bihon.ro Web analytics

Licee din Bihor premiate la concursul național de SSM

De Dan Birta
Reactualizat la:

Licee din Bihor premiate la concursul național de SSM

FOTO: FAN
Reactualizat la:
În perioada 13 – 15.05.2022, la Iași s-a desfășurat Faza Națională a concursului „Ştiu și aplic-securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”.
Scris de Dan Birta - În perioada 13 – 15.05.2022, la Iași s-a desfășurat Faza Națională a concursului „Ştiu și aplic-securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”.

Consursul s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale a Inspecției Muncii „Valențe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, care s-a adresat ciclului liceal școlar clasele IX-XII filiera tehnologică, teoretică și profesională, și care a avut ca scop conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă precum și orientarea elevilor în carieră spre diferite meserii și conștientizarea acestora de riscurile generale și specifice la care pot fi expuși.

 

Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM) în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.

„Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă”, ne-a transmis Marius Rotar, inspectorul șef al ITM Bihor.

 

Concurs

La concursul care s-a desfășurat în două etape au participat 262 elevi din 36 de județe.

Concursul s-a desfăşurat în două etape. În etapa I -„Cât ştim despre securitate şi sănătate în muncă ” a avut loc proba scrisă în format electronic, constând în rezolvarea unui test grilă. În etapa a II-a – „Identifică riscurile, stabileşte şi alege Echipamentul Individual de Protecţie corect” a avut loc proba practică, constând în identificarea riscurilor la locurile de muncă şi alegerea echipamentelor individuale de protecţia muncii adecvate, fiind premiate primele trei echipe cîștigătoare pentru fiecare filiera participantă.

 

Echipele participante din județul Bihor au obținut următoarele premii:

– mențiune II, filiera teoretică ciclul inferior – Colegiul Național „Avram Iancu˝ Ștei, compusă din elevii: Andru Miruna Cristiana, Ienciu Larissa Maria –profesor coordonator – Andru Luminița;

– mențiune I, filiera teoretică ciclul superior – Colegiul Național „Avram Iancu˝ Ștei, compusă din elevii: Ilieş Bianca Izabela, Fundiur Bianca – profesor coordonator – Coroiu Aurelia-Manuela;

– mențiune II, filiera profesională – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, compusă din elevii: Balogh Carla Bianca, Bran Andreea Maria – profesor coordonator – Lăcătușu Simona;

– premiu special pentru filiera tehnologică ciclul inferior – Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, compusă din elevii: Avasilica Ioan Alexandru, Dume Raluca Maria Iasmina – profesor coordonator – Alexandra Timuț.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.