bihon.ro Web analytics

Nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

De Crina Dobocan

Nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

Gala va avea loc la Ateneul Român Foto: cnasr.ro
Scris de Crina Dobocan

Orădenii pot să facă propuneri de nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială. Ajunsă la a VIII-a ediție, gala este organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Ediţia din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali sau personalităţile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca în comunitățile pe care le deservesc în timpul uneia dintre cele mai obositoare și incerte perioade din istoria recentă, perioada pandemică 2020-2021.

Manifestarea este organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale. Evenimentul din anul acesta va avea loc în data de 15 martie 2022, la Ateneul Român și va fi găzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială.

La această ediție, fiecare sucursală teritorială a CNASR va putea să nominalizeze un asistent social sau o personalitate locală care a avut o contribuţie remarcabilă în perioada pandemică 2020-2021. Se acceptă o singură nominalizare pe sucursală, a anunțat conducerea CNASR.

Provocări

În cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, vor fi acordare mai multe premii, între care: asistentul social al perioadei 2020-2021, asistenţi sociali ai perioadei 2020-2021 și personalităţi care s-au remarcat în perioada 2020-2021.

„Pandemia de coronavirus a fost pentru asistenţii sociali o perioadă plină de provocări. În această perioadă au fost foarte multe exemple din munca asistenților sociali care au demonstrat cât de importantă este această profesie. Oricât de dificile au fost circumstanțele, asistenții sociali au asigurat beneficiarilor lor servicii profesionale în situaţii deosebite. Asistenții sociali au arătat mai mult ca niciodată că sunt rezilienți și dedicați muncii lor. Pentru aceste fapte, asistenţii sociali merită toată recunoştinţa umană, dar mai ales profesională”, a spus Doru Buzducea, președintele CNASR.

Andra va fi invitatul special al Galei. Aceasta va oferi un recital extraordinar pentru seara de decernare a premiilor. Informații suplimentare se pot cere printr-un email, la adresa cnasr@cnasr.ro.

Claudia Torje, premiată

Din Bihor, la ediția precedentă a galei, câștigătoare a fost desemnată Claudia Torje, președintele sucursalei Bihor a CNASR. Aceasta a obținut premiul de excelență pentru promovarea profesiei liberale de asistent social. Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială este un eveniment important pentru toți asistenții sociali din țară. Câștigarea unui premiu la această gală este o mare o onoare, dar este și o recunoaștere a muncii pe care Claudia Torje a desfășurat-o în cabinetul său de asistență socială. Pe de altă parte, acest premiu o responsabilizează și o obligă oarecum să îi învețe pe alți tineri asistenți sociali să lucreze într-un mod profesionist, la fel și pe studenții care fac practică în cabinetul pe care aceasta îl coordonează.

„Pentru că promovez profesia liberală de asistent social, doresc să transmit colegilor mei din toată țara să aibă curaj și să pășească pe această nișă a profesiei noastre cu mult curaj. Dacă la început, pentru mine, pașii au fost mai mici și abia, abia îmi găseam contracte, profesionalismul și perseverența mi-au adus tot mai mulți clienți. Și astfel, am fost bucuroasă să angajez doi asistenți sociali pentru a-mi putea onora contractele. Nu am făcut compromisuri în munca pe care o desfășor. Am lucrat și lucrez în continuare în spiritul legii și-mi îndrum clienții spre cele mai bune și mai corecte soluții pe care le pot lua pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Sunt foarte multe servicii sociale. Sunt autorități, primării din mediul rural care au nevoie de asistenți sociali, iar angajarea unui asistent social este dificilă de multe ori pentru acestea. De aceea, au nevoie de serviciile unui cabinet individual de asistență socială. Așadar, dragi colegi, treceți de limitele unui angajator sau ale unui serviciu public de asistență socială! Mergeți mai departe și puteți fi propriii dumneavoastră angajatori, făcându-vă munca mai liber și mai profesional, punându-vă amprenta personală!”, este îndemnul Claudiei Torje către asistenții sociali din Oradea, dar și din țară.

Colegiul Național al Asistenților Sociali reprezintă interesele profesiei de asistent social și acționează prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieții sociale.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.