bihon.ro Web analytics

Ministrul Bode: Centura Săcueni se deschide la 1 Decembrie. Asfalt nou spre Marghita și Beiuș

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Ministrul Bode: Centura Săcueni se deschide la 1 Decembrie. Asfalt nou spre Marghita și Beiuș

Declarații ale ministrului, pe Centura Săcueni
Reactualizat la:
Însoțit de Ilie Bolojan și de prefectul Dumitru Țiplea, ministrul liberal al Transporturilor a vizitat Centura Săcueni, drumul de Marghita și DN 76 Oradea - Beiuș. Lucian Bode își subliniază implicarea pentru urgentarea proiectelor infrastructurii de transport din Bihor.
Scris de Călin Corpaș - Însoțit de Ilie Bolojan și de prefectul Dumitru Țiplea, ministrul liberal al Transporturilor a vizitat Centura Săcueni, drumul de Marghita și DN 76 Oradea - Beiuș. Lucian Bode își subliniază implicarea pentru urgentarea proiectelor infrastructurii de transport din Bihor.

Luni, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat Centura Săcueni, care va fi deschisă traficului marți, 1 Decembrie 2020. Cu contract semnat în 2011 și reziliat la 53%, în 2013, șoseaua ocolitoare de 7,6 km a fost ani de zile un muzeu abandonat, în aer liber.

Ministrul Lucian Bode, președintele CJ, Ilie Bolojan, directorul Regionalei Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan și prefectul Dumitru Țiplea, pe Centura Săcueni

“În 2019 s-a relicitat și s-a semnat contractul de execuție. În mai puțin de un an de zile am reușit să finalizăm acest obiectiv. Practic, restul de 50% ce trebuia executat, abandonat în 2015. Istoria acestui obiectiv se confundă cu istoria multor obiective de invesiții în infrastructura de transport rutier din România. Cu nerespectarea termenelor contractauale și abandonarea lor. Este o rușine pentru cei care au administrat infrastructura rutieră din România”, a declarat ministrul Bode, la fața locului. Ministrul a fost însoțit pe teren de președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, de prefectul Dumitru Țiplea și de directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan.

În timpul vizitei ministrului din teren se lucra la amenajările privind panourile de protecție de la pasajul de peste calea CF. De asemenea, vor mai fi efectuate, sub trafic, lucrări privind scurgerea apelor, pe terasamentul centurii construită cu câte o bandă lată, pe sens.
Constructor este ARL Cluj (grup Strabag), iar valoarea lucrării eeste de 42,9 milioane de lei.

Pe drumul de Marghita

Ministrul Bode a mai vizitat lucrările de pe DN 19 E Biharia – Chiribiș și cele de pe DN 76 Oradea – Beiuș. Pe drumul spre Marghita s-au investit aproape 17 milioane de lei, a arătat ministrul Bode. Pe DN 19 E, s-a reciclat în sit tronsonul Poclușa de Barcău – Sălard (13,4 km), aici așternându-se un strat de uzură gros de 6 cm. Pe tronsonul Sălard – Biharia (11 km) s-a așternut un strat de anrobat, urmând să fie turnat și stratul de uzură.

Dacă vremea va permite, stratul de uzură va fi turnat în decembrie, pentru a evita ca stratul de bază să fie afectat, în cursul iernii. Deocamdată, acest strat prezintă denivelări, ce vor fi remediate o dată cu turnarea stratului de uzură, transmite inginerul Traian Bulzan, șeful Drumuri și Poduri – Secția Oradea.

Pe DN 76

În ceea ce privește DN 76, aici promisiunile erau că până la 1 Decembrie se va putea circula între Oradea și Beiuș la nivelul stratului de uzură. Acum, ministrul spune că “luna decembrie este luna în care se va putea circula fără restricții pe un drum reabilitat”. În prezent, s-a turnat stratul de uzură pe tronsonul Oradea – Hidișelu de Sus (Selina) și Hidișeu de Sus – Drăgești (ARL Cluj). Urmează ca în decembrie să fie turnat stratul de uzură și pe tronsonul Drăgești – Bitii (Porr Construct), dacă vremea va permite.

Ministrul Lucian Bode a susținut o conferință de presă în sala mare a Prefecturii, alături de Ilie Bolojan și Dumitru Țiplea, după ce a vizitat DN 19 E Biharia – Chiribiș, centura nouă a Săcueniului și lucrările de pe DN 76 Oradea – Beiuș

“Aproape 18.000 de mașini circulă în 24 de ore pe DN 76, între Oradea și Beiuș. Este un contract semnat în 2007 și aflat la 8%, după șapte ani, când s-a și reziliat. În 2018 și 2019 s-a relicitat și într-un an am reușit să îl ducem de la 8% la 98%. La sfârșitul lunii decembrie vom putea circula pe cei 48 km fără nicio restricție. Mai sunt lucrări de executat în zona Felix și la Răbăgani”, a declarat ministrul Bode, la Oradea.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cornel says:

  Maine apare Florian Bodog si va spune ca e meritul lui, la fel cum au fost toate realizarile din Oradea si Bihor in ultimii ani

 2. anti_usl says:

  Si cherechesoaia, cu ce prilej pe acolo, ea ce a facut, trotuarul?! Trotuarul de la drum, de ala zic! A carui natarau a fost ideea cu bordurile alea de 30 de cm, intre Oradea si Sanmartin? N-am invatat nimic din alveolele alea care au linistit definitiv vreo zece!

 3. Neodezvoltarea says:

  Vreţi în parlament pentru ca sã faceţi legi bune sã nu mai poţi ţine proprietatea, sã nu mai poţi plãti dãrile şi ce obligaţii vã mai trec prin mercedes.

 4. Cauza says:

  Dacã eşti vãzut, eşti bine. Dacã eşti bine, eşti uns. Dacã eşti uns, eşti pãtruns. De cauzã.

 5. Cristi says:

  O centura de 7.5 km in 9 ani ? Avem cu ce ne lauda !
  Personal mi-ar fi rusine sa apar la o asa inaugurare !
  Dar asta este administratia romaneasca PSD+PNL+……=0 !
  Trebuie sa iesim la vot ca poate peste 10 ani o sa mai avem o centura sau un drum reabilitat !!!

 6. Andrei says:

  Da oare gaurile si plombele din asfaltul proaspat turnat intre Bihaerea si Salard a vazut ???

 7. Oradean says:

  Iar a intrat in tura gasca de turnatori de zoaie psdista! Daca nu au turnat asfalt pe drumuri, toarna zoaie pe internet!

 8. Xyz says:

  Nu este gata centura Sacuieni. Azi am mers pe acolo. 50% e gata. Restul inca se mai construieste. Facem campanie cu minciuni. Rusine PNL.

 9. Anonymus says:

  Asfalt nou avem între Biharia și Marghita, dar la calitatea lucrării nimeni nu se uita!? Asfaltul nou este denivelat, marginea drumului nu este finalizată, marcaj pe marginea asfaltului lux…cine a preluat așa lucrarea? Inspecție de calitate nu mai exista la noi?

 10. Bihon CSM Oradea

  CSM CSU va juca la Oradea în FIBA Europe Cup

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Managerul care a preluat spitalul cu un buget de 250 euro și datorii de un milion de lei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Patzan Comedy Club, cinci spectacole în trei zile
  Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru weekend, aveţi ocazia să vedeţi cinci show-uri pline de voie bună şi muzică live la Patzan Comedy Club. Toate acestea sub denumirea de Uncovered split Shows.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profa de sport scrie povești pentru copii și donează 600 de cărți

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători! Se întrerupe circulaţia tramvaielor pe tronsonul Nufărul-Casa de Cultură
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu în miez de noapte la o locuință din Apateu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.