bihon.ro Web analytics

Locurile la Rezidențiat au fost suplimentate

De Otilia Șandor

Locurile la Rezidențiat au fost suplimentate

Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul Medicină, a anunțat noul ministru al Sănătății, dr. Alexandru Rafila.
Scris de Otilia Șandor - Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul Medicină, a anunțat noul ministru al Sănătății, dr. Alexandru Rafila.

Astfel, candidații care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe țară, vor fi încadraţi ca rezidenți.

„Am suplimentat locurile în specialitățile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităților de medicină și farmacie”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila.

Spre deosebire de domeniul Medicină, în domeniile Farmacie și Medicină dentară, dreptul de liberă practică se obține odată cu dobândirea licenței, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Amintim că în 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a organizat, în condițiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare în Rezidențiat. Un număr record de 12.564 de candidați au concurat atunci pe un număr de 6.311 locuri și posturi pentru cele trei domenii de pregătire, astfel: 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 de locuri pentru medicină dentară,1.087 de locuri pentru farmacie, respectiv 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Premierul României, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. Ciucă: Am inițiat solicitarea de verificarea tezei mele de doctorat de Comisia de Etică a UNAp

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se circulă pe toate drumurile din județ. Autoritățile le cer șoferilor atenție sporită
  Companiile responsabile cu deszăpezirea au acționat, în noaptea de luni spre marți, cu 48 de utilaje pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a intervenit pe drumurile naționale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Viaţa în era COVID. Tu cum îţi protejezi auzul?
  STUDIU: Unii pacienți afectați de COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marty Restaurants Oradea lansează noul meniu #BigTaste! LIvrări la domiciliu! #numazic
  Marty lansează de mâine,19 ianuarie 2021 noul meniu, aşa că vă aşteaptă să îl încercaţi între 10:00 şi 22:00, pe Strada Zorelelor 14A, Parcu Salca! #numazic.

  România

  Record al cazurilor de COVID în valul 5 pandemic, în România: Peste 16.500 infectări noi
  În ultimele 24 de ore a fost atins un nou record al cazurilor de COVID din acest val pandemic.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.