bihon.ro Web analytics

Managerul care a preluat spitalul cu un buget de 250 euro și datorii de un milion de lei

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Managerul care a preluat spitalul cu un buget de 250 euro și datorii de un milion de lei

Dr. Sorin Vesa a făcut performanță ca manager 
Reactualizat la:
Scris de Veronica Bursasiu

Managerul Spitalului Beiuș, dr. Sorin Luigi Vesa, nu și-a mai dorit să continue în această funcție. Interimatul e asigurat de dr. Monica Teaha, iar acum se caută un manager nou.

Dr. Sorin Vesa a preluat Spitalul din Beiuș în 2017 „cu un milion de lei datorii, furnizori neplătiți și frumoasa sumă de 1.200 de lei, adică 250 euro, în casă”. Așa și-a început bilanțul, pe care a ținut să-l prezinte Consiliului Local Beiuș în ședința din luna februarie, managerul dr. Sorin Vesa. Care a anunțat de-altfel că nu mai dorește să continue la conducerea unității spitalicești din Beiuș, chiar dacă a mai acceptat o lună de interimat după expirarea mandatului. Câteva luni mai târziu după preluarea mandatului din 2017, dr. Sorin Vesa spune că a reușit să stingă toate datoriile, să plătească un împrumut și să aibă un sold de 400.000 de lei. Cum a reușit? „În primul rând, prin reorganizarea departamentului de achiziții publice, o activitate complexă prin care s-a reușit reducerea semnificativă a prețului de achiziții, în paralel cu creșterea calității, dar și a cantității, accentuez a dublării cantității în cazul medicamentelor și materialelor sanitare. Până în decembrie 2017, spitalul nu a avut niciodată sold. Vedeți că în anii următori, acesta a ajuns până la 1,3 milioane de lei. Dar asta în timp ce am cheltuit din fonduri proprii peste un milion și jumătate. Deci, nu am tot adunat ca să nu cheltuim. Asta s-a întâmplat cu eforturi mari și începând să ne gândim la viitor”, a explicat dr. Sorin Vesa.

Reabilitare energetică

Reabilitarea energetică a Staționarului I a fost una dintre prioritățile din mandatul managerului Sorin-Luigi Vesa. La o lună după instalarea în funcție, el a demarat acest proiect în valoare de 12 milioane de lei. „Ce s-a întâmplat cu acest proiect? Ce se întâmplă acum? Au loc schimbarea rețelei electrice, schimbarea rețelei termice, schimbarea geamurilor, păstrarea arhitecturii clădirii, se pun panouri fotovoltaice”. Proiectul s-a derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, operațiunea „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrază consumuri energetice mari”.

Din fondul de dezvoltare a avut loc dotarea bucătăriei noi și achiziționarea a cinci electrocardiografe. „Anul acesta sunt prevăzute lucrări la Pediatrie, Primire Pediatrie, la grupul sanitar, reparații curente, vopsit și zugrăvit și vor începe, tot din excedent, lucrările la blocul operator: cardiologie, neurologie, ortopodie. Sunt foarte multe lucruri pe care le-am făcut cu vechiul consiliu local: farmacie și birouri – 650 mii de lei, parcare – 350 mii, rezerva de apă – 300 mii. Am spus că va fi un tomograf și este. S-au făcut peste 1.000 de tomografii”, e parte din bilanțul managerului Sorin Vesa. Care nu își mai dorește să conducă Spitalul „Episcop Nicolae Popoviciu”.

Managerul interimar Monica Teaha, căruia îi expiră în curând mandatul, a dorit continuarea proiectelor aflate în derulare – reabilitarea termică și energetică a Staționarului I. Un nou manager ar putea „intra în pâine” la începutul lunii aprilie. Doritorii își pot depune dosarul la secretariatul Spitalului până în 18 martie 2021, între orele 08:00 – 15:00. „Îi mulțumesc domnului dr. Vesa pentru dăruirea de care a dat dovadă și îl felicit pentru realizările pe care le-a avut la conducerea spitalului pe care a reușit să-l transforme într-unul modern, eficient și cu multe dotări, după mulți ani de lipsuri. Pentru că ne dorim în continuare un spital modern, bine dotat, într-o continuă dezvoltare, cu cadre medicale care să acopere cât mai multe din specializările de care pacienții au nevoie, sperăm să se găsească un om cel puțin la fel de devotat pentru această misiune”, spune consilierul local Emil Popa.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. scortosul says:

  De ce CL nu a facut tot posibilul ca sa nu-l lase sa plece? La asemneea rezultate omul trebuia tinut cu dintii, cu mainile, cu orice numai sa isi continue activitatea!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.