Potrivit informațiilor primite de la primarul Balaj, ministrul a participat la o scurtă slujbă de sfințire, după care a ținut să vadă cabinetele, saloanele și bazinul din noul centru. Conform datelor prezentate de ministurl Cseke, central de la Ștei este al doilea de acest tip după cel din Marghita, unde există un aflux foarte mare de oameni, din zonă dar și din alte județe, care apelează la serviciile medicale.
“Am predat astăzi secția modernizată a balneologiei Ștei. Am finanțat această investiție cu aproape 30 de milioane de lei, pentru a crea condiții moderne pacienților care provin din comunitatea locală, din județul Bihor, dar și din județele limitrofe. Am construit un centru de hidrokinetoterapie, masaj, împachetare cu parafină, drenaj limfatic și ultrasunet, fizioterapie, electroterapie, magnetoterapie, cazare și sală de mese pentru pacienți.” a anunțat ministrul Cseke Attila pe pagina sa de Facebook.
Începând din 1 aprilie a început să funcționeze Ambulatoriul în specialitatea Recuperare, medicină fizică și balneologie și Baza de tratament, și funcționează în locația de pe Str. Lucian Blaga nr. 6. Pacienții beneficiază de servicii medicale în contract cu CAS Bihor, in baza biletului de trimitere, constând în consultații de specialitate și proceduri de electroterapie( curenți de joasă, medie și înaltă frecvență), magnetoterapie, ultrasunete, laser, kinetoterapie, terapie ocupațională, drenaj limfatic, masaj terapeutic, împachetări cu parafină.
De asemenea, sunt puse la dispoziția cetățenilor servicii de hidroterapie (băi galvanice, duș subacval, băi Stanger). Orarul de funcționare este de luni până vineri, de la 8.00 – 20.00
Noua bază de tratament dispune de aparatură de înaltă performanță și infrastructură în conformitate cu normele europene, personal specializat in domeniul medicinei fizice și recuperării medicale, fizioterapeuți și asistenți medicali. Toate aceste servicii de recuperare și reabilitare medicală sunt oferite conform standardelor de calitate, siguranta pacienților fiind unul din aspectele definitorii și țintele propuse de Spitalul Orasenesc Ștei.
Fostul internat al Colegiului Național „Avram Iancu” era o clădire care stătea nefolosită de aproape două decenii. În 2021, la solicitarea primarului orașului Ștei, Iulian Balaj, Ministerul Dezvoltării a inclus proiectul de extindere, reabilitare și modernizare a respectivului internat în secție de balneologie, lucrările fiind derulate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
Începute în anul 2022, lucrările au fost finalizate anul trecut, valoarea totală a investiției fiind de 33,8 milioane de lei, din care de la bugetul local au fost alocați 762.594 de lei. Suprafață totală construită este de 1109,95 mp, iar suprafața totală construită desfășurată este de 3630,80 mp. Clădirea transformată într-o secție de balneologie modernă găzduiește la parter și la primul etaj cabinete de specialitate, iar la celelalte două niveluri sunt amenajate camere de cazare pentru 48 de persoane.
Prin investiția realizată, cabinetele au fost amenajate și echipate cu aparatură și logistică modernă, pentru a asigura un nivel ridicat al calității serviciilor medicale oferite în cadrul secției de balneologie.
Trimite articolul
XPăi ăsta parcă închidea/a închis spitale când era la sănătate ministru ! Acum îsi dă ,,interesul,, ?!