bihon.ro Web analytics

Mormane de deşeuri depistate de comisarii de mediu

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Mormane de deşeuri depistate de comisarii de mediu

FOTO:GARDA DE MEDIU
Reactualizat la:
Starea de salubrizare în cele 101 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul Bihor este verificată de către Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor.
Scris de Simona Drimbău - Starea de salubrizare în cele 101 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul Bihor este verificată de către Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor.

Controalele, demarate la finalul lunii martie, sunt în curs de desfășurare, fiind efectuate de cinci echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor. Până în prezent au fost verificate, atât în intravilan, cât și în extravilan, 83 de UAT-uri, iar pe raza a 79 dintre acestea au fost constatate depozitări neconforme de deșeuri nepericuloase.

„Depozitele depistate provin din deșeuri de construcții, deșeuri menajere, plastice, hârtie-carton, sticlă, textile, vegetale și deșeuri incendiate. Suprafața totală pe care sunt grupate deșeurile însumează 154.314 mp și un volum de 6.441 metri cubi, adică aproximativ 30 de terenuri de fotbal ca întindere și 71 de TIR-uri ca volum”, spune Sever Şerbănescu, comisar şef GNM -Comisariatul Județean Bihor.

Fără amenzi deocamdată

Conform organelor de control, până la această dată, patru primării au solicitat prelungirea termenelor de realizare a salubrizării impuse prin notele de constatare. 11 primării nu au transmis stadiul de realizare a măsurilor de salubrizare impuse, iar 66 au realizat măsurile de salubrizare sau sunt în termenele stabilite prin notele de constatare ale Gărzii de Mediu.

Din cauza contextului epidemiologic controalele se desfășoară în absența reprezentanților primăriilor, dar echipele de comisari de mediu parcurg terenul și efectuează fotografii-martor, care conțin coordonatele locației, precum și data și ora la care au fost efectuate fotografiile.

Notele de constatare sunt întocmite la sediul comisariatului și trimise prin e-mail sau prin poștă, cu confirmare de primire, către primăriile verificate. Conform comisarului şef Sever Şerbănescu, după ridicarea restricțiilor, controalele se vor relua în prezența reprezentanților autorităților locale, urmând să fie verificate atât modul de realizare în teren a măsurilor dispuse, cât și documentele justificative de transport a deșeurilor colectate și transportate în vederea eliminării.

Prefectul Dumitru Țiplea a dispus, concomitent cu acțiunile de verificare a stării de salubrizare, și demararea unei acțiuni de verificare a căilor de comunicație din județ, respectiv a drumurilor naționale și județene, care este în curs de desfășurare.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. maria says:

  se vede ,comisari garzi de mediu is fac treaba conform statutului,de cand a plecat de la conducerea acestei institutii a PSD-ului SPAGAR……TOGOR, care transformase GARDA DE MEDIU ,in proprietete personala,doar pentru rafuiei personale si politice.Cei care nu sareau cu dreptul aveau zile grele. oare de cate ori a controlat pe NASU de la cariera de piatra. in sfarsit un profesionist la conducerea Garzii…BRAVO

 2. stanescu says:

  oare ,acest spagar mai are tupeul sa mai stea in institutie, pe care a folosit-o in scop propriu. acum ce face a ramas sa-si protejeze pilele in continuare…..nesimtire crasa.oare cum se uita colegi la el care pana mai ieri ii umilea

 3. Guszi says:

  Foarte bine sa cunoastem , acest fenomen care deranjează si pune intr un loc deloc placut acest județ,de ce acum garda de mediu poate sa si faca treaba cred ca alta persoana conduce instituția o persoană care a făcut școala la timp stie sa si organizeze activitatea nu foloseste instituția in scopuri personale sper s o tina tot asa,ca cine a condus această instituție in ultimi doi ani un incompetent,pus pe căpătuială,pus de un mang pentru ași rezolva interesele un nenorocit de porc oare nu i cere cineva ce studii are accesat togor poate unul ca mine un privat mic care il cunosc pe acest incapabil rusine psd

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  OTL SA reintroduce cursele Oradea - Biharkeresztes
  Concucerea OTL SA transmite că de marți, 2 iunie, reia cursa regulată transfrontalieră.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea, capitala art nouveau devine capitala bijuteriei
  Creatori de bijuterii din 25 de țări, de pe 3 continente ne vor încânta privirea cu bijuterii unicat create manual.

  BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.