bihon.ro Web analytics

Lucrările la promenadă lasă Crișul fără arbori

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Arborii din Crișul Repede, situați pe malul stâng, în zona lucrărilor la promenadă, au început să cadă unul câte unul. 
Scris de Demian - Arborii din Crișul Repede, situați pe malul stâng, în zona lucrărilor la promenadă, au început să cadă unul câte unul. 

Reprezentanții ABA Crișuri au făcut vineri, 21 iulie, o inspecție la șantierul de pe malul stâng al Crișului Repede, între podul Sf. Ladislau și pasarela de la Informatica. Aceștia au constatat că trei sălcii au căzut deja în apele Crișului, dar probabil vor urma și alți copaci.

Purtătorul de cuvânt ABA Crișuri, Anca Mihociu, spune că aceasta este „o vegetație spontană, care s-a dezvoltat lângă un zid de sprijin de beton din cauză că de cel puțin 20 de ani nu s-au mai făcut lucrări în această zonă. Această vegetație nu are unde să prindă rădăcini foarte serioase”.

Din cauza lucrărilor efectuate de Repcon, de curățare sub zid și a grinzii, rădăcinile sălciilor au fost slăbite, iar acestea s-au prăbușit odată cu creșterea debitului Crișului. Deși constructorul a încercat să protejeze arborii, conform proiectului, grinda trebuia curățată.

Până acum au căzut doar cei aproape de zid, care aveau rădăcinile prinse în aluviunile aduse de apă și în mâlul de pe zid. „Deocamdată au căzut trei, dar vor cădea 80-90% dintre ei. Toți cei care sunt prinși în aluviuni vor cădea”, precizează Mihociu, care nu reproșează nimic constructorului.
lucrari-promenada-crisul-repede-oradea-copaci-22

Proiectul prevede amenajarea promenadei aproape de nivelul apei, pe porţiunea de la parcare până la Banc Post, după care aceasta urcă în rampă pe traseul actual. Aleeabetonată, inundabilă, de lângă apă, ar urma să fie lărgită la 3,5 metri iar cea de la Banc Post până la noul pod, ieşită în consolă, va avea lăţimea de doi metri.

lucrari-promenada-crisul-repede-oradea-copaci-18

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liberalii își impun omul, la RAR Bihor. Ce alți directori urmează să fie schimbați?
  Printr-o decizie a șefului RAR din Capitală, directorul local sprijinit de PSD este înlocuit de omul PNL. Se face o rocadă, după ce, în timpul Guvernului Ponta, pesedistul Crăciun l-a înlocuit pe Filip.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Invențiile Evului Mediu. Leonardo Da Vinci – apă, vânt şi foc”
  Copiii pot admira la Muzeul Oraşului Oradea o nouă expoziţie cu machete ce reproduc invenţiile lui Leonardo Da Vinci.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  115 milioane de lei pentru Universitatea din Oradea
  115 milioane de lei au fost alocați Universității din Oradea de către Ministerul Educației. Mai mult de jumătate din fonduri vor merge pe salariile angajaților. 1

  BIHON Sport local

  Luceafărul a învins pe CSC Sânmartin II
  Într-un nou joc de pregătire, Luceafărul Oradea a câștigat cu 3-2 (1-1) în fața echipei de eșalon patru CSC Sânmartin II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacia 100% electrică la Salonul Auto Geneva
  Grupul Renault va prezenta la Salonul Auto de La Geneva, care va avea loc în perioada 5 – 15 martie, un autoturism 100% electric.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kamion din Italia, The Hypnotunez din Ucraina şi Skroom vor susţine concerte în Rock Fort
  Trei trupe din trei ţări vor concerta vineri, de la ora 20:00 în Rock Fort din Oradea. Kamion vine din Italia, cu membrii din Trevisto şi Veneţia, şi abordează un heavy'n'roll. Proiectul Kamion s-a născut în 2014, avându-i ca membri fondatori pe Paul şi Patch, care şi-au dorit să pornească o trupă originală.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.