bihon.ro Web analytics

Mai mulți supraimpozitați pentru fațade

În prezent, cam 270 de proprietari de imobile sunt în lista cu cupraimpozitare de 500% pentru fațadele degradate.
Scris de Demian - În prezent, cam 270 de proprietari de imobile sunt în lista cu cupraimpozitare de 500% pentru fațadele degradate.

Primăria a lansat în dezbatere publică regulamentul pe baza căruia se stabilesc imobilele care vor fi supraimpozitate cu 500%, din cauza fațadelor distruse. Modificările introduse vor duce la creșterea numărului de penalizați. Deși acestea erau țintele declarate ale campaniei de supraimpozitare, siturile industriale degradate nu au putut fi impozitate în cei doi ani de când la Oradea s-a instrodus această formă de penalizare.

„Făcând o analiză a clădirilor care au fost supraimpozitate până în momentul de față am constatat că pentru clădirile industriale din păcate actualul regulament nu are niște criterii fără echivoc, ceea ce a făcut ca cea mai mare parte dintre ele să nu fie supraimpozitate. Asta, deși siturile industriale cum ar fi Avântul, fabrica de ulei Interoil sau alte situri din zona industrială veche de pe Șoseaua Borșului arată foarte prost. Ca atare, pentru a pune o presiune suplimentară pe cei care le dețin în proprietate și care de 15-20 de ani nu fac nimic acolo și lasă zone întinse de zeci de hectare în Municipiul Oradea abandonate, am hotărât să propunem această clarificare prin care să le putem include în supraimpozitare”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Mai mulți, deci

A doua modificare propusă dezbaterii publice se referă la simplificarea indicatorilor care se aplică în cazul supraimpozitării pentru clădirile rezidențiale. Starea tehnică – corespunzătoare sau necorespunzătoare – va fi stabilită în urma întocmirii notei tehnice de constatare. Ca și până acum, proprietarii imobilelor care se califică pentru impozitul-pedeapsă se vor afla în una dintre cele două situații. Pot apela la schema de sprijin operațională – accesarea de credite de la Primărie pentru reabilitarea fațadei plus întocmirea gratuită a proiectului tehnic primind apoi scutiri de impozit pe cinci ani de zile. Sau pot plăti impozitul majorat cu 500%.

„Aceste măsuri combinate, pe de o parte de susținere și pe de altă parte coercitive, au dus la o creștere importantă în ceea ce privește numărul de autorizații de construcție și de reabilitare în ultimii trei ani de zile. În prezent avem aproximativ 270 de clădiri, cea mai mare parte deținute de persoane fizice și cam o treime de persoane juridice, care sunt în sistemul de supraimpozitări astăzi în Oradea, acesta fiind un număr relativ mic de clădiri”, a precizat primarul.

Bolojan s-a ferit să facă o estimare referitoare la numărul de clădiri care vor intra, în plus, pe listele cu +500%.

[related-post post_id=”2047823″]

[related-post post_id=”2047823″]

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.