bihon.ro Web analytics

Maziliri temporare și definitive, la Consiliul Județean

Maziliri temporare și definitive, la Consiliul Județean

Reactualizat la:
Direcția de Proiecte condusă de Horia Carțiș a fost desființată de conducerea CJ Bihor. Și șeful DGASPC Bihor este pe cracă.
Scris de farcas - Direcția de Proiecte condusă de Horia Carțiș a fost desființată de conducerea CJ Bihor. Și șeful DGASPC Bihor este pe cracă.

De marți, Consiliul Județean are o nouă organigramă votată. Din aceasta nu mai face parte Horia Carțiș, omul care în mandatul președintelui Cornel Popa tăia și spânzura în Consiliul Județean. Carțiș a devenit director al Direcției de Proiecte din CJ Bihor chiar în primele zile de mandat ale noii conduceri, în urma unui concurs organizat în ultimele zile ale mandatului Popa.

Nu este deloc exclus ca, în urma acestei decizii, Horia Carțiș să se îndrepte pe cale legală împotriva conducerii Pasztor – Mang – Bodea. De asemenea, prin această nouă organigramă, Secretarul Județului rămâne fără direcții în subordine. Este cunoscută relația proastă între Carmen Soltănel și șefii UDMR, PSD, ALDE de la Județ.

Consilierii județeni PNL nu au votat deloc noua organigramă, pe care au catalogat-o ca fiind una schiloadă. Proiectul a trecut, însă, cu votul majorității.

„Constatăm că persoanele incomode au fost îndepărtate. Este desființată Direcția de Proiecte și nu se pune nimic în loc. Prin comparație, Primăria Oradea are 15 persoane în Direcția de Proiecte. CJ renunță, nu îi interesează și se ocupă de reglări de conturi cu anumiți angajați care nu au culoarea politică potrivită sau nu sunt buni executanți. Este clar că această organigramă nu are nicio legătură cu dezvoltarea județului. Are legătură cu diverse persoane cu diverse frustrări și insomnii”, a declarat consilierul Avrigeanu, șeful grupului PNL, înainte de momentul votului.

Șefii de la prezidiu au reacționat. Pasztor: „În tot ce există astăzi ca proiecte europene, din păcate, această direcție are o cotă-parte foarte mică. Avem undeva actualmente 120 milioane de euro, proiecte câștigate, în derulare. Să știți că în parte covârșitoare a lucrat la ele managerul de județ.
Din păcate, asta e varianta tristă a problemelor”.

Vicele Mang: „Nu suntem frustrați și dormim relativ bine, chiar dacă puține ore. Noua organigramă a fost făcută ca urmare a constatărilor din cei doi ani. Nu puteam să o facem mai devreme, deoarce știam că nu veți vota. Unii au interes politic ca treburile în CJ Bihor să meargă prost, cu piciorul pe frână.
Lucrurile erau făcute de Direcția Tehnică, de dl. Cheșeli, care, la final, pentru urcarea achizițiilor pe SEAP, apelau la Direcția Proiecte. Nu știu să fi venit cu vreo inițiativă, în acești doi ani, cu proiecte”. Mai mult chiar, șeful PSD Bihor a trecut la atac: „Opt ani de zile s-a umplut Consiliul de membri PD, PNL, și veniți să ne dați cifre: 12 oameni am angajat, din care 4 sunt peneliști. La Primăria Oradea, din angajații din 2008, dacă mai sunt doi – trei. Restul au fost dați afară. De aia merge ca o orchestră. Aici, au indicații politice de la partid”.

Vicele Bodea: „Orice conducere, în momentul în care își asumă un mandat, dorește să lucreze cu un personal și o organigramă cât mai lucrativă și eficientă. Consider că este doar începutul”.
În privința secretarului Soltănel, Mang spune că s-a luat modelul Primăriei Oradea, unde secretarul Vila „nu are în subordine nimic. Nu scrie niciunde în lege că secretarul trebuie să aibă cabinet și direcție în subordine”.

Șefii CJ au dat asigurări consilierilor din Opoziție că se reduce schema de personal până la 186 de persoane, după ce în ultimele săptămâni au renunțat mai multe persoane, a declarat președintele Pasztor.

„Cei cărora li se desființează postul vor primi preaviz și vor putea opta pentru posturile disponibile, conform cu calificarea lor”, a mai adăugat președintele CJ Bihor.

Contactat de JURNAL BIHOREAN & BIHON, Carțiș nu a vrut să facă declarații.

Puia, mazilit „temporar”

Longevivul director al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Călin Puia, a fost mutat din funcția de director general al acestei instituții, pe perioada în care este cercetat disciplinar.

Puia va fi transferat, cu același salariu de director, la Direcția de Evidență a Persoanei, pe un post de consilier superior clasa I.

Vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang, a motivat decizia prin solicitarea făcută de Ministerul Muncii și de către prefectul județului Bihor, în urma verificărilor Corpului de Control și a Curții de Conturi.

Puia este membru PNL Bihor, la fel ca Horia Carțiș. Grupul consilierilor județeni PNL a refuzat să voteze în vreun fel proiectul de hotărâre pus pe ordinea de zi. Proiectul a trecut cu votul aleșilor PSD, UDMR și ALDE.

Președintele Pasztor a declarat că Puia va fi cercetat pentru mai multe probleme descoperite la Direcție. Printre „capetele de acuzare”, problema copiilor instituționalizați lăsați sau care urmau să fie lăsați să părăsească țara fără acordul tutorelui, adică fără acordul președintelui Consiliului Județean, caz clasat, totuși, dar și cea a adopțiilor internaționale.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol.

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recompensă 5.000 de euro pentru autoturismul furat din curtea unei case din cartierul Grigorescu
  Furtul autoturismului Audi Q3 a avut loc luni, 10 februarie. Hoții au furat mașina din curtea unei case din cartierul Grigorescu. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorenii, învățați iar: „Nu tremur la cutremur!”
  Pompierii continuă să informeze populația despre metode de protecție pe vreme de cutremur.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.