bihon.ro Web analytics

Lecție despre ambiție și curaj

Reactualizat la:

Lecție despre ambiție și curaj

Reactualizat la:
Zeci de orădeni au venit, vineri seara, la întâlnirea cu regizorul Tedy Necula, organizată de Dinu Meșter, Angela Tebieș și Ionuț Coman. Ei sunt cei care au facilitat lansarea filmului „Coborâm la prima” la Oradea.
Scris de Demian - Zeci de orădeni au venit, vineri seara, la întâlnirea cu regizorul Tedy Necula, organizată de Dinu Meșter, Angela Tebieș și Ionuț Coman. Ei sunt cei care au facilitat lansarea filmului „Coborâm la prima” la Oradea.

„Tedy Necula, mulțumesc pentru lecția pe care ne-ai dat-o. Te felicit pentru curajul, pasiunea și ambiția de care dai dovadă. Noi avem nevoie de oameni ca tine, nu tu de noi. Ne inspiri”, i-a spus Ionuț Coman regizorului.

Proiecția filmului a adus în aceeași sală emoțiile spectatorilor de toate vârstele.

„Mulțumim pentru sprijin partenerilor noștri care au susținut filmul inspirațional «Coborâm la prima». La finalul celor 88 de minute, toți am ieșit din sală schimbați. Poate mai conștienți, poate mai fericiți, poate mai luminați și, cu siguranță, mai oameni”, a spus Dinu Meșter.
Filmul a fost lansat vineri seara la Cinema Palace din Oradea, în prezența regizorului Tedy Necula și a doi dintre actori.

Filmul a fost lansat vineri seara la Cinema Palace din Oradea, în prezența regizorului Tedy Necula și a doi dintre actori.

„Coborâm la prima”, primul film inspirațional românesc, a fost lansat vineri seara, la Cinema Palace din Oradea. Pelicula spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, blocat între stații, în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv. Fiecare în drumul său, călătorii sunt împreună și se văd nevoiți să interacționeze.

„Suntem străini până când ceva ne aduce împreună”, este crezul tânărului Tedy Necula, regizorul filmului.
În opinia sa, dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese transformat, în felul său. Odată ce s-au descoperit, ei ajung să înlăture judecățile și prejudecățile pe care le au față de cei cu care, întâmplător, sunt tovarăși de călătorie.

„Suntem unii lângă alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Întreg filmul este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul nostru în situații de criză. Totodată, este o poveste și despre cum poți să îl descoperi cu adevărat pe cel de lângă tine, dacă ai timp să îl asculți. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii”, a mai spus regizorul.

La final, Tedy și actorii care l-au însoțit au stat de vorbă cu orădenii prezenți în sală. Le-au vorbit despre film și despre cum au fost nevoiți să construiască vagonul de metrou în doar șapte zile, cu o echipă formată din opt oameni.

„S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar decorul pare foarte, foarte real”, a explicat Tedy.
Cinefilii i-au adresat întrebări și l-au felicitat pentru reușită. Cu toții au văzut în el un model de urmat și l-au încurajat să realizeze astfel de filme, deoarece – au recunoscut unii dintre cei prezenți – „este primul film care prezintă o realitate actuală”. Pentru că – a afirmat unul dintre spectatori – „până acum am văzut doar filme cu și despre Revoluție”.intalnire-cu-regizorul-si-doi-dintre-act

„Tedy e biruința temerilor noastre. Îl privim ca pe un învingător. Ne-am lăsa oricând conduși de el în lupta cu temerile noastre. E un om cu har, a primit mai mult decât alții, dar a plătit scump pe de altă parte. Optimismul lui poate reînvia morții”, a afirmat Ionuț Coman, unul dintre organizatorii lansării de gală de la Oradea.

Tedy Necula a reușit să-i adune în distribuția acestui film pe unii dintre cei mai îndrăgiți actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru și Sonia Teodoriu.

Tedy Necula este cunoscut încă din copilărie, când a fost protagonistul filmului „Noro”, al lui Radu Gabrea. Producția va fi lansată în cinematografele din 30 de orașe din România. Luni, filmul va fi lansat la Arad.

 

 

ionut-coman-alaturi-de-regizorul-tedy-ne

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru.

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De Ziua Copilului, OTL scoate pe trasee flota rulantă de plimbare recreere - tramvaiul de epocă și autobuzul cabrio
  Accesul este coniționat de purtarea măștii de protecție, avertizează conducerea OTL SA.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statul plătește 45% din salariul persoanelor care revin din șomaj tehnic
  Firmele care angajează tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani și persoane cu vârsta peste 50 de ani primesc timp de 12 luni, 2.500 de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record: 22 de cazuri noi de coronavirus în județul Bihor
  Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus din județul Bihor a ajuns la 608. 17

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.