bihon.ro Web analytics

Mircea Matei: Decizia este legala si fireasca

Reactualizat la:
Preşedintele ANRSC spune că a ridicat licenţa CET deoarece nici o măsură dispusă nu a fost îndeplinită.
Scris de IM:JURNAL_BIHOREAN - Preşedintele ANRSC spune că a ridicat licenţa CET deoarece nici o măsură dispusă nu a fost îndeplinită.

Vineri, preşedintele ANRSC, Mircea Matei, a detaliat motivele pentru care a ANRSC a retras licenţa pentru CET Oradea, pe 14 martie a.c. În acest context, Matei a ţinut să declare că nu va candida la alegerile locale din 10 iunie, adăugând că el activează în cadrul PDL Bucureşti, nu în PDL Bihor.

„Sunt orădeni cărora oraşul le-a oferit totuși ceva, dacă nu pot să facă un bine oraşului ar fi bine măcar să nu facă rău”, declara primarul Ilie Bolojan după ce Matei a ridicat licenţa CET-ului. Vineri, Mircea Matei s-a disculpat astfel: „Nu discutăm de noţiunile de bine sau de rău când aplicăm legea. Asta nu se discută. Legea se aplică. Indiferent că unora le place sau nu le place”.

Motive

Preşedintele ANRSC a motivat decizia de a retrage licenţa prin preţurile diferite pe care le practica CET, privându-şi astfel clienţii de un tratament egal. În acelaşi timp, tarifele CET sunt considerate ca fiind prea mari, sumele fiind altele decât cele aprobate de ANRSC. „Controlul a calculat, pe baza cantităţilor de la CET, care trebuia să fie preţul unic ponderat: 226,68 lei/Gcal pe decembrie, 226,62 lei/Gcal pe ianuarie”, arată Matei.

În cârca CET au mai fost găsite venituri suplimentare nejustificate, de 24 de miliarde, a afirmat Matei. De asemenea, se susţine că niciun contract încheiat de CET Oradea „nu este întocmit în conformitate cu clauzele din contractul-cadru. Toate clauzele din contractul de furnizare sunt în favoarea CET şi în defavoarea cetăţenilor”, afirmă preşedintele ANRSC, invitând cetăţenii să consulte contractul-cadru de furnizare la nivel naţional, ce se găseşte pe site-ul ANRSC. De altfel, Matei cere ca, atâta vreme cât va furniza agent termic, CET să schimbe contractele încheiate cu populaţia, pentru a respecta acel contract-cadru, chiar dacă nu mai are licenţă.

CET „a sfidat”

„Am fost întrebat de ce am dat cea mai drastică sancţiune. Până atunci am dat avertismente, operatorul a primit termene şi măsuri şi n-a făcut absolut nimic. La niciun control nu am dat nicio amendă. Tocmai ca să nu intre în discuţie faptul că dăm amenzi. Dar din decembrie până în martie nu s-a întâmplat nimic. Au fost cinci-şase şedinţe de Consiliu Local şi nu s-a înâmplat nimic vizavi de preţurile de facturare. Nici o măsură dispusă de ANRSC nu că nu a fost îndeplinită, dar nu a existat nici măcar simularea unei intenţii de a o pune în aplicare! Absolut nicio măsură dispusă în trei controale. Atunci, decizia de retragere este legală şi firească”, susţine Matei, adăugând că „niciun operator din România care ţine de sfera de activitate a ANRSC nu şi-a permis să încalce legea şi să sfideze instituţia care reglementare aşa cum şi-a permis Electrocentrale Oradea”.

Primarul Oradiei a anunţat că operatorul de termie va ataca în instanţă decizia ANRSC, de retragere a licenţei pentru Electrocentrale SA Oradea.

C.C.

„Nu am nimic cu domnul primar”

Licenta CET si problema POS Mediu

 

 

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.