor de infecții cu Covid-19 la Spitalul din Salonta, Comitetul pentru Situații de Urgență din localitate s-a întrunit, pentru stabilirea și evaluarea măsurilor de siguranță pentru locuitorii orașului. Managerul spitalului, Adrian Hațegan, a prezentat situația în ordinea cronologică a evenimentelor, permițind celor prezenți să aibă o perspectivă asupra investigației epidemiologice.

Toți pacienții și angajații spitalului sunt testați și în același timp, se stabilește linia de infectare pentru pacienții pozitivi. Se pare că virusul a ajuns în Spitalul Salonta de la o pacientă din Avram Iancu.

„Este cert faptul că mai mulți angajați ai spitalului, infectați, nu s-au internat în spital, ci au rămas în izolare la domiciliu, la Salonta. Domnul Adrian Hațegan a spus că: «S-a discutat cu colegele respective şi li s-a explicat de către medici că internarea este cea mai bună soluţie pentru dânsele şi pentru familiile lor. Duminică, au plecat cu ambulanţa la Oradea, pentru a fi internate la Spitalul Municipal, la Infecţioase, dar când au ajuns acolo, au semnat o declaraţie pe proprie răspundere că refuză internarea»”, comunică Primăria Salonta.

Primăria a decis să dezinfecteze din nou întregul oraș, acordând atenție sporită și insistând în zonele de izolare ale contaminaților, pentru a stopa răspândirea virusului în oraș.

Focare de infecție coronavirus: Șapte infectați la Spitalul din Salonta, 5 de la o firmă de telecomunicații

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.