bihon.ro Web analytics

Monedă de colecţie cu tema vizitei Papei Francisc

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Începând de azi, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă cu tema Vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România.
Scris de Demian - Începând de azi, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă cu tema Vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România.

Moneda din aur are o valoare nominală de 500 lei şi va avea un tiraj de 500 bucăţi.

Aversul monedei prezintă imagini ale unor lăcașuri de cult și numele localităților unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,Bucureşti”, Sanctuarul marian – ,,Șumuleu Ciuc”, Catedrala Sfânta Treime – ,,Blaj”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,Iaşi”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripțiile în arc de cerc „ROMÂNIA” și anul de emisiune „2019”, stema României și valoarea nominală „500 lei”.

Pe revers se regăsesc portretul și blazonul Sanctității Sale Papa Francisc și inscripțiile în arc de cerc ,,Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România”, perioada vizitei ,,31 mai-2 iunie”, deviza acesteia ,,Să mergem împreună!”.

Moneda din metal comun are o valoare nominală de 50 de bani şi un tiraj de 10.000 de bucăţi.

La fel ca şi cazul monedei din aur, aversul monedei din metal prezintă imagini ale unor lăcașuri de cult și numele localităților unde se află acestea, în timp ce reversul prezintă portretul și blazonul Sanctității Sale Papa Francisc și inscripțiile în arc de cerc ,,Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România”, perioada vizitei ,,31 mai-2 iunie”, deviza acesteia ,,Să mergem împreună!”. Cant inscripționat cu ,,România” de două ori, cu steluță între cele două cuvinte.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pe malul defrişat: „principalul responsabil e dl. primar iar al doilea responsabil e orădeanul căruia nu-i pasă”
  3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Iele”, expoziție temporară de artă textilă
  Oana Tudose exploatează fibrele de lână de oaie prin metode tradiționale de prelucrare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primul suspect de coronavirus din Bihor este o femeie
  Bihorul se confruntă cu primul caz suspect de coronavirus. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie de 30 de ani din Bihor, dispărută. Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni au fost sesizați marți, de familia unei femei de 30 de ani din Ineu, cu privire la dispariția acesteia. 1

  Mapamond

  Austria și Croația au confirmat primele cazuri de coronavirus
  Primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Austria, în provincia Tirol, potrivit The Guardian. Premierul croat Andrej Plenković a confirmat, de asemenea primul caz de coronavirus, un pacient care e internat într-un spital din Zagreb.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nu mințiți în chestionare și nici medicul de familie că vă costă libertatea sau/și viața!
  Bihorul este primul județ unde factorii decizionali în gestionarea acțiunii anti - Covid 19 au instruit medicii de familie. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.