bihon.ro Web analytics

Logo Paper a sărbătorit 1.000.000 de vizualizări

Micii jurnaliști de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, față în față cu tizii lor mai mari din mass-media locală, la serbarea unui record de vizualizări.
Scris de farcas - Micii jurnaliști de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, față în față cu tizii lor mai mari din mass-media locală, la serbarea unui record de vizualizări.

Sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” a fost plină ieri, cu prilejul sărbătorii a 1.000.000 de vizualizări a LOGO Paper (publicație online a elevilor școlii) și a întâlnirii cu jurnaliștii orădeni. Prilej cu care, pe lângă laudele aduse viitoarei generații de jurnaliști cu prilejul celor 1 milion de vizualizări, liceenii cu înclinații spre jurnalism din cadrul școlii au putut asculta sfaturi legate de această meserie chiar din gura jurnaliștilor orădeni. Trebuie precizat faptul că Logo Paper este singurul ziar electronic din Bihor realizat de elevi. Pe lângă conducerea școlii, elevi și profesori, la eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai mass-media locale, de la Fundația Comunitară Oradea (FCO), ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor.

Tinerii jurnaliști de la „Ghibu” au fost foarte atenți la ceea ce au avut de spus jurnaliștii din presa orădeană, de la cotidianele Jurnalul Bihorean, Crișana, săptămânalul Bihoreanul, cele online, precum bihon.ro sau ebihoreanul.ro, și DIGI din presa audio-video. Au aflat cât de importantă e informația în mass-media și ce trebuie făcut cu ea pentru a o aduce în fața cititorilor, ascultătorilor sau telespectatorilor.

Micii jurnaliști au mai aflat de importanța imparțialității, care este esențială în meseria unui jurnalist, precum și despre diferențele de redactare care apar în cazul presei scrise, a celei online, radio sau tv, fiecare din acestea având un anumit tipar de redactare. Elevii împătimiți de jurnalism de la „Ghibu” au mai aflat că în cazul în care caută să câștige mulți bani, meseria de jurnalist nu este una din care să se îmbogățească.

Toate acestea au avut scopul să dea un imbold liceenilor spre meseria de jurnalist, mai ales celor care sunt interesați să urmeze această carieră.

Întâlnirea dintre liceeni și jurnaliști a fost moderată de Cătălin Popa, un fost jurnalist. Logo Paper a fost înființat în 2011, iar anul trecut numărul vizitatorilor publicației online a fost de peste 75.000 de vizitatori unici, iar în urmă cu doi ani au fost peste 63.000. Proiectul Logo Paper este coordonat la nivelul liceului de profesorul Nicolaie Ardelean. Din câte am aflat de la liceenii jurnaliști, Logo Paper le dă ocazia să prezinte cititorilor știri și subiecte interesante și bine documentate.

Pentru proiectul lor (Logo Paper), liceenii de la „Ghibu” au fost recompensați de FCO cu suma de 13.300 de lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.