bihon.ro Web analytics

Măsuri pentru zilele cu caniculă: surse alternative de apă și suplimentarea ambulanțelor

De Georgiana Anghel

Măsuri pentru zilele cu caniculă: surse alternative de apă și suplimentarea ambulanțelor

Printre măsurile dispuse de prefect se numără și supravegherea calității și cantității surselor de apă potabilă și amplasarea de puncte de prim ajutor
Scris de Georgiana Anghel - Printre măsurile dispuse de prefect se numără și supravegherea calității și cantității surselor de apă potabilă și amplasarea de puncte de prim ajutor

Județul Bihor a pus în aplicare planul de măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei, ca urmare a estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie, care arată că începând cu 22 iunie și până în prima săptămână din luna iulie, la nivel național se preconizează temperaturi cu valori cuprinse în intervalul 37-39 grade Celsius la umbră. “Suntem pregătiți să intervenim din timp, în funcție de gradul de intensitate al fenomenelor meteo, astfel încât măsurile să fie eficiente și să aibă efectul scontat. Toate instituțiile vor acționa coordonat, printr-un efort conjugat, pentru a combate efectefectele caniculei”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Măsurile vizează, printre altele: actualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate; determinarea nivelului apei din fântâni şi supravegherea calităţii apei potabile și efectuarea de analize periodice; asigurarea unor surse alternative de apă în situaţia reducerii substanţiale a debitului în reţeaua de distribuţie; asigurarea de surse alternative de electricitate pentru funcţionarea în condiţii optime a unităţilor medicale, îndeosebi a celor de urgenţă; amplasarea de puncte de prim-ajutor în spaţii publice climatizate, vizibil semnalizate (de exemplu: şcoli, grădiniţe, supermarketuri, alte instituţii publice etc.); suplimentarea numărului ambulanţelor şi a personalului medical, asigurarea unor cantităţi suficiente de medicamente şi materiale sanitare, creşterea nivelului de operativitate în rezolvarea solicitărilor medicale; adaptarea programului serviciilor publice, astfel încât lucrul cu publicul să se facă în afara intervalelor orare cu temperaturi extrem de ridicate; activarea punctelor de distribuţie a apei potabile în zonele aglomerate şi activarea punctelor de prim ajutor în spaţiile identificate şi semnalizate vizibil.

Urmează zile cu temperaturi de foc. Sfaturile medicilor pentru aceste zile de caniculă

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.