bihon.ro Web analytics

Locuințe dotate cu sisteme inteligente pentru tinerii specialiști construite de MDALP

De Veronica Bursașiu

Locuințe dotate cu sisteme inteligente pentru tinerii specialiști construite de MDALP

FOTO: MDALP
Este vorba despre locuințe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, și care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat.
Scris de Veronica Bursașiu - Este vorba despre locuințe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, și care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat.

Luni s-a deschis apelul de proiecte al Ministerului Dezvoltării pentru finanțarea construcției a peste 5.522 de locuințe pentru tineri care provin din comunități și grupuri marginalizate și specialiști din domeniul sănătății și al educației. MDLPA asigură, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 370 milioane de euro în acest scop. „Am evaluat nevoile de dezvoltare ale comunităților și, în orașele mari, cererea de locuințe pentru tineri este o provocare importantă. De aceea, Ministerul Dezvoltării, din PNRR, va finanța construcția unor locuințe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, și care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat”, a declarat ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

 

La doar o oră după lansarea proiectelor, au fost depuse cereri de finanțare pentru peste 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării.

 

Sunt proiecte pentru dezvoltarea localităților și a unei infrastructuri moderne și prietenoase cu mediul. Primăria Salonta e interesată de obținerea unei astfel de finanțări. „Consilierii din Salonta au început săptămâna în sala de ședințe. S-au discutat într-o ședință de urgență, 6 puncte aflate pe ordinea de zi, pentru ca orașul nostru să poate depune cât mai multe proiecte reușite. Una dintre aceste intenții este construirea unor noi locuințe sociale”, anunță Primăria Salonta.

 

Din Fondul Local, comunitățile locale, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, pe lângă cele 5.522 de locuințe, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete. Luni, imediat după deschiderea programului, Primăria Beiuș a depus patru proiecte, după ce acestea au fost aprobate în ședința Consiliului Local al Municipiului Beiuș ”Este vorba despre un proiect ce vizează realizarea infrastructurii TIC – sisteme inteligente de management urban în Municipiul Beiuș, în valoare de 2.461.350 lei fără TVA, un proiect pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Beiuș, în valoare de 10.955.001 lei fără TVA, de un proiect pentru construirea de locuințe pentru tineri, în valoare de 7.252.414 lei fără TVA și de elaborarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană- PUG respectiv PUZ, proiect în valoare de 1.540.805 lei fără TVA.

 

Totodată prin aceste proiecte ca și condiție obligatorie se vor instala 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în valoare totală de 1.230.675 lei fără TVA”, anunță Primăria Beiuș.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi minori au fost surprinși inscripţionând cu graffiti mobilierul urban din Oradea. Au fost amendați și vor trebui să refacă mobilierul distrus
  Cei doi minori au fost amendați fiecare de către polițiștii locali cu o amendă în cuantum de 500 lei. 1

  Jurnal Bihorean

  „Istoria clubului de fotbal CAO / NAC Oradea”

  BIHON Sport local

  Orădeanul Călin Cheregi a fost avansat antrenor principal

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.