bihon.ro Web analytics

Mai puțini șomeri în județul Bihor

De Dan Birta
Reactualizat la:

Mai puțini șomeri în județul Bihor

Numărul șomerilor din Bihor, în scădere FOTO: D.B.
Reactualizat la:
Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Bihor în luna aprilie 2022 era de 1,06%.
Scris de Dan Birta - Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Bihor în luna aprilie 2022 era de 1,06%.

Potrivit datelor primite de la AJOFM Bihor, la sfârșitul lunii aprilie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.808 șomeri (din care 1.409 femei), rata șomajului fiind de 1,06%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,16 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,10 puncte procentuale.

„Din totalul de 2.808 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.029 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.779 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.094 șomeri provin din mediul rural și 714 sunt din mediul urban”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Categorii de șomeri

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (31%). Urmează cei cu studii gimnaziale (23%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 14%, iar cei cu studii superioare reprezintă 10%.

Pe categorii de vârstă, cei mai mulți șomeri – 710 (25%) au între 40 și 49 de ani. Urmează șomerii cu vârsta peste 55 de ani – 632 (23%), cei cu vârsta între 50 și 55 de ani – 534 (19%), cei cu vârsta între 30 și 39 de ani – 481 (17%), șomerii sub 25 de ani – 282 (10%) și cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani – 169 (6%).

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 30% persoane foarte greu ocupabile, 24% greu ocupabile, 27% mediu ocupabile, iar 19% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, explică șeful AJOFM Bihor.

Numărul mic de șomeri din Bihor poate fi explicat și prin târgurile de joburi organizate în județ în acest an. Până în prezent au fost organizate nu mai puțin d epatru astfel de evenimente.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www.anofm.ro.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.