bihon.ro Web analytics

Mozart şi Brahms, în concertul de joi

De Camelia Buşu

Mozart şi Brahms, în concertul de joi

Reactualizat la:
Dirijorul concertului Filarmonicii va fi Jankó Zsolt, iar solist, Gáti Sándor.
Scris de Camelia Buşu - Dirijorul concertului Filarmonicii va fi Jankó Zsolt, iar solist, Gáti Sándor.

Filarmonica de Stat Oradea organizează următorul concert în aer liber, joi 9 iulie, de la ora 19:30, tot în curtea Episcopiei Romano-Catolice. Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate în perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La acest concert, sunt aşteptaţi în primul rând abonații Filarmonicii, care sunt rugaţi să își ocupe locurile până la ora 19:20, după care la fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete, la un preț de 20 de lei.

Spectatorii vor trebui să respecte mai multe condiții de participare. La intrare li se va măsura temperatura prin termoscanare. Se insistă pe obligativitatea purtării măștilor pe durata concertului, care va dura maximum 60 de minute, fără pauză. Scaunele vor fi situate la o distanță de 2 metri unul față de altul. Spațiul în care se va desfășura evenimentul va fi delimitat. În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.

Programul va începe cu Concertul pentru oboi şi orchestră în Do major, K.314, de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul a fost compus în anul 1777, pentru oboistul Giuseppe Ferlendis, din Bergamo. În 1778, Mozart l-a regândit ca şi concert pentru flaut în Re major. În final, concertul este studiat în lumea întreagă pentru ambele intrumente şi este unul din cele mai importante concerte din repertoriul pentru oboi.

Solist este oboistul Gáti Sándor. Prin prezenţa acestuia ca solist, se continuă tradiţia de a se promova instrumentişti valoroși ai Filarmonicii de Stat din Oradea. De altfel, Gáti Sándor nu este la prima evoluţie ca solist. Este preocupat în mod deosebit de instrumentele şi muzica barocului. Este membru fondator al Ansamblului de muzică veche „Il pastor fido”, realizând concerte, precum şi programe cu rol educativ cu acest ansamblu.

Programul va continua cu Serenada nr. 2 în La major, op. 16, de Johannes Brahms. Cele două serenade scrise de Brahms, op. 11 şi op. 16, reprezintă eforturile sale timpurii de a compune muzică orchestrală. Brahms a compus cea de-a doua serenadă în 1858-1859 şi a dedicat-o Clarei Schumann. Serenada a fost intrepretată în primă audiţie în 10 februarie 1860, la Hamburg.

Dirijorul concertului este maestrul Jankó Zsolt. Filarmonica mulţumeşte Episcopiei Romano-Catolice pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment. În caz de vreme nefavorabilă, concertul se amână pentru vineri, 10 iulie, de la ora 19:30.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.