bihon.ro Web analytics

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila în vizită și la Spitalul Județean Oradea

De Otilia Șandor

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila în vizită și la Spitalul Județean Oradea

Doi miniștri au fost sâmbătă la Oradea ca să aprecieze munca asistenților medicali și dotările de laborator efectuate la Spitalul Județean Unificat.
Scris de Otilia Șandor - Doi miniștri au fost sâmbătă la Oradea ca să aprecieze munca asistenților medicali și dotările de laborator efectuate la Spitalul Județean Unificat.

Venit pentru prima dată în ultimii 20 de ani în orașul de pe Crișul Repede, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a participat, sâmbătă, 14 mai a.c., după gala premiilor “Dr. Mozes Carol” și la o vizită în noul laborator de la Spitalul Județean Unificat. Înainte să se plimbe prin noul laborator, ministrul Rafila, alături de fostul ministru al Sănătății, bihoreanul Cseke Attila, au prezentat auditoriului, format din cadre medicale ale spitalului, viziunile lor și promisiuni de bine.

Dr. Rafila a pus accent pe colaborarea ministrului respectiv a spitalelor cu autoritățile locale și județene, iar Cseke Attila, având mingea la fileu, a accentuat că descentralizarea sistemului medical efectuată pe vremea când el a fost ministru a Sănătății, a fost în măsură să ofere posibilitatea de a trece mai ușor prin pandemie. “Trebuie să evoc și aici (la Spitalul Județean – n.n) evenimentul de azi-dimineață și să aduc mulțumiri asistenților medicali. După doi ani de pandemie, am început acum să continuăm procesul de a mulțumi asistenților medicali. Dimineață au fost premiați la gala Dr. Mozes Carol cei mai buni asistenți dintre cei foarte mulți buni. Și trebuie să precizez că sunt sigur că dacă nu se făcea descentralizarea sistemului medical, efectuată în mandatul meu de ministru al Sănătății, descentralizare care a fost realizată în procent de 85% (se poate scrie o întreagă nuvelă despre cât de greu a fost inclusiv politic să se ia decizia descentralizării și să se aplice), am fi trecut pandemia mult mai greu”.

Ministrul Cseke a punctat și plusul Bihorului de mai mulți ani, în sensul în care județul nostru este angrenat, alături de alte trei județe din țară și din Ungaria, în proiecte transfrontaliere, care au adus “bani frumoși” și investiții: “Nu spun doar pentru că sunt bihorean și sunt acasă, ci și pentru că așa arată cifrele: din 100 de proiecte , Bihorul are 46 câștigate!”.

Vizita ministrului Rafila s-a încheiat cu un tur la Laboratorul de analize medicale, realizat în cadrul proiectului ROHU-357: „Cooperarea pentru standarde înalte de asistență medicală în prevenirea, identificarea timpurie și tratamentul eficient al bolilor în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.