bihon.ro Web analytics

Măsuri speciale la UPU Oradea: termoscanner cu infraroșu pentru COVID-19

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Măsuri speciale la UPU Oradea: termoscanner cu infraroșu pentru COVID-19

Reactualizat la:
Se încearcă dotarea continuă la UPU pentru limitarea răspândirii Covid 19 în spitale. Luni s-a montat o termocameră cu infraroșu.
Scris de Otilia Șandor - Se încearcă dotarea continuă la UPU pentru limitarea răspândirii Covid 19 în spitale. Luni s-a montat o termocameră cu infraroșu.

După cum JB&Bihon a anunțat deja, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea au fost cumpărate, din donațiile făcute de oameni, două camere mobile de măsurare a temperaturii, care să ajute la detectarea oamenilor care pot avea coronavirus, temperatura fiind un indiciu dintr-un set de alte simptome.

Teste pe criterii medicale

Au fost cumpărate și teste rapide, ale căror rezultat, poate indica într-o oarecare măsură contaminare cu Covid 19.
Aceste teste rapide însă nu sunt folosite la fiecare om ce e adus la UPU, ci doar acelor persoane care, după anamneza efectuată de cadrele de la UPU, ar putea întruni elementele tabloului unui suspect de Covid 19.

Testele rapide nu au acuratețea unui aparat virusologic PCR, ca cel de la Spitalul Curteanu, dar oferă, comod (sânge din deget, ca la testarea glicemiei) și în timp mai scurt, de circa 10 – 15 minute (și nu 4 – 5 ore, cât durează testul cu aparatul PCR) o indicație de suspiciune. În momentul în care acest test rapid dă o astfel de indicație, persoanei în cauză i se fac analize cu PCR-ul de la Curteanu.

Provizoriu, până vine cea definitivă

Luni, s-a montat, provizoriu, o termocameră, un fel de poartă cu infraroșu, care detectează vizual și acustic, din mers, toate persoanele care au temperatură mai mare de 38 de grade.

Acest dispozitiv este adus la UPU pentru exercițiu, pentru câteva zile, după care va fi înapoiată firmei care a montat-o. În schimb, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean și coordonator al spitalelor din județ, spune că dispozitivul cu infraroșii va fi înlocuit de un altul, definitiv, ce va fi cumpărat.

Nici această “poartă” nu dă exact temperatura celui pe care îl scanează (temperatura între 37 – 38 de grade se numește febrilitate, iar cea peste 38 – temperatură subfebrilitate), dar atenționează când cineva are peste 38 de grade, adică ar putea fi suspect de Covid 19.

Așadar, cei ce intră în UPU trec prin mai multe filtre de examinare pe care cadrele de aici le folosesc pentru siguranța pacienților și siguranța lor.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Fekete says:

  5 oameni au murit în România de răceala asta.
  Restul au murit de tot felul de boli mai vechi
  Se primesc bani de la UE pentru morții de Covid-19,
  Aici a mafia sanitară în frunte cu 2 bișnițari Cercelu și Arafat.

  • Marian says:

   Negru ți-e sufletul, mintea nu – creierul lipsește. Dar în Hungaria câți au murit și cine e în fruntea mafiei sanitare?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liceu la Sânmartin. Elevii vor putea studia turismul
  Cristian Laza, primarul de Sânmartin își vede visul de a avea un liceu în comună. Și aceasta se va întâmpla chiar din septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mangalianul circulă de la Oradea din 26 iunie
  Trenul InterRegio 1932, spre litoralul românesc, va circula pe ruta Oradea – Mangalia în perioada 26 iunie – 6 septembrie. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constantin Bungău, reales rector al Universității Oradea
  Rezultatul alegerilor interne trebuie validat de Senatul Universității din Oradea și confirmat de Ministerul Educației. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Educaţia sexuală devine „educație sanitară". Va fi predată în școli cu acordul părinților
  Camera Deputaţilor a votat proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Va fi nevoie să îţi dai acordul pentru predarea materiei, pentru copilul tău.

  România

  Parlamentul a decis miercuri dublarea alocațiilor. Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Americanii sunt gata să exploateze brucit în mina lui Vântu din Bihor
  Firma Amerocap, prin Magnum SRL, solicită concesionarea unor suprafețe de teren la Budureasa pentru a exploata mina de brucit, deținută în trecut de Sorin Ovidiu Vântu, apoi de Cosmin Gușe. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.