bihon.ro Web analytics

Meserii tradiţionale învăţate cu ajutorul gadget-urilor

Reactualizat la:

Meserii tradiţionale învăţate cu ajutorul gadget-urilor

Reactualizat la:
Primul „Centru integrat pentru dezvoltarea mobilității transfrontaliere prin utilizarea tehnologiilor avansate va fi ridicat în centrul Oradiei.
Scris de farcas - Primul „Centru integrat pentru dezvoltarea mobilității transfrontaliere prin utilizarea tehnologiilor avansate va fi ridicat în centrul Oradiei.

E rodul parteneriatului a două organizaţii patronale din Bihor şi din Ungaria. Acesta nu e primul centru inovativ creat de Federaţia Patronilor Bihor. Un centru bazat pe energii alternative a fost inaugurat de aceeaşi organizaţie la Oşorhei.

Valoarea proiectului depășește 2 milioane de euro și va fi realizat prin colaborarea dintre Federaţia Patronilor Bihor şi organizaţia omonimă PRIMOM din Ungaria.Cele două organizaţii patronale sunt partenere în proiectul RO-HU depus luna trecută.

Conform preşedintelui FPB Ioan Lucian proiectul se va concretiza într-o clădire situată în zona centrală a Oradiei de circa 1000 mp care va cuprinde o platformă de comunicare, laboratoare de formare prin tehnologii imersive în diferite profesii cerute de piață, dar și mai multe spații de comunicare în domeniul formării antreprenoriale, al comunicării transfrontaliere în timp real și de identificare a oportunităților profesionale.

28822309_10212963410213146_135530736_o

Acest proiect s-a născut din dorinţa de a rezolva o problemă din ce în ce mai mare cu care se confruntă angajatorii: lipsa forței de muncă bine calificată și asociată cu nevoile mediului de afaceri.În acest context, Federația Patronilor Bihor a studiat și diseminat o soluție care să producă sinegia cererii cu oferta în domeniul forței de muncă.

Ioan Lucian puncă că proiectul transfrontalier depus luna trecută este unul „ inovativ și original care, bazat pe tehnici imersive de formare și perfecționare în meseriile prezentului folosind metodele viitorului”.

„Invățarea unor meserii cum sunt cele de sudor, mecanic auto, montator, constuctor, asistent medical, cu ajutorul gadget-urile cu aplicații personalizate pentru fiecare profesie în parte, va deveni o plăcere, o joacă ce va permite o integrare mult mai ușoară pe piața muncii a tuturor celor care vor să se formeze în modul cel mai modern cu putință”, anticipează preşedintele FPB, rezultatele procesului educaţional derulat în cadrul centrului.

cladire

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei candidați pentru șefia Senatului Universității
  Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a redeschis magazinul Desidea din Lotus Center!
  Acum câteva zile magazinul Desidea din Lotus Center s-a redeschis. Vă așteaptă într-un spațiu mai mare, cu o gamă largă de produse, după cum se vede și în imagini.

  România

  Euro trece de 4,8 lei pentru prima dată în istorie. Creşterea, resimţită la raft
  Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie găsită decedată în propria locuință
  O femeie, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită decedată într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase migranți din Algeria, Maroc și Siria depistați la frontiera cu Ungaria
  Polițiștii de frontieră orădeni au depistat șase cetățeni din Algeria, Siria și Maroc care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tâlhărie calificată la Beiuș: Doi bărbați și-au tâlhărit partenerul de pahar
  Doi beiușeni, cu vârste de 28 si 29 de ani, au ajuns în arestul poliției după ce au tâlhărit un bărbat de 46 de ani, din Budureasa, cu care anterior băuseră.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.