bihon.ro Web analytics

Linia nouă de tramvai, la pachet cu exproprieri de case

Reactualizat la:

Linia nouă de tramvai, la pachet cu exproprieri de case

<p>Foto:C.GH.</p>
Reactualizat la:
Executivul orădean începe anul „abrupt”: parcările de pe Calea Aradului se mută de pe şosea în curţile blocurilor, pe terenul ocupat acum de case şi garaje legale.
Scris de demeter1 - Executivul orădean începe anul „abrupt”: parcările de pe Calea Aradului se mută de pe şosea în curţile blocurilor, pe terenul ocupat acum de case şi garaje legale.

Şantierul liniei noi de tramvai va crea un disconfort major celor care tranzitează zona dar mai ales riveranilor şi unora dintre cei care au proprietăţi în curţile blocurilor de pe Calea Aradului. Proiectul prevede că linia va fi construită chiar pe mijlocul străzii, motiv pentru care e nevoie de amenajări adiacente de amploare.

„Când vremea ne va permite vom începe lucrările la linia de tramvai de la intersecţia Calea Aradului cu Aviatorilor. Vom începe, efectiv, construcţia liniei de tramvai pe mijlocul străzii Calea Aradului”, a anunţat marți, viceprimarul Florin Birta, în conferinţă de presă alături de primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Mircea Mălan.

Birta a precizat că proiectul presupune că „banda de parcări care e folosită în acest moment pe ambele sensuri de mers” pe Calea Aradului, va fi desfiinţată, pentru a păstra două benzi pentru traficul rutier. Asta presupune anularea, de pe şosea, a aproximativ 200 de locuri de parcare: câte 50 pe carosabil, pe ambele părţi, plus cele de pe trotuare.

Două soluţii, multe exproprieri

„Am căutat soluţii să relocăm aceste locuri în spatele blocurilor, pentru a nu-i afecta pe locuitorii acestor blocuri, mai ales pe cei care au maşini. Am venit cu două propuneri”, spune Birta. Prima dintre ele se referă la terenul din spatele blocurilor, în perimetrul cuprins între Calea Aradului – strada Vlădeasa – strada Fagurelui, unde s-ar amenaja aproximativ 200 de locuri de parcare. „Pentru acestea, vom trece la exproprierea a trei imobile care sunt situate – una chiar aici, în colţul străzii Vlădeasa, care va asigura acces în curtea respectivă şi încă două pe strada Fagurelui şi 12 garaje care sunt construite cu autorizaţie de construcţie şi pe terenul concesionat de la primărie, acestea fiind răscumpărate”, spune vicele. Adiacent, mai sunt 10 garaje, de asemenea cu acte în regulă, care vor fi şi ele demolate.

Peste drum, ar urma să se facă 100 de locuri de parcare, în perimetrul Calea Aradului – H.Ibsen – Corniţelului – Lelelor, unde se vor expropria trei case de pe strada Lalelelor.

Între amenajările propuse figurează şi deschiderea a trei căi de acces la aceste parcări, două spre strada Fagurelui şi una spre Lalelelor.

În Consiliul local

Costurile lucrărilor de amenajare urmează să fie votate în Consiliul local în şedinţa din această lună. Săptămâna aceasta au fost informaţi proprietarii, săptămâna viitoare se va trece la evaluarea bunurilor care vor fi expropriate. Vicele spune că cei vizaţi au cam 6 luni să îşi părăsească locuinţele, lucrările urmând să înceapă în mai sau iunie.

„Va fi un disconfort dar, în final, vor scăpa şi ei de disconfortul de a avea casele în mijlocul cvartalelor de blocuri”, consideră viceprimarul Birta.

Din proiectul liniei noi de tramvai a fost executată deja bucla de la intersecţia Decebal – Primăriei – Calea Aradului. În acest an ar urma ca proiectul să continue, pe traseul Calea Aradului – depou OTL SA – Cantemir.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 09.12.2021 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.