bihon.ro Web analytics

Melinda Kirei vs. PMO/CL: Direcția Socială, bună de plată?

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Melinda Kirei vs. PMO/CL: Direcția Socială, bună de plată?

Reactualizat la:
Fostul consilier local UDMR a câștigat în primă instanță în procesul intentat executivului local, prin care reclama că Direcția Socială a umflat ilegal costul mediu lunar petru îngrijirea în creșe.
Scris de Cristina Ghilea - Fostul consilier local UDMR a câștigat în primă instanță în procesul intentat executivului local, prin care reclama că Direcția Socială a umflat ilegal costul mediu lunar petru îngrijirea în creșe.

Victorie tardivă dar nu lipsită de importanță a fostului consilier local Kirei Melinda, în procesul intentat pe tema banilor achitați de părinți pentru îngrijirea copiiilor în creșele orădene. Prima instanță i-a dat dreptate udemeristei și a dispus, printre altele, ca partea care a pierdut să îi achite costul expertizei financiar contabile cerută în cadrul procesului.

„Ar fi just, ca domnii Ilie Bolojan și Florin Birta să plătească costul expertizei, 1.233,66 Lei din propriile indemnizații, nu din banii publici”, consideră Kirei.

Dublu față de Cluj

„Subsemnata Dr. Kirei Melinda în iunie 2020, în calitatea de consilier local am solicitat anularea Hotărârii Consiliului Local Oradea nr. 522/2020, prin care s-a stabilit un cost mediu lunar de 1908 lei/copil, pentru copii care frecventeaza creşe Oradea. Astfel părinţii celor aproximativ 400 de copii din creşe ar trebui să plătească de două ori mai mult ca cei din Cluj Napoca, şi de patru ori mai mult decât suma stabilită legal (484,68 lei/lună/copil). După un an și patru luni, secția a III-a Contencios Administrativ și Fiscal în Hotărârea nr. 762/2021 din 4.10.2021 mi-a dat dreptate în totalitate”, transmite fostul consilier local prin comunicat de presă.

Decizia nu este, însă definitivă, Primăria are 15 zile să facă recurs. Kirei consideră, însă, că „în lumina expertizei fără echivoc, ar fi doar tragere de timp”.
Astfel, instanța a dispus anularea hotărârii inițiale și obligarea Consiliului Local al Municipiul Oradea să emită o nouă hotărâre pentru anul școlar 2020-2021 în sensul celor solicitate de mine și stabilită de Raportul de expertiză financiar-contabilă.

Dacă decizia instanței se păstrează la curtea superioară, „părinții copiilor care au frecventat creșa pot cere restituirea diferenței. Părinții copiilor care acum sunt înscriși în creșe pot solicita recalcularea contribuției pentru anul școlar 2021-2022, care s-a stabilit la fel greșit pe modelul aniilor anteriori”, mai transmite Kirei. JB-C.GH.

Kirei Melinda a pornit, pe finalul mandatului său de consilier local, procesul împotriva administrației locale, acuzând fosta ASCO, acum Direcția de Asistență și Protecție Socială de practici ilegale: „Costul mediu lunar calculat de DASO este umflat artificial, cu scopul de a crește veniturile instituției prin contribuțiile lunare ale părinților sau reprezentanților legali”, era acuza sa.

Conform udemeristei, ASCO și acum DASO au inclus în calculul costului mediu și cheltuileli de personal, în condițiile în care legea permite asta doar pentru creșele private, nu și pentru cele de stat.

Conform estimărilor sale, impactul financiar aferent contribuției părinților pe un an ar fi la 231 mii lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.