bihon.ro Web analytics

Mişu-Jan Manolescu, din nou rector la Agora. Preia ştafeta de la bihoreanul inclus în top 100 informaticieni din ultimul secol

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Mişu-Jan Manolescu, din nou rector la Agora. Preia ştafeta de la bihoreanul inclus în top 100 informaticieni din ultimul secol

Reactualizat la:
Fondatorul Universităţii Agora revine după opt ani în poziţia de rector. Preia ştafeta de la rectorul care a fost inclus printre cei 100 de informaticieni români de pretutindeni din ultimii 100 de ani, actualul rector prof.univ.dr. Ioan Dzițac.
Scris de Veronica Bursașiu - Fondatorul Universităţii Agora revine după opt ani în poziţia de rector. Preia ştafeta de la rectorul care a fost inclus printre cei 100 de informaticieni români de pretutindeni din ultimii 100 de ani, actualul rector prof.univ.dr. Ioan Dzițac.

Prof.univ.dr.ing. Mișu-Jan Manolescu va intra în pâine pe 3 mai. Universitatea Agora din Oradea (UAO) a fost fondată în 2000, deci în 2020 va sărbători 20 de ani de existență. Primul rector al Universității Agora din Oradea a fost chiar prof.univ.dr.ing. Mișu-Jan Manolescu care a avut două mandate până în 2012.

Al doilea rector al Universității Agora din Oradea a fost prof.univ.dr. Ioan Dzițac (2012-2020).„ Acum, la 20 de ani de existență, ștafeta este preluată din nou de prof.univ.dr.ing. Mișu-Jan Manolescu: confirmare rector prin OMEC nr. 3790/20.03.2020 ( mandatul 2020-2024)”, a anunţat profesorul Dzitac. Prof.univ.dr. Ioan Dzițac a fost inclus printre cei 100 de informaticieni români de pretutindeni, din ultimii 100 de ani, în volumul ”One Hundred Romanian Scientists in Theoretical Computer Science”, Editura Academiei Române, 2018, precum și în volumul ”Civilizația Românească-

Știința și Tehnologia Informației în România”, apărut în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, tot în Editura Academiei. A fost profesor adjunct la Universitatea Academiei Chineze de Științe (2013-2016) și este membru în consiliul consultativ al facultăţii MOT, Hoseo University din Coreea de Sud. Cercetările sale curente sunt orientate pe diferite aspecte ale inteligenței artificiale, soft computing și aplicații ale logicii fuzzy în tehnologie și economie.

Mișu-Jan Manolescu a absolvit în 1984 Facultatea de Electromecanică din cadrul Universității din Craiova și a primit titlul de doctor atât în domeniul microundelor, în anul 1994, în cadrul Universității din Oradea, cât și în managementul resurselor umane, în anul 2000 la Universitatea din Craiova.

Are un Cv impresionant şi vorbeşte nu mai puţin de şapte limbi străine. Mişu Jean Manolescu este autor şi coautor a 9 cărţi;autor şi coautor a 65 de articole şi studii publicate în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale, la sesiuni de comunicări şi conferinţe ştiinţifice naţionale şi internaţionale;10 articole ISI.

Este coautor la două inovaţii şi două invenţii.Alături de Florin Gheorghe Filip și de Ioan Dzițac, Mişu-Jan Manolescu a fondat revista International Journal of Computers, Communications & Control, care în prezent este indexată în ISI Thomson Reuters/Scientific și alte peste 20 de baze de date internaționale.

Nu în ultimul rând, Mişu- Jan Manolescu a fost lider al PDL Bihor, în perioada în care această formaţiune era una a elitelor. Mişu-Jan Manolescu a fost în ultima perioadă preşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii Agora.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marian says:

  Sunt curios care e top 100 informaticieni de acum 100 ani.

 2. XG says:

  Intamplator am dat peste continutul acelui top: o adevarata rusine pentru informatica romaneasca. Pe langa cei cativa cu adevarat importanti, au fost inserate CV-uri din toata tara (ca sa iasa 100), persoane cu nici macar 100 de citari si o mana de articole, de cele mai multe ori fara niciun fel de semnificatie.
  Zici ca au luat la intamplare oameni din diferitele centre universitare ale tarii si i-au inclus in acest volumas oarecum obscur.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește taxa de depunere a gunoiului pe haldă
  Din această lună, se majorează tarifele de depunere a gunoiului pe halda ecologică gestionată de Eco Bihor, în funcție de inflația din ultima perioadă. 2

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea nu se va prezenta la baraj
  După cum se știe, echipa de handbal masculin CSM Oradea și-a câștigat dreptul de participare la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur - studiu
  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.