bihon.ro Web analytics

Lecții de business american pentru orădeni

De Dan Birta

Lecții de business american pentru orădeni

Au fost oferite soluții pentru mediul de afaceri pentru a face față actualei crize economice, energetice și geopolitice.
Scris de Dan Birta - Au fost oferite soluții pentru mediul de afaceri pentru a face față actualei crize economice, energetice și geopolitice.

Antreprenorii orădeni au aflat cum pot folosi expertiza business-ului american în România. Informațiile au fost oferite în cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar împreună cu First Bank, marți, 21 iunie 2022, la Dacardi Events Oradea.

Prin această conferință, ZF a reunit la aceeași masă experți bancari de la First Bank, companii cu renume din România, ambasada SUA – secția comercială și reprezentanți ai Guvernului, pentru a discuta pe marginea acestei teme și a prezenta posibile soluții pentru mediul de afaceri, cu aportul tuturor părților.

„Noi am venit aici pentru că vedem un interes mai ridicat al băncilor din București pentru a-și urma clienții. Facem un tur la nivelul țării. Partenerii noștri, în cazul de față First Bank, au venit să-și vadă clienții și să simtă atmosferta de business. De la București, noi încercăm să vedem cum arată țara din punct de vedere economic, macroeconomic specific și din punct de vedere al businessului. În primul rând pentru a lua pulsul zonei”, a precizat Cristian Hostiuc, director editorial ZF.

Acesta a subliniat faptul că există un interes mai ridicat al Statelor Unite pentru România din punct de vedere economic. „Americanii au interes politic, militar și de securitate în România și acest lucru îl vedem. Iar acum vin cu un interes economic mai ridicat. Vedem oportunități de investiții ale americanilor în România în energie, în agricultură, în domeniul medical. Există un interes mai ridicat și în sectorul IT”, a declarat Cristian Hostiuc.

Discuții interactive

First Bank a prezentat companiilor prezente posibilitățile de finanțare și care sunt sectoarele economice vizate de către bancă pentru găsirea de clienți și acordarea de credite.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre contextul economic și geopolitic în care vor opera economia și mediul de business din România. Totodată, s-a vorbit despre investițiile străine și românești necesare susținerii economiei și mediului de business local, despre atragerea de knowledge – competențe noi și despre creare de noi locuri de muncă.

În cadrul evenimentului au fost prezentate, de asemenea, soluții pentru gestionarea exploziei prețurilor la energie, o situație fără precedent căreia companiile trebuie să îi facă față.

Un punct fierbinte de discuție a fost legat de modalitățile prin care companiile își pot reduce factura de energie.

Invitații evenimentului au încercat să dea răspunsuri la întrebări precum: Cum se poziționează statul român în fața investitorilor în noul context geopolitic? Care sunt cele mai atractive sectoare pentru investitorii americani? Cum poate deveni România mai atractivă pentru investițiile străine? Care sunt slăbiciunile României în atragerea investițiilor străine? Dar atuurile? Cum se finanțează investițiile? Cum susține sectorul bancar finanțarea ISD? Ce fel de investiții finanțează băncile? Ce pune pe masă guvernul/statul pentru a atrage mai multe investiții americane? Ce vor investitorii americani de la România? Care sunt facilitățile fiscale din România destinate investițiilor? Dar ajutoarele de stat? Ce se va întâmpla cu fiscalitatea românească în perioada următoare? Care sunt sectoarele economice vizate de către First Bank pentru creditare? Care sunt ofertele de finanțare, cum se structurează ele? Care este modelul de business al First Bank propus clienților? Cum pot deveni companiile bancabile astfel încât să aiba acces la finanțare?

Au încercat să răspundă la aceste întrebări: Henk Paardekooper, executive president & CEO First Bank, Thomas Hanson – atașat comercial al Ambasadei SUA la București, Mădălina Teodorescu – vicepreședinte First Bank, Florin Birta – primarul Oradiei, Dumitru Nancu – director general FNGCIMM, Dan-Dragoș Drăgan, secretar de stat Ministerul Energiei, Mihai Jurca – city managerul Oradiei, Ionuț Encescu – head of products & digital innovation Hub First Bank, Andrei Bucur – business development director Renovatio Solar și Adrian Vintilă – new products development manager CEZ Romania.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.