bihon.ro Web analytics

Ministrul Sănătății retrage și reanalizează acte normative

Ministrul Sănătății retrage și reanalizează acte normative

Reactualizat la:
Noul ministru al Sănătății vrea să arate că muncește, retrăgând 28 de acte și invocând trei priorități, pe care, de fapt, orice ministru le-ar fi avut.
Scris de Otilia Șandor - Noul ministru al Sănătății vrea să arate că muncește, retrăgând 28 de acte și invocând trei priorități, pe care, de fapt, orice ministru le-ar fi avut.

Ministerul Sănătății a retras marți din procesul de dezbatere publică sau avizare interministerială un număr de 28 acte normative.
Este vorba despre șapte ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparență Decizională și alte 21 de proiecte de hotărâri de guvern, ordonanțe de urgență și legi inițiate și aflate în avizare interministerială.

„Am primit mai multe semnale și nemulțumiri din partea pacienților, dar și a profesioniștilor din sistem, cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate și regândite cu toți factorii implicați, pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerințelor actuale, în vederea creșterii calității în domeniul sanitar. Un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate. Actul normativ vizează activitatea și are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenție și responsabilitate, în funcție de solicitările și nevoile tuturor categoriilor de personal”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Trei priorități

Prioritățile pe care le-a anunțat noul ministru al Sănătății, dr. Victor Costache, nu par a fi demersuri inovative. Practic, ministrul a anunțat și pe site-ul ministerului doar trei priorități, dintre care una oricum e în derulare și stabilită deja: susținerea rezidențiatului, în data de 8 decembrie.

„Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar. În primul rând, vom menține funcționarea normală a ministerului, cât și a programelor în curs. Trebuie să prioritizăm câteva direcții principale. Unul dintre primele aspecte care trebuie menținute funcționale este concursul de Rezidențiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întrega țară care se pregătesc de ani de zile pentru acest concurs, care este un moment de cotitură în viața oricărui student la medicină. Încă din prima zi a mandatului, am vorbit cu studenții. Concursul va avea loc pe 8 decembrie. Niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Trăim într-o țară în care resursa umană este deficitară. Acești tineri care au muncit timp de 6 ani, care au reușit la un examen de licență, sunt importanți pentru țara noastă și sistemul medical și trebuie integrați”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, într-o conferință de presă.

A doua prioritate a noului ministru e tot una veche, pe care ar fi avut-o oricare alt ministru, din orice partid și doar pentru simplul motiv că este necesară: rectificare bugetară pentru programe de sănătate și salarii până la sfârșitul anului, iar pe viitor – aducerea de fonduri suplimentare, prin asigurările complementare în Sănătate.

A treia prioritate o reprezintă reanalizarea proiectului spitalelor regionale, pentru care noul ministru n-a retras actele, așa cum a făcut-o în cele 28 de cazuri, tot pentru analiză. Proiectul spitalelor regionale a fost inițiat de fostul ministru al Sănătății.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. micle says:

  In domeniul sanatatii ar trebui data o lege care sa interzica medicilor sa lucreze in acelasi timp si la stat si la privat, sa aleaga ori lucreaza la stat ori la privat si interzicerea mitei si ciubucului, conditionarea actului medical de primirea de bani si foloase necuvenite,

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liceu la Sânmartin. Elevii vor putea studia turismul
  Cristian Laza, primarul de Sânmartin își vede visul de a avea un liceu în comună. Și aceasta se va întâmpla chiar din septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mangalianul circulă de la Oradea din 26 iunie
  Trenul InterRegio 1932, spre litoralul românesc, va circula pe ruta Oradea – Mangalia în perioada 26 iunie – 6 septembrie. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constantin Bungău, reales rector al Universității Oradea
  Rezultatul alegerilor interne trebuie validat de Senatul Universității din Oradea și confirmat de Ministerul Educației. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Educaţia sexuală devine „educație sanitară". Va fi predată în școli cu acordul părinților
  Camera Deputaţilor a votat proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Va fi nevoie să îţi dai acordul pentru predarea materiei, pentru copilul tău.

  România

  Parlamentul a decis miercuri dublarea alocațiilor. Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Americanii sunt gata să exploateze brucit în mina lui Vântu din Bihor
  Firma Amerocap, prin Magnum SRL, solicită concesionarea unor suprafețe de teren la Budureasa pentru a exploata mina de brucit, deținută în trecut de Sorin Ovidiu Vântu, apoi de Cosmin Gușe. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.