bihon.ro Web analytics

Lucrări finalizate la acumularea Băile 1Mai

De Simona Drimbău

Lucrări finalizate la acumularea Băile 1Mai

Lucările au fost finalizate FOTO: Dan Cepreaga
În mai puțin de o lună, angajaţii Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede din cadrul ABA Crişuri au finalizat lucrările de reparații la acumularea nepermanentă Băile 1Mai de pe pârâul Peţa din localitatea Haieu.
Scris de Simona Drimbău - În mai puțin de o lună, angajaţii Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede din cadrul ABA Crişuri au finalizat lucrările de reparații la acumularea nepermanentă Băile 1Mai de pe pârâul Peţa din localitatea Haieu.

În cifre, lucrările se prezintă astfel: 50 de tone de amestec optimal (piatra spartă, pământ) au fost compactate pe coronamentul barajului pe o lățime de trei metri și o lungime de 202 metri şi 12 metri cubi de beton pentru reparații la golirea de fund, radier și pereu.

Acumularea nepermanentă Băile 1 Mai funcționează din anul 1976 și are rol de apărare împotriva inundațiilor pentru localitățile bihorene Haieu, Rontău, Băile 1 Mai şi Oradea.

Coronamentul este partea superioară a barajului care, în funcție de consolidare și amplasament, poate fi circulabil fie numai pentru exploatare, fie pentru circulație generală.

Radier este un termen din construcții sau hidrotehnică și se referă la un element din beton care servește ca fundație pentru a împiedica eroziunea. Pereul de beton este un strat care căptușește o suprafață înclinată de teren pentru a împiedica surparea pământului sau eroziunea lui de către ape.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperă gama Toyota! Te așteptăm la noul dealer TOYOTA ORADEA

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capra cu trei iezi” vine în weekend, la ERA Park Oradea
  ERA Park Oradea continuă și în acest an tradiția pieselor de teatru pentru copii. Duminică, 23 ianuarie, de la ora 11, cei mici sunt invitați la spectacolul „Capra cu trei iezi”, jucat de actorii Trupei Arcadia in regia lui Daniel Vulcu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi
  Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe firme, mai mulți angajați în Bihor
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor alocă 65% din buget - 115 milioane de euro - pentru investiții în 2022
  Consiliul Județean Bihor a anunțat joi proiectul pentru buget pe anul 2022. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să cumpărați corpurile de iluminat perfecte

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.