bihon.ro Web analytics

Lansează licitația pentru Parcul Științific. Trebuie construit până în 2023!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Lansează licitația pentru Parcul Științific. Trebuie construit până în 2023!

Randare cu clădirea Parcului Științific Foto: CJB
Reactualizat la:
Mai puțin de jumătate din valoarea proiectului, de 33 milioane de lei, reprezintă fonduri europene. Până acum s-a pierdut timp, astfel încât timpul rămas pentru implementare este unul scurt.
Scris de Călin Corpaș - Mai puțin de jumătate din valoarea proiectului, de 33 milioane de lei, reprezintă fonduri europene. Până acum s-a pierdut timp, astfel încât timpul rămas pentru implementare este unul scurt.

S-a lansat procedura de atribuire având ca obiect achiziția serviciului de proiectare și a execuției de lucrări pentru realizarea Parcului Științific și Tehnologic, de pe strada Ceyrat nr. 4, transmite CJ Bihor. Acest centru de inovare ar servi atât intereselor Universității din Oradea, cât și mediului economic local, interesat de inovare și transfer tehnologic.
Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și execuție este de 19,6 milioane de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 martie 2021, ora 15:00.

Ce se face

Proiectul constă în construirea și dotarea unei clădiri cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417.78 mp. Această clădire va găzdui practic Parcul Științific și Tehnologic, proiect derulat de Consiliul Județean cu Universitatea din Oradea, inițiat de fosta conducere a CJ Bihor. Din păcate, implementarea proiectului a trenat inclusiv din cauza contrelor politice PSD-UDMR vs PNL, din fostul plen al Consiliului Județean. Între timp însă, PNL a preluat conducerea Județului.

FOTO: CJB

Va fi și o parcare de 63 de locuri pentru autoturisme, dintre care două destinate persoanelor cu handicap locomotor. Va fi instalat și un rastel pentru biciclete, transmite CJ.
Prin Universitatea din Oradea, Parcul Științific și Tehnologic Bihor va oferi servicii de transfer tehnologic către agenții economici în următoarele domenii de specializare inteligentă: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Fondurile UE, sub 50%

Valoarea totală a proiectului este de circa 33 milioane de lei, Universitatea urmând să contribuie cu 500.000 de lei. Din suma aferentă Consiliului Județean Bihor, respectiv 32.476.255,68 lei, contribuția proprie este de 51,82% (16.831.853,20 lei), restul fiind fonduri nerambursabile. Așadar, sub 50% fonduri europene.

Proiectul a fost cuprins pentru finanțare în Programul Operațional Regional 2014-2020, iar perioada de implementare este de 60 de luni de la data depunerii lui. Adică între 1 august 2018 și 31 iulie 2023. După cum arătam mai sus, s-au pierdut timpi importanți din motive politice, dar și din altele, care țin de birocrația pe linie CJ Bihor – ADR Nord-Vest, iar timpul rămas până la data limită de realizare a Parcului este scurt.

În urma reorganizărilor instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Bihor, de la sfârșitul anului 2020, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA va fi înlocuită în cadrul proiectului, de către Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), ca parte din proiect, alături de CJ Bihor, Universitate și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL.

CJ pregătește licitația pentru Parcul Științific

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vocea parchiotului naţiomare says:

  Sã îl facem acolo unde balonul rotund o vrut stadion.

 2. Nae says:

  Constatam cu stupoare ca toate minciunile spuse de Bolo si Comp in campanie si imediat dupa (referitoare la proiectele CJ finantate cu fonduri europene) ies la iveala. Deci: 1. Proiecte erau. 2. Se recunoaste “opozitia” pnl. 3. Dificultati in relatia cu ADR Nord-Vest. (unde director e Bolos, omul lui Bolo)….

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID în Bihor: 73 de infectări noi și cinci decese. Numărul cazurilor active se apropie de 750

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Belgienii de la VPK Packaging investesc un milion de euro la Salonta
  Compania are deja aproape 300 de angajați în municipiul Salonta. Anul trecut, compania deținea o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  România

  Accident mortal: O fetiță de 6 ani și o adolescentă de 14 ani au fost spulberate de o mașină, pe trotuar
  5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pistă de alergare din tartan pe malul Crișului, în zona Sovata
  4

  BIHON Sport local

  Un nou succes pentru CAO! Patru goluri în poarta „șoimilor”!
  1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.