Printre ocaziile în care prestaţia micilor artişti şi a profesoarei lor a putut fi apreciată se află cea de la “O data în viata”, emisiune realizata de Elize Stan, la Ministerul Educaţiei Naţionale, la casa Poprului şi în Piaţa Universităţii. Acolo formaţia Lilioara a încântat miile de spectatori prezenti la concertul de colinde, cu Obiceiul “Alduitul Colacului”. „Acest obicei, din păcate nu se mai practică, dar eu am considerat să-l scot la lumină pentru că este un tezaur al folclorului binşenesc, care redă foarte bine metamorfoza bobului de grâu, de la semănat pâna la “colacul mândru şi gustos/ copt aci în casa gazdei/ să cinsteasca zua praznicului/ şi fetele şi feciorii satului/ fir-ar şi gazda nost` cinstit/ şi de rele ferit”, spune interpreta Irina Mihoc. Preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, Primăria Oradea, Proiect Bihor au fost alte gazde ale micilor artişti de la Beiuş.
Lilioara reînvie Alduitul colacului
Formaţia ,,Lilioara” a Clubului Copiilor Bihor, condus de interpreta Irina Mihoc a obţinut la Festivalul Judeţean de datini şi Obiceiuri de Iarnă organizat la Palatul Copiilor.
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Vintage Garden Fair de la Moszkva Cafe a venit în sprijiul cazului Vivienei Kiraly.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Drumul Expres, Podul „Prezan” din Dragoș Vodă sau Podul „Sovata” din Ioșia, sunt câteva din inițiativele edilitare care, în ciuda cârcotașilor ce nu vroiau să le vedeau utilitatea, și-au vădit totuși importanța, la scurt timp după inaugurare, prin gradul lor mare de folosință.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Conducerea Consiliului Județean Bihor a prezentat bilanțul pe 2023, în cadrul unei conferințe de presă.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și reprezentantul companiei SC Dumexim SRL au semnat săptămâna aceasta, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Probabil în 9 din 10 gospodării încă se mai regăsește cafetiera clasică a cărei rezervor se umple cu apă, se pun câteva lingurițe de cafea măcinată în sită și se pune pe aragaz până când dă apa în clocot.
Citiți principiile noastre de moderare aici!