bihon.ro Web analytics

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! Ai grijă la gândurile tale, căci devin acţiunile tale

De Oana Farcaș

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! Ai grijă la gândurile tale, căci devin acţiunile tale

Reactualizat la:
„Ai grijă la Gândurile tale pentru ca ele vor deveni Cuvinte, cuvintele vor deveni acțiuni, actiunile îți vor crea caracterul, iar caracterul îți va modela destinul”.
Scris de Oana Farcaș - „Ai grijă la Gândurile tale pentru ca ele vor deveni Cuvinte, cuvintele vor deveni acțiuni, actiunile îți vor crea caracterul, iar caracterul îți va modela destinul”.

Este important în viață să ajungem la un moment în care să conștientizăm consecințele propriilor noastre acțiuni. Oamenii au sentimentul că sunt liberi si acționează independent dar din păcate acest lucru este o iluzie. Oamenii cad prada propriilor impulsuri. Aceasta nu este nici libertate nici independență. Aceste impulsuri reprezintă fie instinctele noastre, fie traumele noastre, fie educatia noastră. O persoană liberă si independenta este aceea care Este conștientă în mod real de consecințele propriilor acțiuni si decide sa faca ceea ce este bine și nu ceea ce este placut si convenabil pentru ea. Decide sa nu aleaga calea simpla si confortabilă ci calea principiului si a valorilor.

Astfel acea persoană devine o persoană da caracter, cu principii, o persoană actualizată, care si-a depășit condiția instinctuala, a traumelor si a educației precare. Este o persoană liberă si eliberată de sub tutela acestor demoni inferiori. Libertatea, eliberarea și independența înseamnă caracter, principii si valori. Înseamnă desprinderea de dorințe, comoditate si confort. Nu este ușor, dar probabil ca me rita incercat. Iată așadar care sunt primele 15 virtuți (dintr-un total de 30) pe care comunitatea științifică le-a certificat ca fiind elementele componente ale echilibrului și dezvoltării umane reale: Un om de caracter, autoactualizat și conștient de sine:

1. Nu duce o viață fragmentată, împrăștiata
2. A atins întregimea interioară
3. Este calm, așezat și înrădăcinat
4. Nu este deviat de la curs de niște furtuni
5. Nu se prăbușește sub povara greutăților
6. Mintea lui este constantă iar inima îi este de încredere
7. Virtuțile sale nu sunt virtuțile tinereții ci ale maturității, ale celui care a învățat din bucurie și durere
8. Găsește puterea de a nu se lăsa dominat și iritat de nesatisfacerea nevoilor naturale: hrană, somn, sex
9. De multe ori trece neobservat pentru că, deși pare bun și vesel, este totodată rezervat
10. Posedă virtuțile discrete ale celor înclinați să fie folositori, dar nu are nevoie să dovedească nimic lumii: umilință, cumpătare, reticență, temperanta, respect si autodisciplina blândă
11. Răspunde cu blândețe cand este aspru incercat
12. Este tăcut când este acuzat pe nedrept
13. Este demn cand alții încearcă să îl umilească
14. Este cumpătat când ceilalți încearcă să îl provoace
15. Duce lucrurile la bun sfârșit

Lector Univ. Dr. Psiholog clinician și Psihoterapeut Sorin Nica

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Concedierile de la CJ Bihor: replici acide între Mang și Bolojan
  Ioan Mang: concedierile au unicul scop să crească imaginea cuiva! Bolojan: dacă această administrație nu va face o treabă bună, va fi sancționată la vot, așa cum ați fost dvs. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cseke Attila – un senator acuză
  Senatorul UDMR nu este de acord cu modificarea modului de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea UAT-urilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Interioo a deschis primul showroom din România, la Oradea, în ERA Home Center!
  Desfășurat pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, noul showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare oferă orădenilor o experiență unică în ceea ce privește amenajările interioare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Programul Cimitirului Municipal de Ziua Morților
  Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8-21.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID Bihor: Opt decese, 260 cazuri noi, multe firme controlate
  Conform noului bilanț, județul Bihor a depășit joi, pragul de 6.000 de cazuri, de la începutul epidemiei și până în prezent, după ce, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv la coronavirus, 260 de persoane.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii bihoreni, razie în trenuri și stațiile de călători
  Polițiștii bihoreni de la Transporturi au controlat trenurile de călători și în gări.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.